Нашите орхидеи - ТЕМА 20 Юбилейна

• 69 099
  • 768
  •   1
Отговори
# 45
Отдавна не съм следила темата, но влизам, защото орхидеите ми напоследък са доста зле. Поливах ги наскоро, слагах и течна тор, но грам не живнаха.  Sad  Прилагам и снимки. Ако имате идеи какво да ги правя, кажете.

Скрит текст:

На втората и третата снимка изсъхването по листата се дължи по-скоро на слънчеви изгаряния. На южна тераса са, затова. Но на първата снимка нямам обяснение от какво са.

# 46
  • Варна
Не им ли е студено на тази тераса?

# 47
Аз искам да се похваля от моето бебе:
http://winniepiglet.snimka.bg/flowers/orhita.913156.37792040
за първа година ми цъфти и съм много горда  Party
За съжаление едно друго фалче си изхвърли всички пъпки, явно му беше много топло до парното или и аз не знам

# 48
  • Ænima/Albuquerque
И аз идвам да си хваля бебето. Мойто изкара само два цвята, като едната пъпка я изхвърли.

Ето го:

Скрит текст:

Между другото, успях да спася едната орхидея от окапване на пъпките - зад бебето се вижда. С другата нямах успех, обаче, окапаха всичките десет цвята.

# 49

Не мисля, пребивават там от повече от 5 години. По-скоро през лятото слънцето им е в повече, но нямам друга тераса, за да ги пренеса там.

# 50
Търся си Мини Марк.
Знаете ли от къде мога да си купя?

# 51
Търся си Мини Марк.

От къде сте?

Подкрепям мнението на месечинката. Първата е видимо измръзнала скоро може да загние. И нека не сравянваме тази зима с зимите от последните няколко години.  Тази зима е много студена и с много малко слънчеви дни. Така че южен или не остъкления  балкон  орхидеите показват че не им е комфортно

Последна редакция: пн, 13 фев 2017, 09:45 от _re_ge

# 52
  • Варна
Точно щях да пиша като Реге. Такава студена зима като последната аз не помня да е имало скоро, по-точно с такива продължителни студове. То цял месец не се стопли, аз дори Цимбидиума си прибрах вътре, дето е студоустойчив, какво остава за фаленопсиси. И защо изобщо трябва да са на тераса? Възможно е лятното изгаряне в комбинация със зимното замръзване да се е оказало фатално. фаленопсисите не са балконски цветя, освен ако не са им осигурени подходящите условия - засенчване през лятото и затопляне през зимата.

# 53
Така и не можах да разбера защо фаленопсисите биват третирани като балконски цветя. В крайна сметка при избор на цветя за вкъщи всеки изхожда от условията и аз харесвам мушката но няма условията да ги гледам. Затова подарих всичките си опити. Аз имате желани да гледате орхидеи на балкон има други видове подходящи за тези цели.

Месечинката, при мен дори на алоето и здравеца им стана студено, та гомсложи на неотопляемо стълбищ е но и та страдат... Много студена  зима...

# 54
Да, прави сте, че тази зима беше студена. Но вратата на балконът е непрекъснато открехната и от дневната влиза топлина там. Правя го заради дрехите, които простирам на балкона, иначе миришат на гнило.
Прави сте и за това, че не са балконски цветя орхидеите, но нямам къде да ги сложа в къщи. Имам разни празни тъмни кътчета, където съвсем няма да им е комфортно.  Cry

# 55
Търся си Мини Марк.

От къде сте?

Подкрепям мнението на месечинката. Първата е видимо измръзнала скоро може да загние. И нека не сравянваме тази зима с зимите от последните няколко години.  Тази зима е много студена и с много малко слънчеви дни. Така че южен или не остъкления  балкон  орхидеите показват че не им е комфортно
От Тетевен съм.

# 56
  • Русе
Цветен запис в темата!

# 57
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Търся си Мини Марк.

От къде сте?

От Тетевен съм.

какви магазини имате?
Практикер, Бриколаж, Хоуммакс, Кауфланд, Била... в Т-маркет сега има само обикновени фаленопсиси  ooooh!
http://www.home-max.bg/orhideya-falenopsis-little-lady-mix/

да се поръчва по пощата е опасно - още е студено Confused
https://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B0-17300928/%D0%BC% … D0%B4%D0%B5%D1%8F

в неделя си купих от пазара "Петков" две мини орхидейки по левче, два кукуряка за левче двата, две азалии за левче двете, кампанула - два цвята за 1,50...  Blush
и една извънземна орхидея за лев  Blush остава да намеря каква е  Blush

Mr. Green све, хубав данък  Hug

# 58
Скрит текст:
Скрит текст:
Търся си Мини Марк.

От къде сте?

От Тетевен съм.

какви магазини имате?
Практикер, Бриколаж, Хоуммакс, Кауфланд, Била... в Т-маркет сега има само обикновени фаленопсиси  ooooh!
http://www.home-max.bg/orhideya-falenopsis-little-lady-mix/

да се поръчва по пощата е опасно - още е студено Confused
https://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B0-17300928/%D0%BC% … D0%B4%D0%B5%D1%8F

в неделя си купих от пазара "Петков" две мини орхидейки по левче, два кукуряка за левче двата, две азалии за левче двете, кампанула - два цвята за 1,50...  Blush
и една извънземна орхидея за лев  Blush остава да намеря каква е  Blush

Mr. Green све, хубав данък  Hug

Честити да са ти и много да те радват  bouquet
Сега благородно завидях  Crazy Защо няма такъв пазар "Петков" във всеки град...  Thinking

# 59
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
и аз се радвам, че открих този склад за преоценени китки   Blush

Общи условия

Активация на акаунт