Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 12

• 64 931
  • 755
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Така е,обаче като видях че е наддала само около 200 грама от изписване,ми се стори малко.И като започнах да меря преди и след ядене,видях,че тя яде много малко количество.Възможно ли е кърма да има,а тя просто да си яде по малко...реве чат пат ама не е като да се къса от рев.Все си мисля,че ако е толкова гладна няма и да заспи от рев.Ето преди час някъде я сложих да цока,ами тя изяде 15-20 грама...сега спи.Оффф толкова е объркващо Sad

# 256
Може да не стигат силите още да цока по-дълго. Затова гледай, и на всяко раздвижване слагай - дори полузаспала, за да не се налага излишно да се буди и да хаби енергия. Дори да е през час и половина - не винаги означава, че ти е малко кърмата, при малко бебе е възможно за толкова да му стигат силите.

# 257
за чая , според мен този е най-изгодна цена , насипен  , вари се , не е филтър пакетчета :

Може и от билкова аптека да се купят  съдържащите се билки  , но тук са смесени в някаква приемлива пропорция .

Така е,обаче като видях че е наддала само около 200 грама от изписване,ми се стори малко.
200 грама за колко дни ?
Педиатъра ми бе  казал  , че  за новородено нормите за надаване са  между 15-40 грама / ден   - както виждаш това е широк диапазон . И аз имах двоумения , питах тук даже да дам ли АМ  - но моето бебе  е много ревливо , страшни колики и  не спира , много неспокойно .А децата са различни -  щом е спокойно , не се притеснявай .Моето се късаше от рев  , а аз се чудех  гладно ли е - ами не е -надаваше  на горна граница. НО педиатъра от първия ден - каза давай на гърда , нека изчакаме и видим след  седмица - десетина дни и тогава ще видим има ли нужда от АМ и не ме  е насочвал и настоявал да давам  .

Последна редакция: пн, 24 апр 2017, 09:14 от sladka_tortа

# 258
  • Варна
Изписаха ни на 10.04,с тегло 3230,вчера я теглих е 3500.За 14-15 дни е наддала 270 грама.Добре ли е?През това време съм давала много малко Ам,два три пъти и то като дохранване.Лактогонен чай ще си купя днес.Вчера мъжа ми ми купи електрическа помпа,пробвах и с нея изцедих 45 мл,пак добре до сега и толкова не можех.Това към 19.30.Към 22.30 пробвах пак и тогава 30 мл...повече не излиза.

# 259
Важното е че детето е наддало, нищо чудно с мерките, които взимаш да наддаде повече за втора половина на месеца. Кърмата, която цедиш с помпа не е хвърляй, давай я, когато мислиш че има нужда от дохранване, но и не прекалявай с това, за да не реши бебето че има по-лесен начин от сукането. Бебето ще става все по-голям и все по-силно и ще суче по-добре, ще прави стимулация. И другите бяха казали, че и просто висенето на беебто стимулира гърдите. Може да пробваш и контакт кожа до кожа и да се превърнете в скачени съдове докато нещата тръгнат безпорблемно.
Имай предвид че има и някакви не много добри лактогонни чайчета, срещала съм един с мента, а ментата потиска лактацията, така че чети етикетите и ако пиеш мента, спри. Мисля че и салвията действаше зле.
Моето бебе първия месец качи около 500-600 грама, педиатърката беше изпаднала в истерия. Аз имах много мляко, бебето ядеше и акаше постоянно и за това не сметнах за нужно да се паникьосвам. Следващите месеци като позаякна бебето се нормализираха нещата и започва да качва повече, но въпреки това и до днес не е станало пухкаво дете. Просто  децата са различни, някои качват повече, други не.

# 260
  • Варна
Давам я,да.Мисля да процедирам така-слагам на гърда каквото суче,суче.После цедя,ако излезе нещо ще го додам.Благодаря много за съветите!На моменти се отчайвам,че аз съм нещо дефектна и нямам кърма като хората Sad

# 261
На някоя мама да ѝ се отразява психически кърменето ? Имам предвид да се чувства по-зле или по-добре, или пък по-изнервена или спокойна.

