Нашите орхидеи - ТЕМА 20 Юбилейна

• 69 163
  • 768
  •   1
Отговори
# 645
Здравей, Elyah, и добре дошла Hug !
И двете орхидеи ми изглеждат добре, имат развитие при теб. Съветът ми е да не ги пресаждаш - не им е тясно на корените Peace .
На голямата има разклонение на цветоноса - чакай цъфтеж от там. Дали ще режеш или не останалите цветоноси, е твой избор, както ти харесва.
Прикрепи внимателно към пръчица новия цветонос на малката орхидея - точно му е време и сам е тръгнал добре нагоре.
За поливането - лично аз предпочитам да е с накисване, но щом орхидеите ти са добре на този начин на поливане, продължавай така.
За мястото - остави ги вътре, неостъклена тераса не ми се струва подходяща. Идеалното място е светло и по възможност по-хладно през лятото.

# 646
  • София
Impala, благодаря за отговора Simple Smile Голямата орхидея си има сериозна коренова система и наистина ми се струва тясно - в самата саксия виждам повече корени от колко субстрат, но щом казваш за сега няма да я местя, може би чак като прецъфти бъдещия цвят.

Новия цветонос бавно ли се развива? Цъфтеж след колко време може да има - месец, два, три? Просто ми е любопитно. Лятото ще са на северозапаната тераса, от същата страна вече има една съседска окичена поне с 5-6 орхидеи с разкошни цветове Simple Smile

Ще им купя и специална течна тор  да ги поглезя. Препоръчвате ли марка или каквото намеря по магазините за орхидеи?

Мерси и поздрави на всички Simple Smile

# 647
Минавам през темата да се похваля - спасих умиращата орхидея, която имаше гниене в корените. След като киснах корените в разтвор от топсин и смених субстрата, се развива добре. Новият лист стана голям почти колкото старите листи, виждат се нарастващи корени в саксийката. Обаче я върнах от по-голяма саксия в по-малка, в каквито ги продават. Трупам самочувствие. Simple SmileИмам още две за пресаждане.

# 648
Morphea,
Радвам се. Нужно е малко време и опит, и после е лесно Hug .

Elyah,
Ако си решила да пресаждаш в по-голяма саксия, аз не мога да те спра Grinning .
По същия начин и за изнасянето навън. Опитай Peace .
Скоростта на развитие на цветоносите зависи от много фактори, но да, месец и половина - два или повече могат да минат. Разклоненията са много по-бързи.

# 649
Impala, благодаря за отговора Simple Smile Голямата орхидея си има сериозна коренова система и наистина ми се струва тясно - в самата саксия виждам повече корени от колко субстрат, но щом казваш за сега няма да я местя, може би чак като прецъфти бъдещия цвят.

Новия цветонос бавно ли се развива? Цъфтеж след колко време може да има - месец, два, три? Просто ми е любопитно. Лятото ще са на северозапаната тераса, от същата страна вече има една съседска окичена поне с 5-6 орхидеи с разкошни цветове Simple Smile

Ще им купя и специална течна тор  да ги поглезя. Препоръчвате ли марка или каквото намеря по магазините за орхидеи?

Мерси и поздрави на всички Simple Smile
Няма огромно разнообразие на торовете - биопон и лактофол и чат пат нещо друго могат да внесат.
Един път едното , ползвам послу другото.

# 650
Я, да питам във връзка с изнасянето на терасата.... Ще се отрази ли добре на орхидеите, ако ги изнеса на южна тераса, но на по-сенчесто място? newsm78

# 651
  • София
Я, да питам във връзка с изнасянето на терасата.... Ще се отрази ли добре на орхидеите, ако ги изнеса на южна тераса, но на по-сенчесто място? newsm78
Ако не ги пече, не би следвало да им е проблем.

# 652

Обезателно ги сложи там, където не ги огрява директно слънцето. На моите така им беше изгорило листата. Иначе добре се развиваха на южната ми тераса.

# 653
Трябва да се вземат предвид и температурите навън.
Моите орхидеи са на остъклена източна тераса цяло лято. Развиват се чудесно, но не забравям да оставям вратата към стаята отворена, иначе става жега - виждала съм 29-30 градуса Crazy .

# 654
  • Варна
Че това нищо не е Simple Smile През лятото в стаята редовно е над 30 градуса, до прозорците сигурно е 32-33 и нагоре, на терасата също - целият ни апартамент е източен на последен етаж и до обяд пече жестоко.

# 655
То на такива температури аз ще се гътна Joy , няма да ми пука за китките.

# 656
  • Варна
Е, ако съм вкъщи пускам климатик, ама докато съм на работа няма да горя ток заради тях, я  Mr. Green

# 657
  • Ænima/Albuquerque
Да идвате да живеете у нас - лятото, в най-големите жеги, в стаите не е повече от 25 градуса.  hahaha

# 658
Идааа! Со се китките Joy .

# 659
И в къщи е много хладно лятото. Ама, като казвам хладно е наистина хладно Laughing и 25 градуса не стига. На китчиците ми им се отразява добре северната тераса,ама вече нямам място. Те се увеличават всеки ден Joy

Общи условия

Активация на акаунт