Нашите орхидеи - ТЕМА 20 Юбилейна

• 69 763
  • 768
  •   1
Отговори
# 330
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
това сега е пелорик, а не още не разтворил се цвят, нали? Blush

да си затвърдя знанията Blush

# 331
Точно така, Добри, отличничка Hug .

# 332
  • Ænima/Albuquerque
това сега е пелорик, а не още не разтворил се цвят, нали? Blush

да си затвърдя знанията Blush

hahaha

# 333
Impala, браво, много е хубаво фалчето  Simple Smile

# 334
Много красота!
Дами от понеделник ще има тор за орхидеи в лидъл - течна, на пръчици.
Скрит текст:

# 335
Извадила съм късмет с преоцененото фалче:
Скрит текст:
Браво на мен Joy

Ах, каква чудесия е  Heart Eyes
Все на такива "муцунки" да попадаш  bouquet
А като казваш "подозирах" по какви белези предположи, че ще е такова?

# 336
Имаше едно цветче в целофана и го разпарчетосах Laughing разгледах добре. Когато наедряха новите пъпки по върховете на цветоносите бях вече сигурна. Ето разликата:

Обикновено Legato:
Скрит текст:

Legato пелорик:
Скрит текст:

(пъпките са с малко по-особена форма, като пирамидки)

# 337
Здравейте.
Включвам се и аз в темата.
Страхотни орхидеи отглеждате всички. Много са красиви.
Аз имам два дендробиума и шест фаленопсиса. Някои ги гледам вече четири години, но има още много да уча за отглеждането им.

# 338
Благодаря за разяснението, моите взеха да се събуждат, та скоро и аз ще имам красоти

# 339
Здравейте, аз имам 11 орхидеи. Много си ги обичам и са ми страхотни. Поливам ги всеки четвъртък по график  Laughing подредила съм ги в хола на прозореца и им е екстра, цъфтят си и си хубавеят. От няколко дни забелязвам разни мушички, тип винарки покрай тях и исках да Ви попитам знаете ли от какво може да е?!? Покрай тях има и други цветя, да не е от тях?!?!
Благодаря Ви много предварително Hug

# 340
От няколко дни забелязвам разни мушички, тип винарки покрай тях и исках да Ви попитам знаете ли от какво може да е?!? Покрай тях има и други цветя, да не е от тях?!?!
Благодаря Ви много предварително Hug
Аз имах подобен проблем с друг вид цветя, не орхидеи. При мен бяха много дребни черни мушички, според мен по-дребни от винарките, кръжащи покрай определени цветята. Оказа се, че е от почвата - там се въдеха гадинките и постоянно се множаха  #Crazy Беше кошмар. Разпитах по цветарските магазини и ми казаха да ръся с Актара. Страшно мразя да се занимавам с отрови, но просто положението беше извън контрол. След Актарата измряха, но се наложи да ръся два или три пъти, бяха много упорити. Но пак казвам - при мен не бяха от орхидеите, а от други цветя, за които ползвах пръст, не кори. В последствие приятелка ми каза, че "изпичала" купуваната от магазин пръст за цветя във фурната, защото и тя била имала същия проблем и й били дали такъв съвет в някакъв магазин. Прегледай внимателно покрай кои саксии летят въпросните мушици и ги изолирай от другите цветя.

# 341
  • на острова на мечтите
 ooooh!,ама че сложно Whistling
Днес се отвори първото цветче на фаленопсиса  Party. Ще го снимам утре,защото е обърнат към прозореца и ме беше страх да го завъртя,за да не се счупи. Отрупана е с пъпки на три цветоноса. А и минито върви към отваряне Laughing

# 342
  • Русе
Да ви попитам,отстранявате ли преминалите цветове на орхидеята или ги оставяте сами да паднат ?

# 343
Дразнят ме, затова им помагам да паднат Wink .

# 344
  • Варна
Дразнят ме, затова им помагам да паднат Wink .
И аз така.

Общи условия

Активация на акаунт