# 262
  • над кукувичето гнездо
Повече съм се изнервяла на честите набези от страна на малкия, отколкото от самия процес. Понякога изпитвам досада, но си намирам какво да чета, докато приключи и така...

# 263
Аз бях по-спокойна. Когато се нагодихме след първите месец-два, и с изключение на периодите на интензивен растеж - в тях отачах. И отбиването беше много неприятно. През другото време - кеф, почивах си много, спяхме до обяд - нямаше нужда да ставам да приготвям закуски. И като цяло се стараех да не се стресирам, за да не изнервям детето.

# 264
Моето мишонче е на 21 дни . Кърменето ми действа депресиращо. Бяхме една седмица на шише,защото тя отказваше да суче и тогава се чувствах супер. Сега пак се кърмим,понеже кърмата ми започна да намалява и отново съм в депресия. Та се чудя какво да правя ...дали да редувам  шише денем,кърмене нощем или ...не знам.  Но не знам как ще издържа психически или по скоро до кога . Имам желание ,но много зле ми се отразява.

# 265
  • София
Даянка, кое те затруднява?
Някакви негативни емоции ли поражда кърменето...или дискомфорт, умора?
Сподели и може да се намери решение Simple Smile

# 266
Даянка, първите месеци на всеки родител се отразяват депресиращо - радостта и еуфорията от ново бебе бързо се измествт от хронична преумора и притеснения, а и организмът ти се възстановява от раждане. Като прибавиш типичната пролетна умора   #Crazy Пиша ти го, защото и да спреш да кърмиш, може пак да те налегне депресията, а тогава и виновна може да се почувстваш. Опитай да избуташ поне лятото - вместо да се чудиш в жегите как да съхраняваш и приготвяш АМ докато се разхождате, подаването на гърда е голямо улеснение.

# 267
Ами не знам кое точно ми действа депресиращо.
Мотивирана съм да кърма и не искам да я храня с АМ ,но просто не знам колко зле може да стане Simple Smile

# 268
  • София
Изморява те кърменето и ти се доспива...
Или ти е трудно с честото кърмене, малкото спане?
Има случаи, когато при кърмене се пораждат депресивни мисли у майката. Идва ти да плачеш, безпричинно нещастна си.
Може добре да ти подейства да си поговориш с консултант по кърмене Simple Smile Ла Лече Лига и НАПК имат национални безплатни телефони. Няма никакъв проблем да звъннеш и да споделиш какво те тревожи.
На мен много ми помогна да се виждам с други кърмещи жени. Някъде от 3-ия  месец на детето запопнах да ходя на срещите на Ла Лече Лига. Там можех да си споделя тревогите, да се похваля с нещо. А и нямах приятелки с бебета или някой, с който да излизам. Сега доста от жените, с които мога да споделя много неща, съм ги срещнала там.
Има много жени с трудности, такива които се чувстват зле...може да е полезно за теб да чуеш как са се справили Simple Smile

# 269
Даянка, в началото е съвсем нормално да не се чувстваш съвсем добре и да не си сигурна в много неща. Аз в началото постоянно се притеснявах дали бебето яде достатъчно, имам ли кърма и т.н. Зърната ми се разраниха, после гърдите ми започнаха да се препълват и беше болезнено. Обаче, бързо отминаха неразположенията, кърмата ми се регулира и от тогава кърменето за мен е песен. Нищо друго не може да замени удобството на кърменето-навсякъде и по всяко време има топло мляко за бебето. Благодарение на кърменето се наспивам през нощта. Ако трябваше да ставам и да приготвям мляко посред нощ, сигурно щях да съм много изнервена. Просто изчакай и нещата ще се наредят.

Общи условия

Активация на акаунт