Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 12

• 64 887
  • 755
  •   1
Отговори
# 225
Благодаря isa_pisa!
Не е запек, ще пиша скоро как сме.

# 226
Пак аз. Този път с друго питане. Май ще се наложи да пия антибиотик и ми казаха, че трябва да спра кърменето. Аз се разрових из нета и видях, че има и вариант да продължа да кърмя като вземаме и двете пробиотици. Аз и сега й давам де. Някоя от вас има ли опит с подобен случай?

Иначе успях да се успокоя и да вляза в някакъв ритъм - намалих броя на шишетата - давам само през нощта след гърда. Започва да суче - пак заспива, но давам често да суче и си пълни памперсите. Благодаря ви Simple Smile

# 227
Кафе пиете ли мамчета?
Мъка ми е без кафе, адско главоболие, само една седмица удържах фронта и сега пия по едно силно или две мляко с нес. Толковяа ли е проблем да се пие?Педиатърката каза, че може, ама знам ли,че сме и с колики.

# 228
  • град-държава
Аз пия кафе 1-2 на ден, след кърмене(в моя случай изцеждане  Laughing).   Peace

# 229
  • София
Може да се пие. Обичайно по едно на ден, максимум 2. Може да си вземете кафе Инка, ако ви се пият повече.
Добре е кафето да е хубаво, нормално. 3 в 1, нескафе, безкофеиново са обработени с химикали, имат добавки.

# 230
  • над кукувичето гнездо
Пак аз. Този път с друго питане. Май ще се наложи да пия антибиотик и ми казаха, че трябва да спра кърменето. Аз се разрових из нета и видях, че има и вариант да продължа да кърмя като вземаме и двете пробиотици. Аз и сега й давам де. Някоя от вас има ли опит с подобен случай?

Иначе успях да се успокоя и да вляза в някакъв ритъм - намалих броя на шишетата - давам само през нощта след гърда. Започва да суче - пак заспива, но давам често да суче и си пълни памперсите. Благодаря ви Simple Smile
Това с памперсите е чудесно! Simple Smile
По повод антибиотика, помолете за такъв, съвместим с кърменето. Имаше сайт, в който можеше да се провери по активната съставка, но не го помня, дано някой друг пише. Ако не е остър проблем, пробвайте с хомеопатия. Моля да ме извините, не помня колко голямо беше бечето ви, но май беше мъничко още, та не знам колко е добра идея антибиотикът. Посъветвайте се с вашия лекар и с педиатъра преди да започнете приема. Проблемът с антибиотика е не само заради микрофлората, а защото допълнително ангажира черен дроб и бъбреци, дава странични ефекти, които, ако антибиотикът не е предназначен за бебета, са клинично неизпитвани и неизвестни и не на последно място, малките дози антибиотик (които евентуално би получило вашето бебе чрез кърмата), както и недовършено лечение с регулярни дози, са перфектният начин за възникване на резистентни щамове на прицелните бактерии. От тук идва и друго, ако антибиотикът преминава в кърмата, уверете се, че ви е изписан след адекватни микробиологични изследвания, включващи антибиограма, особено ако се касае за стафило- или стрептококи, за да не се наложи после още един курс на лечение, ако при този не са нацелили правилното. Общо взето, по-лесно е да попитате за антибиотик, съвместим с кърмене. Grinning

# 231
  • София
Lady Godiva, защо не звъннеш на Ла Лече Лига или НАПК да те посъветват за антибиотика.
Какъв са ти изписали, мога да го проверя дали е съвместим. Често лекарите не си правят труда да проверяват и се презастраховат.

# 232
Зинат е антибиотика - гледах го в един сайт e-lactancia - дват го като low risk, а и се изписва и на бременни (наложи се да го пия през бременността, за съжаление). Бебето е на 10 дена. Опитвам да се оправя без антибиотик, но нещата не се подобряват, напротив. Ще изчакам още ден-два, но накрая май ще трябва да го взема. Много ме е страх да не заразя малкото. Не съм правила изследвания.

Писах за инфо и на НАПК, но чакам да ми отговорят, макар че на техния сайт точно видях, че има и такива АБ (Зината е от тях), с които е възможно да се продължи с кътменето.

Нещо този път малко криво ми тръгнаха нещата, може би по-рано трябваше да спра каката от ясла, но вече е късно да го мисля ако....

Последна редакция: нд, 16 апр 2017, 08:51 от Lady-Godiva

# 233
  • над кукувичето гнездо
Щом сте проверили и го дават и при бремеени, по-вероятно е да няма проблем с приема му.

# 234
Мис, казваш, че си нетърпелива, ама щом още успяваш да се занимаваш с цедене не е вярно. За мен помпата беше най-досадното нещо на света #Crazy Не ми оставаше никакво време за мен. Родих се откакто не се занимавам с помпа, стерилизиране и бъркане на ам или топлене на кърма от хладилника Simple Smile

# 235
  • София
Зинат е съвместим с кърменето. Него и още 1-2 редовно ги изписват при мастит, например.
Хубаво е да приемаш пробиотик.

# 236
Зинат е съвместим с кърменето. Него и още 1-2 редовно ги изписват при мастит, например.
Хубаво е да приемаш пробиотик.

Благодаря за отговора. Изчаквам още ден-два да видя ще мине ли и го започвам, че просто не се търпи.

# 237
  • София
В Lactmed за Cefuroxime (активната съставка) пише това
Cefuroxime is acceptable to use during breastfeeding. Limited information indicates that maternal doses of cefuroxime up to 2.25 grams daily by injection produce low levels in milk that are not expected to cause severe adverse effects in breastfed infants. Occasionally, disruption of the infant's gastrointestinal flora, resulting in diarrhea or thrush, has been reported with cephalosporins, but these effects have not been adequately evaluated.

В e-lactancia  -  Like most cephalosporins for which data are available, excretion occurs in breast milk in very small amount and it is clinically insignificant (Voropaeva 1982, Amiraslanova 1985, Nakamura 1987). No adverse effects reported in breasted infants (Benyamini 2005).
Както и, че с него се лекуват и деца.

# 238
Ей, това мойто бебе тъкмо го похвалих, че имаме напредък и днес реши да ме опровергае - цял ден се бори с гърдите ми и не иска да ги вкуси, а гладно, та гладно. Кърма имам - цялата се омаза докато ги бута. Шишето ли си искаше или друга е причината, така и не разбрах.

# 239
При нас, когато бута и се извива (и ръмжи обикновено), съм установила, че има колики, а не е гладен. Като е гладен засуква без проблем.

Общи условия

Активация на акаунт