Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 12

• 64 566
  • 755
  •   1
Отговори
# 675
По всичко изглежда, че бебето ти се храни добре. На тази възраст, когато съм правела контролни кърмения, не мисля че моята е изяждала над 100мл на хранене. А и щом си успявала да цедиш 1л на ден, значи бебето ти дори може да изяжда повече, защото сучещото бебе може да изсуче повече, отколкото обикновено можеш да изцедиш. Браво. Явно имаш много кърма, която си успяла да запазиш през тези две седмици.

# 676
Момичета, здравейте Simple Smile От малко повече от 2 седмици кърмя (от деня на раждането), но от вчера кърмата ми намаля драстично Sad От самото начало не е много като количество-разбирам колко имам, защото се цедя, тъй като имах много силни болки и бучки. Вчера едва изцедих 20 мл, а днес няколко капчици и то само от едната гърда. Много искам да кърмя бебо поне 2,3 месеца, спазвам режим, пия чай, стимулиращ лактацията, правя масажи, давам му всяка гърда орез час-два, но въпреки това виждам, че намалява прогресивно. Той е нон-стоп гладен и вчера го дохранихме с малко АМ, днес вече няколко пъти го храним от шише, а аз се чудя дали свърши кърмаческият ми период и дали мога да направя така че да кърмя още поне няколко седмици Sad Много ще съм Ви благодарна за всякаква информация.

# 677
Момичета, здравейте Simple Smile От малко повече от 2 седмици кърмя (от деня на раждането), но от вчера кърмата ми намаля драстично Sad От самото начало не е много като количество-разбирам колко имам, защото се цедя, тъй като имах много силни болки и бучки. Вчера едва изцедих 20 мл, а днес няколко капчици и то само от едната гърда. Много искам да кърмя бебо поне 2,3 месеца, спазвам режим, пия чай, стимулиращ лактацията, правя масажи, давам му всяка гърда орез час-два, но въпреки това виждам, че намалява прогресивно. Той е нон-стоп гладен и вчера го дохранихме с малко АМ, днес вече няколко пъти го храним от шише, а аз се чудя дали свърши кърмаческият ми период и дали мога да направя така че да кърмя още поне няколко седмици Sad Много ще съм Ви благодарна за всякаква информация.

Здравей,

Първо това,  че не успяваш да се изцедиш,  не е критерий. В първите седмици,  когато кърмата не се е регулирала и гърдите са пълни,  е доста лесно цеденето. След това е по-трудно,  защото самото слизане и потичане на кърмата зависи от хормона окситоцин,  който се отделя,  когато бебето засуче. Кърмата трудно потича на студената и суха помпа. Трябва доста практика и т.н, за да успяваш да се цедиш,  казвам го от личер опит, а кърма иначе имам в изобилие. Не забравяй,  че бебено изсуква много повече,  отколкото може една помпа.
Второ,  по какво разбираш,  че е гладен. Бебетата плачат по-различни причини. А и има периоди,  наречени скокове на растежа,  в които бебетата искат да сучат често. Ориентирай се дали поема храна по нааканите и напишкани памперси. Колко са на ден? Качва ли бебето добре? Ако имате везна,  пробвай да го измериш преди и след хранене,  за да видиш колко горе-долу поема.
Не започвай с АМ преди да си сигурна. Това е първата крачка към спирането на кърмата,  а и бебета много бързо се научават на лесното шише и няма да иска да суче от гърда.

# 678
В началото на седмицата бяхме на педиатър и се оказа, че е качил малко. Педиатърът каза, че било нормално за бебе, изцяло на кърма, но мен това не ме успокои особено. Не е акал от 2 дни, иначе акитата бяха в цвят горчица, редки с някакви бели власинки. Пишка често. Разбирам, че е много гладен, защото примлясква след сукането и е много неспокоен, но не са колики, нито пълен памперс. Вчера след продължителен рев, мъжът ми заключи, че е гладен и го дохрани с АМ. Изпи го буквално веднага и се успокои трайно, даже за пръв път през нощта спахме 3,4 часа, бебо спа непробудно. Гърдите ми от вчера не пускат мляко, съдя и по подложките, които слагам и преди се пълнеха с кърма и все с мокри сутиени се будех, а от вчера са едни меки, празни ги усещам...Въпреки това го слагам на всяка гърда, но имам чуеството, че вече му служат по-скоро за успокоение и залъгалка, но не и за храна. Водя си и дневник на храненията и се оказва, че той продължава да суче толкова често, колкото в началото, а навсякъде чета, че вече храненията ттябва да са на около 2-2,5 часа и да изгради някакъв режим...

