Нашите орхидеи - ТЕМА 20 Юбилейна

• 69 809
  • 768
  •   1
Отговори
# 240
За съжаление е така. Синьото се постига с вкарване на боя.

# 241
  • Варна
Сини орхидеи няма. Боядисват ги, макар че аз лично не мога да проумея защо.

# 242
Синьото пак е добре Laughing . Виждала съм розови, оранжеви, сиво-черни... Че и напръскани с брокат Crazy . Дорева ми се.

# 243
Не знаех, че има хора, които се хващат на този номер  Grinning И аз не разбирам защо се боядисват. На госпожите в градината купих прекрасни бели орхидеи. 

# 244
Не знаех, че има хора, които се хващат на този номер  Grinning И аз не разбирам защо се боядисват. На госпожите в градината купих прекрасни бели орхидеи. 

Има,има Laughing

# 245
  • Русе
Здравейте, дами,
Днес открих темата, като търсех нещо по повод орхидея дендробиум.
Имам една прекрасна орхидея от година и половина, която успях да отгледам и да цъфне втори път и на РД преди 4 месеца ми подариха още 4 - всичките са различни. Много им се радвам и се надявам да  се справя да останат живи.
Притеснява ме само дендробиума, защото не знам какво трябва да го правя, но ще видим. На източен прозорец е и след като му опадаха цветовете излезе отделна издънка, а също и изби нова, като част от старата. Няма опадали листа и го поливам рядко, но ме беше страх да спра изобщо поливането.

# 246
Едно малко по-различно цветче при мен:
Скрит текст:

# 247
  • на острова на мечтите
Олала ShockedПрекраснотии  Peace
Моите още се туткат,но вървят успешно към цъфтеж. Иначе ми цъфна на двора първата фрезия PartyНевероятен аромат  Heart Eyes

# 248
Едно малко по-различно цветче при мен:
Скрит текст:

Много са сладки такива изненадки. Цветчетата са със собствено мнение  Heart Eyes Красиво  bouquet

# 249
 Hug
Миналата година пак опита да се пелоричи Laughing :
Скрит текст:
Истински пелорик на този хибрид обаче не съм виждала, а би бил страхотен.

# 250
Аз преди време бях писала, че ми падат цветчетата на орхидеите. От няколко месеца държа няколко орхидеи в стая без парно, на прозореца и която направи цвят, я вкарвам в хола да и се радвам. Първата докарах и половината цвят окапа, преди да е разцъфнала. Преди седмица на една прецъфтяла с три цветоноса изкара пет-шест малки и по няколко пъпки, и точно преди да цъфне я прибрах в хола. Вчера видях, че три цвята са побелели и даже един е на земята  Sick. Явно ги мори парното, или прекалено сухия въздух, не знам вече. Пръсках, мокрих, но не става. В стаята често суша и дрехи. Вие които сте на парно, имате ли този проблем? Много ме е яд...

# 251
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
мисля, че ги мъчи рязката смяна на условията, а не парно, влага...

избери им една стая и да си стоят там  Peace

# 252
  • Ænima/Albuquerque
Вион, не ги мести така, особено пък в момент, в който вече са тръгнали и цветоноси, и са напъпили. Щом са тръгнали, значи са се приспособили към стаята.

# 253
Здравейте. Имам две красиви орхидеи,които си гледам от 4-5 години. Тази зима се изместихме на вилата,но зимата така ни връхлетя там,че се наложи за 2 седмици да се спуснем към града.Та моите орхидеи останаха там. Поливах ги, но въпреки това листата паднаха бяха станали кафеви и меки..мисля,че са измръзнали.
Дали има надежда да се съживят, все още си ги гледам и си ги поливам...

# 254
Здравейте. Имам две красиви орхидеи,които си гледам от 4-5 години. Тази зима се изместихме на вилата,но зимата така ни връхлетя там,че се наложи за 2 седмици да се спуснем към града.Та моите орхидеи останаха там. Поливах ги, но въпреки това листата паднаха бяха станали кафеви и меки..мисля,че са измръзнали.
Дали има надежда да се съживят, все още си ги гледам и си ги поливам...

От думи е много сложно да се даде съвет. Може и да имаш шанс но трябва да ги видим...

Принципно - която е студено и тъмно , с къс ден преззимата е по-добра да не се полива въобще.

Общи условия

Активация на акаунт