Сгъваема кошара за новородено

• 14 378
  • 50
  •   1
Отговори
# 15
Да се научим да четем с разбиране  Joy Joy Joy ... добре
Голямото ми дете е спало в дървена кошара, малкото в сгъваема та имам опит и с двете. И едната и другата си имат плюсове и минуси, аз лично имам предпочитания към сгъваемата.
А в какъв смисъл дали е стабилна?
И аз не го разбрах смисъла на *стабилна*.

# 16
Точно същата бяхме взели, но основното легло на бебето беше дървена кошара (и все още я ползва), в спалнята. Сгъваемата седеше в хола, където бебчето дремуцаше, когато и аз бях в тази стая. Купихме я с идеята и да я носим с нас когато пътуваме, но така и не се случи това (носенето, не пътуването Simple Smile ). Общо взето - можехме и без нея. Според мен, стабилно, дървено легълце е много по-добър вариант за спане, сгъваемата я възприемам като за  игри и дрямки.

# 17
На база трикратния си опит с бебета/деца, моето лично предпочитание за основно легло е дървената кошара.  Налагало се е да ползваме само сгъваемата кошара непрекъснато в продължение на 2-3 месеца. Сгъваемата, колкото и хубава и удобна да е, е бил временен вариант при невъзможност за ползване на основната... като походно легло. Колкото и да е луксозно и удобно, то походното трудно може да се сравни с нормално легло. Не мога да ангажирам никого с мнението ми, това е личният ми опит. Познавам доста хора, които отгледаха децата си със сгъваеми легла. За мен обаче сгъваемата кошара си остават резервният вариант.

# 18
  • София
Когото се роди синьт ми, ползвахме точно такава кошара на две нива, като на нивото, на което спеше, слагахме допьлнителен матрак. Много сьм доволна, твьрда и стабилна повьрхност. Когато започна да става по-активен, се хвьрляше с плонж настрани, но не се удряше заради мрежата. Вьпреки че е много буйно и палаво дете, до сега не е имало случай да прекатури леглото.

# 19
  • София
Детето ми спи в такава кошара. Нужен е само хубав матрак и става пълноценно легло. Плюс, освен цената и мобилността, е и това, че като спи в него дори на непознато място, запазва усещането за нещо познато от домашната обстановка, което е от голяма важност, за да му се спести поне малко стресът от новата среда.

# 20
  • София
Ние купихме такава като се роди бебето, но тя спеше само през деня в нея, защото нощем си беше до мен. Многоо беше удобна, особено горната част на леглото, а не се навеждах до долу да я слагам, кръстът и без това ще те заболи. Пък като поотрасна си ползваше и долната половина съвсем сама
Дори и на балккона на въздух може дас е изнесе да спи.
Е, ако има възможност и за дървено легло и кошара и пространство къде да се държат съм за и двете.

# 21
  • Варна
Точно година вече ползваме сгъваема (всъщност без 7 дни) и с две ръце съм ЗА. Стабилно, удобно и безопасно.

# 22
Аз не бих ги нарекла стабилни, особено когато детето мине годинката. Но това си е мое мнение.

# 23
  • Варна
Аз не бих ги нарекла стабилни, особено когато детето мине годинката. Но това си е мое мнение.
Детето ми днес става на годинка и е изключителен бяс. Ходи, катери се, хвърля се по очи... Кошарата е изключително стабилна. Ако беше в дървена, до сега да се е пребила...

# 24
Детето ми днес става на годинка и е изключителен бяс. Ходи, катери се, хвърля се по очи... Кошарата е изключително стабилна. Ако беше в дървена, до сега да се е пребила...
Да ти е жива и здрава Simple Smile
Но тъй като имам и от двата типа кошари, по никакъв начин не мога да нарека сгъваемата по-стабилна от дървената. Дори и визуално като си ги представиш....

# 25
  • София

Но тъй като имам и от двата типа кошари, по никакъв начин не мога да нарека сгъваемата по-стабилна от дървената. Дори и визуално като си ги представиш....