# 679
  • над кукувичето гнездо
При вас сложно се получава... миналата седмица ви съветвахме да намалите и спрете изпомпването, сега трябва да ви посъветваме обратното - често слага не бебето на гърда и после изпомпване до последно, та и повече. Обаче има и момент такъв, че е възможно да се е регулирала кърмата и за това гърдите да се усещат празни и меки. Не винаги в такъв момент е възможно да се изцеди кърма. От друга страна, казвате, че бебето изглежда гладно и неспокойно, което ме връща на горното - често слагане на гърда и изпомпване. Вие сте с бебето и го виждате, вие знаете колко е наддало и колко пишка и ака, вие трябва да прецените. Или потърсете консултант, който да ви посети на място и да ви даде съвети.

# 680
И на мен сложно ми се струва, най-добре наистина консултант да отиде на място, вкъщи и да види за какво става въпрос.

# 681
В началото на седмицата бяхме на педиатър и се оказа, че е качил малко. Педиатърът каза, че било нормално за бебе, изцяло на кърма, но мен това не ме успокои особено. Не е акал от 2 дни, иначе акитата бяха в цвят горчица, редки с някакви бели власинки. Пишка често. Разбирам, че е много гладен, защото примлясква след сукането и е много неспокоен, но не са колики, нито пълен памперс. Вчера след продължителен рев, мъжът ми заключи, че е гладен и го дохрани с АМ. Изпи го буквално веднага и се успокои трайно, даже за пръв път през нощта спахме 3,4 часа, бебо спа непробудно. Гърдите ми от вчера не пускат мляко, съдя и по подложките, които слагам и преди се пълнеха с кърма и все с мокри сутиени се будех, а от вчера са едни меки, празни ги усещам...Въпреки това го слагам на всяка гърда, но имам чуеството, че вече му служат по-скоро за успокоение и залъгалка, но не и за храна. Водя си и дневник на храненията и се оказва, че той продължава да суче толкова често, колкото в началото, а навсякъде чета, че вече храненията ттябва да са на около 2-2,5 часа и да изгради някакъв режим...

Най-добре е наистина консултант по кърмене да дойде на място и то скоро, защото започнеш ли с АМ,  влизаш в кръг,  който трудно се излиза. Най-важното е да си спокойна,  защото и от стрес спира кърмата. Успех!

# 682
Момичета, много Ви благодаря. Свързах се с акушерка, аз не живея в Бг. Отделно се записах на консултации, свързани с кърмене. Хубав неделен ден на всички Simple Smile

# 683
  • над кукувичето гнездо
Момичета, много Ви благодаря. Свързах се с акушерка, аз не живея в Бг. Отделно се записах на консултации, свързани с кърмене. Хубав неделен ден на всички Simple Smile
Ако имате възможност, пишете как се развиват нещата. Успех!

# 684
Разбира се, много благодаря за подкрепата и помощта Simple Smile
Хубава вечер!

# 685
  • Стара Загора
Дами при мен е страшна сухота след като родих там долу, пречи ли да се използва овлажнител/лубрикант по време на кърмене. По точно този- https://apteka.framar.bg/30000982/%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D0%B9%D1%82 … D0%B0%D0%BC%D0%B0

# 686
  • Германия
Дами при мен е страшна сухота след като родих там долу, пречи ли да се използва овлажнител/лубрикант по време на кърмене. По точно този- https://apteka.framar.bg/30000982/%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D0%B9%D1%82 … D0%B0%D0%BC%D0%B0

Ох, ако пречеше всички щяхме да сме на сухо докато отбием  #Crazy

При мен по друг начин не става, а виж кога родих! Дано се нормализират нещата след като някой ден приключа с кърменето

# 687
  • Стара Загора
Благодаря, нещо страшно е, малкия скоро ще стане на 3 месеца, а ние още не сме успели да направим нещо, все едно операция ми правят, ужасно е.

# 688
  • Германия
Благодаря, нещо страшно е, малкия скоро ще стане на 3 месеца, а ние още не сме успели да направим нещо, все едно операция ми правят, ужасно е.

Аз все още, дори с овлажнител, имам чувството че все едно са ме зашили накриво нещо и така боли, че думи нямам....

# 689
Лелее Sad Аз съм бременна и в момента ми е доста странно....при сексуален  контакт
Надявах се като родя да се нормализират нещата ...
Вие нормално ли раждахте или секцио?

Последна редакция: пн, 18 дек 2017, 20:38 от ver4eto_sv

Общи условия

Активация на акаунт