Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 12

• 64 561
  • 755
  •   1
Отговори
# 690
  • Стара Загора
Нормално, имах шевове.

# 691
  • Германия
Лелее Sad Аз съм бременна и в момента ми е доста странно....при сексуален  контакт
Надявах се като родя да се нормализират нещата ...
Вие нормално ли раждахте или секцио?

и аз нормално, с разкъсване и много шевове
Не искам да те плаша, но след раждането определено поне в началото ще е гадно, а ако кърмиш (заради хормоните) и много по-дълго. Аз нямам в момента и никакво желание за секс..

# 692
За да успокоя жената, не е задължително дълго време да е неприятно. Родих нормално, само първите 2-3 пъти имах дискомфорт(не болка), а после всичко стана дори по-хубаво от преди. Има тема за възстановяване след раждане. Да не спамим тук.

# 693
Момичета, не знам дали тук трябва да задам въпроса си, за което се извинявам предварително. В 7ми месец съм и днес забелязах някакви зацапвания по сутиена ми. Стиснах си гърдата и потече коластра и от едно каналче малко кръв. Сега, за коластрата разбрах, че е нормално, а тази кръв каква е? И защо само от едната гърда? На другата даже и ореола ми не е потъмнял още. На няколко случвало ли му се е?

# 694
  • над кукувичето гнездо
Не ми се е случвало лично на мен. На ваше място бих се чула по повода с гинеколога си.

# 695
  • Стара Загора
Здравейте , интересува ме въпроса за релактация ....възможно ли е и добре ли е за организма?

# 696
Здравейте, мога ли да замразявам коластра в стерилизирани контейнерчета за урина?

# 697
  • над кукувичето гнездо
Ако сте сигурна, че не съдържат кофти полимерни молекули (лошите пластмаси), при замразяване не ги препълвайте, за да не се пукнат.
Аз използвам бурканчета от/за пюрета.

# 698
Здравейте,  бебето ми е на 2 месеца и половина и спря да де изхожда всеки ден.  Знам,  че са от значение мокрите памперси. Какво ще рече мокър и тежък памперс?  При нас някои са много пълни,  други по-малко...

# 699
  • над кукувичето гнездо
Мокър памперс е като излеете 3-4 супени лъжици върху сух такъв. Може да го претеглите преди и след, или на усет на ръка. Всичко, от това - нагоре, се брои за мокро. Трябва да имате към 6 такива (май беше) за денонощие.

https://xedra.wordpress.com/2009/11/27/poop/

# 700
Мокър памперс е като излеете 3-4 супени лъжици върху сух такъв. Може да го претеглите преди и след, или на усет на ръка. Всичко, от това - нагоре, се брои за мокро. Трябва да имате към 6 такива (май беше) за денонощие.

https://xedra.wordpress.com/2009/11/27/poop/

Благодаря. Притеснявяме, че в тази статия пише за бебе на околоо 2-3 седмици,  пък моят е на 2 месеца.

# 701
  • над кукувичето гнездо
Точно влизах да допълня....може да следите и за цвета на урината. Трябва да е прозрачен, до ябълков сок. Ако е по-тъмен, или осезаемо жълт от това, значи водата не достига, при условие, че не давате да пие вода и детето не приема някакви лекарства, променящи цвета на урината.
Освен това, гледайте и бебето, ако е спокойно, наддава и се държи както обикновено, значи е ок.

# 702
Спокоен е,  гука,  прави нормални нощни паузи. Не знам дали наддава,  защото нямам кантар... Притеснява ме,  защото тези дни увеличи храненияна си на 8, а бяха 7. И тази сутрин го храних в 3ч. и в 6 като прирева от глад,  не можах да го нахраня. Кърмата не искаше да слезе и потече и той само се ядосваше и дърпаше.  Накрая му размразих кърма и му дадох. Пробвах да се изцедя,  едва 30 мл. и но много трудно. Пробвах какво ли не,  за да задействам ефекта на потичане - масажи,  чай, гушках бебето,  но без резултат...  Sad((

# 703
  • над кукувичето гнездо
Това е в реда на нещата, според мен. Около 6 седмица има скок в растежа при бебетата. Предлагайте толкова често, колкото бебето иска. Винаги и двете гърди. И се отпуснете.

# 704
Ние сме в 10та седмица. Притесняваме,  че кърмата не потича и бебето не иска да суче,  а се ядосва... Sad((

Общи условия

Активация на акаунт