И аз така мисля. И ние не сме от най-кротките и въпреки че е в дървено легло, не се е пребила, невероятно, но факт.  Crazy

Честит рожден ден на Упоритката.  bouquet

# 26
  • София
Когото се роди синьт ми, ползвахме точно такава кошара на две нива, като на нивото, на което спеше, слагахме допьлнителен матрак. Много сьм доволна, твьрда и стабилна повьрхност. Когато започна да става по-активен, се хвьрляше с плонж настрани, но не се удряше заради мрежата. Вьпреки че е много буйно и палаво дете, до сега не е имало случай да прекатури леглото.

И аз имам такъв положителен опит с едно от децата. Сложихме подходящ матрак дори, когато спеше на горното ниво. А после долното ниво е много по-дълбоко и дори детето да падне вътре от изправено положение, е абсолютно невъзможно да се удари или заклещи в дървената решетка.

# 27
Може би каква кошара - дървена или сгъваема - ще си избере човек, зависи от самото дете. За съжаление няма как човек да знае предварително. Ние имаме сгъваема.
Ще изброя накратко плюсове и минуси според мен:
+ Детето няма как да се нарани на страниците, понеже са от плат/мрежа.
+ Второто ниво е дълбоко и като порасне детето ще може да стои изправено вътре
+ Има удобен повивалник, странични джобчета за дреболии, и един голям джоб за памперсите. Нашият повивалник е с колан, така че бебето не може да се обръща и няма опасност да падне, докато майката се навежда за памперс например.

- Леглото има функция люлеене, обаче като я сложим, леглото се килваше леко на една страна и детето автоматично се обръщаше на тази страна. Накрая се принудихме да я махнем, понеже той лежеше само наляво.
- Леглото трябваше да може да минава през вратите и с колелца да го местим през стаите. Оказа се обаче, че в магазина /Айко/ са написали грешни размери, съответно леглото НЕ може да минава през вратите
- Леглото може да се сгъва и това е единственият начин да се мести от стая в стая. Това обаче така ни изпотява и двамата, че освен ако не е належащо, се отказахме.
- Когато беше малък ми беше изключително неудобно да го храня. Понеже кошарката от дърво може да се прилепи до леглото на родителите и майката да вижда и докосва по всяко време детето си, докато на това легло горното ниво е от плат - нито го виждаш детето какво прави, нито пък може да му дадеш да яде както си лежиш. Така че трябваше да ставам и да седя наведена над кошарката по 7-8 пъти на вечер. Накрая се принудих да спя с малчо на дивана в хола и ми беше хиляди пъти по-удобно.
- Като порасна смъкнахме нивото, оказа се обаче, че има 10 см луфт между матрака и едната страна на леглото, съответно детето засяда редовно там и не може да излезе само. Това значи, че не мога и за секунда да го оставя сам. Пробвахме да сложим одеало - той го вади, понеже му е интересно.
- Точно когато свалихме нивото на детето стана върла зима, студ. Съответно едно, че сега той е съвсем близо до пода, друго, че от две страни има мрежа и е твърде проветриво. За да не му е студено сега сме метнали едни хавлии от двете страни и стаята изглежда като бежански лагер.
- Поради ниското ниво на матрака сега храненето през нощта е много трудно. Навеждам се, протягам ръка, той докато си изяде млякото ми изтръпва ръката.
- Леглото е леко, поради което едно ритащо дете като моето го мести за време от единия край на стаята до другия.

Ами това е. Нямала съм дървена кошарка, не мога да кажа как е с нея.

# 28
  • София - Варна
Изглежда много хубава! Моето дете до 11 мес.спеше в сгъваема кошара (не тази, друга марка), до 6-я месец на горното ниво, след това долу. Ми на мен лично ми се вижда много ниско това долното ниво. Все едно е на земята. Нашата спалня, а и нормално легло са по-високи. И взехме дървено легло, на което нивото си му е кото обикновенно легло. А кошарата остана за игра. Но това е въпрос на лично усещане.  Peace
Това е и моето мнение. А и не е стабилна.

# 29
АЗ съм ползвала и двата вида легла. Определено тези преносимите имат по - голямо предимство. Можеш да я местиш от стая в стая лесно, без да я вдигаш, има си приспособление за повиване, люлее се,  по - практична е.
Малкия постоянно си удряше главичката в решетките на дървената докато спи Sad

Общи условия

Активация на акаунт