Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква може да бъде причината за увяхването на цветоносите на орхидеите?
Как да предотвратите изсъхването на пъпките на орхидеите?
Как да спася и се грижа за жълтите и изсъхващи орхидеи след преместване в нов дом?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква може да бъде причината за увяхването на цветоносите на орхидеите?
Увяхването на цветоносите на орхидеите може да се дължи на няколко фактора. Възможните причини включват неправилно поливане, излагане в среда с екстремни температури и преместване от едно място на друго. Осигурете им стабилни условия по отношение на топлина, светлина и влажност, избягвайте преполиването и ги предпазвайте от твърде студени или горещи места.
-
Как да предотвратите изсъхването на пъпките на орхидеите?
-
Как да спася и се грижа за жълтите и изсъхващи орхидеи след преместване в нов дом?
Ако вашите орхидеи започнат да пожълтяват и увяхват след преместване в нов дом, вероятно причината е промяна на температурата. Осигурете им стабилни условия на топлина, светлина и влажност. Избягвайте преполиването и ги предпазвайте от прекалено студени или горещи места. Постепенно адаптирайте орхидеите към новите условия чрез постепенно повишаване на температурата.
-
Какво може да бъде бялото нещо, което се появява между пъпка и стъблото на орхидеите?
-
Какво представляват памуклийките и как да се справим с тях?

.

Беше кошмар. Разпитах по цветарските магазини и ми казаха да ръся с Актара. Страшно мразя да се занимавам с отрови, но просто положението беше извън контрол. След Актарата измряха, но се наложи да ръся два или три пъти, бяха много упорити. Но пак казвам - при мен не бяха от орхидеите, а от други цветя, за които ползвах пръст, не кори. В последствие приятелка ми каза, че "изпичала" купуваната от магазин пръст за цветя във фурната, защото и тя била имала същия проблем и й били дали такъв съвет в някакъв магазин. Прегледай внимателно покрай кои саксии летят въпросните мушици и ги изолирай от другите цветя.
,ама че сложно 
. Ще го снимам утре,защото е обърнат към прозореца и ме беше страх да го завъртя,за да не се счупи. Отрупана е с пъпки на три цветоноса. А и минито върви към отваряне
.