Нашите орхидеи - ТЕМА 20 Юбилейна

• 69 741
  • 768
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте!
Подариха ми една орхидея, коята имаше 5 разклонения, целите в пъпки и цвят.
Има по три малки листа от двете страни. Корените, които виждам, също са малко и къси-около три.
След като прецъфтя листата започнаха да изсъхват. Явно е била форсирана да цъфне. Има ли начин да я спася?
Имам няколко други орхидеи, но те имат по 2-3 свежи листа и като цъфтят, правят най-много две разклонения.

# 436
На думи много трудно можем да си представим за какво става въпрос. Кое е разклонение , кои са по три листенца че и само три корена...Каква е точно орхидеята Shocked
Снимката ще ни е най-информатина...

# 437
Бърз въпрос за моята орхидея. Извадих я от саксията. Дългите корени са покафенели и от пресаждането през есента не са пораснали. Но не са кашави или меки. Просто са на кафяви петна. Подържах в разтвор от топсин и я извадих на сухо до утре. Утре ще я поставя в нов субстрат. Обаче какво да ги правя корените? Ако ги отрежа, тя ще остане с няколко въздушни корена, които мога да пробвам да заровя в субстрата.  странното е, че тя си извади ново листенце, което е здравичко. А долните листа постепенно пожълтяват и загиват.
Да оставя ли тези кафяви корени?
Другата болна орхидея направо я изхвърлих, нямаше нищо здраво. И сега си имам цветонос с цъфнали цветчета и пъпки в шише с вода.

# 438
  • Варна
По-добре ги снимай тези кафяви корени, по описание няма как да се каже читави ли са или не.

# 439
Корените до които не стига светлината са винаги светло кафеникаво жълто.

# 440
  • на острова на мечтите

Ето я моята красавица.
Скрит текст:

Имам питане за това цвете? Много ми прилича на орхидея,ама не съм сигурна newsm78Някой знае ли как се казва  Hug

# 441
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

красавица  Hug

Blush а аз се хвърлих да гледам кафяви корени  Crazy

# 442
  • на острова на мечтите

красавица  Hug

Blush а аз се хвърлих да гледам кафяви корени  Crazy
Joy Joyима и още за гледане,Dobri bouquet
На снимката цветето на преден план.

# 443
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
еее, ти после добави лудизията  Mr. Green

ooooh! за лудизията или за дендробиума питаш?

# 444
  • на острова на мечтите
еее, ти после добави лудизията  Mr. Green

ooooh! за лудизията или за дендробиума питаш?
За лудизията. Дендробиумът е с етикетче hahaha Mr. Green
Благодаря ти много bouquet

# 445
На самия прозорец няма да и е добре. Зимата слънцето е ниско и ако са допрени до стъклото буквално ще изгори листата. Лятото пък е силно и дори за малко да ги напича може да им се отрази зле.
Моите са точно така  Confused Как да ги спася, навътре в стаята или на северните первази newsm78

# 446
Ами нямаше време да снимам орхидеята. Поставих корените в сух субстрат, без да ги орязвам. Сега няма да поливам 2 дни. И ще видим какво ще се получи. Освен това я върнах в малка оригинална  саксия, каквито са в магазините. Реших, че така няма да задържа по-голямо количество влага.
Апропо доволни ли сте от субстрата в Кауфланд? Струва ми се, че е добър, рехав.

# 447
  • Варна
Майка ми гледаше нейната на северен перваз, екстра и беше.

# 448
Най най хубавия субстрат е в Практикер на фирма вселена орхидея. На фирма Соmро не беше лош но го влошиха с годините...

Последна редакция: ср, 05 апр 2017, 09:31 от _re_ge

# 449
Това е орхидеята, за коята говорех. Под разклонения имах предвид тези на цветоносното стъбло, но ги орязах. Под големите листа имаше и малки, но съхнеха и ги премахнах. В момента само най-горното листо изглежда сравнително свежо, другите две започват да съхнат. Имаше много изсъхнали корени, които също премахнах. Предполагам е филенопсис. Да я върна в субстрата или да я сложа над буркан с вода?

Общи условия

Активация на акаунт