Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 12

• 64 937
  • 755
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте отново, както реших, че имаме напредък,понеже наддава, така установих, че бебето не засуква правилно - лапа и дъвче само зърното и птеглъща от време на време. Изчетох сума ти съвети и гледах клипчета - на теория знам какво трябва да направя, как да подам зърното, какви пози да пробвам и т.н. Но проблемът е на практика как да я накарам да захапр хубаво и част от ареолата. Просто не успявам да "набутам"  всичко в устата, отваря една малка устичка, а ако случайно лапне и от ареолата се дърпа и изплюва и пак остава само зърното. Факт е, че дори и така преглъща от време на време, но не е достатъчно количеството. Пробвам по няколко пъти да я накарам да захапе правилно, но само я ядосвам о започва да реве и да се дърпа. Дохранвам я с кърма от шише през нощта с биберона ба медела, който имитира сукабе от гърда (не тече сам, а трябва да се суче , да се прави вакуум, за да пусне мляко). Не знам как да я науча да суче праеилно на практика, че да приключа с цеденето и шишетата ( успях да ги намаля като бройка - сега са 3 х 50-60 мл за денонощие). Всички казват, че е малка ( роди се спешно в първите дни на 9ти месец, въпреки че беше 3330кг). Сега вече е на 20 дена, още е доста жълта и сънлива и заспива на гърдата.)

Кърменето като цяло ми е ок, но в момента ме изнервя точно тази невъзможност да направим нещата както трябва. Засуче ли правилно ще се успокоя, но не знам лога и дали ще ни се получи. Това ми е второ дете - каката също се роди секцио, но не съм имала този проблем с неправилното засукване и заспиването докато е на гърда.

# 271
  • над кукувичето гнездо
Потърсете консултант по кърмене, който да дойде да ви помогне с практически насоки. Hug

# 272
И аз се наспивам повече с кърменето, отколкото с правенето нощем на ам. Взимам го в леглото и се храним и си дремем. Направо се родих откакто го правя.
В началото и аз изпадах в депресия, защото и ние имахме проблеми - 2-килограмово бебе, което се изморява лесно и заспива преди да се нахрани. За по-доброто му нахранване ми помогна компресията - помагаш на бебето да суче, когато струята намалее https://www.namama.bg/article/kompresiia-na-gardata-ili-kak-da-p … a-poveche-mliako/

Общо взето бях упорита, мм ме подкрепяше да продължавам и с течение на времето стана по-лесно. През деня все още се храним през час, час и нещо. Колкото повече расте, толкова по-лесно става. Сега правенето на ам вече ми е голяма хамалогия.
Но ако не се бяхме оправили и аз мислех да моля консултант за помощ.

# 273
Lady-Godiva, аз в първия месец притисках за да му сплескам гърдата, и да захапе повече, не само докато засуче, а през цялото време на сукане. Не че не дъвчеше доста и само зърната - но следващите месеци, когато поотрасна и свикнахме и двамата, стана по-лесно. В началото и устата му беше малка, и гърдите ми доста твърди, докато се регулира лактацията често не успявах да сплескам гърдата без предварително да съм изцедила. Сега, като писа Електра за компресията, се сетих, че и това правех - размествах позите и притисках на различни места, но целта ми беше да изсуче твърдите участъци.

# 274
Isa, за съжаление в моя град няма консултанти. Иначе говорих по тел с една дама, която ми даде съвети, но няма как да дойдат.
Datura, по същия начин сме - устичката малка, (голяма я докарва само като реве Wink ) гърдата голяма без да е пълна - имам кърма, но са меки - опитвам всячески, но засега се получава много рядко. И компресия правя, и смачквам ареолата като давам да захапе, за да й е по-лесно уж. Надявам се като расте да се урегулират нещата. Изключително изнервящо и депресиращо ми е, че не се справям, а не ми е първо дете.

# 275
  • Варна
Да ви попитам,когато се цедите с помпа,млякото всеки път ли излиза на струйки?И така ли тече постоянно?При мен само капки капят и в един момент почва струйка ,така минутка има няма и после пак на капки.Така ли трябва да бъде?То така цял ден трябва да цедя 20 мл... #Crazy

# 276
Bee, когато спре струята, размести малко помпата, докато улучиш да тръгне пак от някъде другаде. Но веднъж изпразнена, може да ти се наложи и да помпаш на празно петнайсетина минути, докато слезе пак. Първия месец и по 10 и по над 100 съм цедяла - повече когато бях отпочинала, нахранена, напита, спокойна, а и зависи колко е изсукало преди това бебето.

# 277
Да ви попитам,когато се цедите с помпа,млякото всеки път ли излиза на струйки?И така ли тече постоянно?При мен само капки капят и в един момент почва струйка ,така минутка има няма и после пак на капки.Така ли трябва да бъде?То така цял ден трябва да цедя 20 мл... #Crazy

При мен излиза на струйки и накрая почва на капки.

# 278
  • Варна
Не разбирам защо така,каналите ли са запушени какво... Sad Така детето при сукане изсуква 30 мл и се измаря

# 279
Едва ли е до запушване щом излиза нещо, просто не са в оптимално положение за струя всички канали едновременно и при сукане, и при помпане - затова леко разместваш, притискаш на различни места, масажираш. На ръка опитвала ли си да изцеждаш? Имаше и начин за цедене с чаша, на всеки са удобни различни неща.
Колко пъти дневно се храни?

Последна редакция: вт, 25 апр 2017, 10:56 от Анонимен

# 280
  • Варна
Едва ли е до запушване щом излиза нещо, просто не са в оптимално положение за струя всички канали едновременно и при сукане, и при помпане - затова леко разместваш, притискаш на различни места, масажираш. На ръка опитвала ли си да изцеждаш? Имаше и начин за цедене с чаша, на всеки са удобни различни неща.
Колко пъти дневно се храни?
Ами често я слагам тя постоянно е гладна,явно мляко има,а не мога да го изкарам.Вечер също се буди често.Поне 10 пъти я слагам и отделно дърпам с помпата,цял ден това правя и нищо...на сукане 30 мл,на цедене с помпата 20.На ръка е същата работа..капки и чат-пат струйка.

# 281
450 - 560 мл дневно дават за нужда от кърма на 3.5 кг бебе, според мен съвсем в нормите се храни. 10 пъти не е често слагане за толкова малко бебе, напълно е нормално.

# 282
При мен само в началото за минута, две излиза на струя при цедене. След това започва на капки. Bee, за наддаването, според мен, се консултирай с лекар. По принцип се гледа наддаването за целия месец и тогава се правят изводи.

# 283
  • Варна
При мен само в началото за минута, две излиза на струя при цедене. След това започва на капки. Bee, за наддаването, според мен, се консултирай с лекар. По принцип се гледа наддаването за целия месец и тогава се правят изводи.
Утре сме на консултация,ще видим какво ще каже.

# 284
Здравейте!
Бебо е почти на две седици, ходихме на контролен преглед и сеустанови, че не е наддал. Предлагам му само гърда и спи след цокане почти винаги. Доктора ме кара да дохранвам с ам.... според него не достига кърма. Бебо заспива на гърдите, но аз се старая да го будя. Моля видайте съвет. С цедене не докарвам нужните мл.

Общи условия

Активация на акаунт