Нашите орхидеи - ТЕМА 20 Юбилейна

• 69 768
  • 768
  •   1
Отговори
# 315
Моите всичките са на източното изложение.
През студения сезон са наредени на маса до прозорци, най-много на метър и половина от него. Няма первази, защото са френски прозорци, но знам, че съвсем близо до стъклото се нагрява доста.
През лятото излизат на остъкления балкон на същата стая, от директното слънце ги пази перде.
Специално фаленопсисите са си стайни растения и според мен се чувстват най-добре на светло, но не и да ги напича, особено през лятото.

# 316
  • Варна
Цветарник малко навътре в стаята? Пак до прозореца, но да не са непосредствено долепени за стъклото. И засенчване през лятото. Моите са на цветарник, лятото им завъртам щорите да не ги грее пряко изобщо, въпреки че са на източно изложение. Зимата оставям да ги пече.

# 317
Имах някаква представа, че белите фалчета са със светлозелени цветоноси. Но имам една бяла "светивалентинка", която е с тъмно червеникав цветонос... Обърквам се цветоноса показва ли наистина цвета? Embarassed

# 318
Някой беше попитал с какво торите орхидеите newsm78Май има специална тор,но тук ,където живеят, имам предвид, никой нищо не казва ooooh! А и как се торят орхисеите Thinking
Ако има вече публикуван  материал ,моля дайте насока,че аз разполагам с малко време за интернет Embarassed(в смисъл, когато имам Интернет, нямам време, когато имам време не разполагам с интернет  Mr. Green) Благодаря ви,много bouquet
На торовете е обозначено за какво са- купуваш тор за орхидеи, продават се почти навсякъде, на всеки е написан начина на употреба
Реге, защо го правиш, рядко торя, но винаги спазвам указанията на опаковката
Разреждате четворно на указаното...
Моите са по первазите

# 319
  • на острова на мечтите
Някой беше попитал с какво торите орхидеите newsm78Май има специална тор,но тук ,където живеят, имам предвид, никой нищо не казва ooooh! А и как се торят орхисеите Thinking
Ако има вече публикуван  материал ,моля дайте насока,че аз разполагам с малко време за интернет Embarassed(в смисъл, когато имам Интернет, нямам време, когато имам време не разполагам с интернет  Mr. Green) Благодаря ви,много bouquet
На торовете е обозначено за какво са- купуваш тор за орхидеи, продават се почти навсякъде, на всеки е написан начина на употреба
Hug
Разреждането зависи също от стойностите на NPK и от използваната вода.
bouquet

# 320
Имах някаква представа, че белите фалчета са със светлозелени цветоноси. Но имам една бяла "светивалентинка", която е с тъмно червеникав цветонос... Обърквам се цветоноса показва ли наистина цвета? Embarassed
По мои наблюдения не. По-наситените цветове имат по-тъмни цветоноси, при светлите имам всякакви Laughing .

# 321
 Simple Smile Какви са тези стойности  NPK.

# 322
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple Smile Какви са тези стойности  NPK.

азот/фосфор/калий  Peace

# 323
По мои наблюдения не. По-наситените цветове имат по-тъмни цветоноси, при светлите имам всякакви Laughing .

Фалчетата са със собствено мнение. Не търпят логика  Crazy

# 324
Извадила съм късмет с преоцененото фалче:
Скрит текст:
Браво на мен Joy

# 325
  • Ænima/Albuquerque
Браво на теб!  hahaha

# 326
Подозирах аз, че е такова, ама беше бая окаяно. Дано все така ми върви Joy .

# 327
Оооооо,убиец!!!!!

# 328
  • Русе
Подозирах аз, че е такова, ама беше бая окаяно. Дано все така ми върви Joy .
Дано  Hug Поздравления!

# 329
Благодаря ви Hug !

Общи условия

Активация на акаунт