Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 12

• 64 568
  • 755
  •   2
Отговори
# 645
Ако бебето суче няма нужда да цедиш допълнително. Бебето ще си регулира само количеството. Евентуално ще спрат да текат гърдите като се регулира кърмата.

# 646
  • над кукувичето гнездо
Относмо теча - има подплънки за кърмачки, които се подлепват в бельото и предпазват от намокряне. Продават се в аптеки и санитарни магазини. Има по-евтини, те са по-дебели, има и по-скъпи, те са тънички и почти незабележими под дрехите.
За цеденето сте права - колкото повече цедите, толкова повече кърма се произвежда. Ако храните бебето с изцедена кърма с шише, трябва да цедите една идея повече от това, което то изяжда. Ако кърмите и след това цедите, не трябва изведнъж да спирате цеденето. Цеденето се спира като постепенно се намалява количеството изцедена кърма, примерно с по десетина мл на гърда на цедене на няколко дни. Така сигнализирате на тялото, че оставащата в гърдите кърма е излишна и то ще спре да я произвежда. В същото време, ще избегнете възможноста за болезнено препълвне на гърдите, както и запушвания и свързаните с тях неприятности. Имайте предвид, че бебето и нуждите му от кърма растат и рано, или късно ще оползотворява количеството в повече.
П.П. Опитвайте се да използвате повече препинателни знаци, за да сме сигурни, че се разбираме правилно.

# 647
  • Бургас
Здравейте,
Бебето ми е на 4 месеца и 10 дни и за изминалите 40 дни е наддало едва 200 грама. Изключително кърмено е, нямам проблеми с количеството кърма. Като цяло е много неспокойно дете, все още и продължават и коликите. Как ви се струва? Пораснала е 1 см.

# 648
  • над кукувичето гнездо
Като майка на кърмено момче, което е наддало цял кг само първия месец, а след това по 200-300-400, максимум 600, а дори и 0, но със сантиметър отгоре, бих казала, че всичко е в реда на нещата. Ако детето се държи нормално, ака, пишка и т.н., значи си е ок. На 4 месеца започва първото по-енергично любопитстване за какво има по-далеч от носа им и това харчи повече ток, следователно се трупат по-малко запаси. А и детето е дръпнало със см, което също трябва да се вземе от някъде като ресурс. Това е моето мнение, продиктувано от личния ми опит, но детето е пред вас и вие най-добре можете да прецените. Ако силно ви притеснява, консултирайте се с педиатър и следвайте съветите му за дохранване с ам или ранно захранване.

# 649
  • Бургас
Благодаря ви за бързия отговор! Педиатърът смята, че правя грешка с кърменето на поискване. Трябвало да има поне 2-2,5 часа паузи между храненията, за да се усвоява правилно храната. Иначе се получавало ферментиране в корема, от където идвали коликите на дъщеря ми. Препоръча да давам вода. Предишният месец детето наддаде 700 грама.

# 650
Педиатрите си пеят една и съща песен. Аз лично смятам, че точно кърменето на поискване помага за коликите, като затопля коремчето и успокоява бебето. Това не АМ, което се усвоява по-бавно и товари коремчето. Кърмата се усвоява лесно и бързо.

# 651
  • над кукувичето гнездо
Кърмата съдържа достатъчно вода. Всяка капка вода е капка по-малко кърма, следователно по-малко калории. В този ред на мисли, аз съм предлагала вода само след кърмене за изплакване на устата, ако засуче биберона, предлагам пак гърда.  На момчето си предлагах да пие вода след като захраних с пюрета в шестия месец. Той реално пропи като стана някъде на осем месеца.

# 652
И аз започнах да предлагам вода по време захранването. Реално не е пропил вода още, лигави се с нея само, а е на 9м. И продължавам да си го кърмя на поискване.

# 653
  • Стара Загора
Някоя да е имала проблем с това бебето да я е "позвало за залъгалка". Навън ли сме няма проблем, малкия спи. Но ако сме вкъщи не иска да спи, и само "дреме" на гърдите ми. Аз го виждам че не яде, а само ги дъвче, разраниха се вече, аз в началото нямах разранени зърна, а сега имам... Почна лека по лека да ми писва. Sad Оставям го в шезлонга, гимнастиката, ефекта е за много кратко. Обича да си играе с мен също, но просто е или цица в устата или ръцете... ах, как не искам да са ръцете и палеца най- вече. Пробвах с 5-6 вида биби- тцък! Още не си е "намерил" ръцете и не посяга да хваща играчки. Вчера успях да му дам една чесалка за венците, той навря и нея и двете си ръце в устата. Grinning

# 654
  • Стара Загора
Някой?!
Зърната ми вече и крема не ги спасява особено. Sad

# 655
  • над кукувичето гнездо
Някой?!
Зърната ми вече и крема не ги спасява особено. Sad
Компресче от тампон за почистване на грим, напоен с отвара от смрадлика, се налага върху зърната между кърменията. Изплаква се преди кърмене. Само това съм пробвала.
Не съм пробвала, но казват, че намазване с кърма и оставане на въздух да съхне помага.
Пробвайте д коригирате захапката при засукване, ако смятате, че там има проблем, за да се получава разраняване. Бебето трябва да обхване с уста и голяма част от ареолата около зърното, не само зърното.

# 656
  • Стара Загора
Той захапва много добре, проблема е че ме ползва за успокоение само, и то е по цял ден, и зърната ми и аз вече трудно издържаме. Когато сме навън си спи, но ето днес нямаше как да излезнем и пак аз завряна в леглото цял ден с него...

# 657
  • над кукувичето гнездо
Щом със залъгалка не става, вариантът е на ръце и с активно анимиране, за да не скучае...друго не се сещам. Може би пастички за успокояване на венците при зъбоникнене...

# 658
  • София
Ние имаме две играчки за смучене и една кърпичка. Предложете му различни варианти.

# 659
  • Стара Загора
Не е ли рано за зъбки? Не може да хваще все още играчки. Simple Smile На 2 месеца е.

Общи условия

Активация на акаунт