Заключихте ли майка си и баща си?

• 18 348
  • 95
  •   1
Отговори
# 45
защото Благоевгра е на благоевград4ани , а София е на вси4ки. Всек иидва , ползва, не му е родно, не му "пука", свини и оставя "софиянци" да се оправят! Мерси на гостите!
Нямам такива наблюдения.
Освен това силно се съмнявам, че група благоевградчани след работа на доброволни начала са излезли с лопати да ринат. Това е общинско решение и е направено с нает персонал.

# 46
И най-вероятно за разлика от  в София и доста други общини, някой е гледал персонала дали си върши работата както трябва.

# 47
...
Освен това силно се съмнявам, че група благоевградчани след работа на доброволни начала са излезли с лопати да ринат. Това е общинско решение и е направено с нает персонал.

Там поне все още доста от хората си позанват съседите. В София ве4е кой кого познава? И на кой от кого му пука.

А, да , никой не приижда. Ние си строим блокове по полянките и детските площадки, за да имаме 15 ти апартамент. и нищи4ко не ползват. Като идат по роднте си места оба4е , малко се стесняват да одриксат ку4етата им пред съседската врата. Та нали родителите им се знаят с тези съседи от време оно. В София е по-анонимни4ко. 

# 48
Там поне все още доста от хората си позанват съседите. В София ве4е кой кого познава? И на кой от кого му пука.
Съвсем нормално е в малките градове хората да се познават. Столица няма как да бъде малък град.
А за съседите - не знам, явно зависи от блока, в нашия се познаваме от-до, даже и съседните входове.

# 49
Не знам по места как е, но искам да ви кажа, че специално в Добрич положението тази година е под всякаква критика. Не си спомням друга зима да сме били така затруднени в придвижването по пешеходните зони със седмици наред.
В действителност абсолютно нищо не беше направено, всичко бе оставено на самотек. Нито се нахвърля пясък или сол, нито нищо. Възмущението на добричлии е крайно.

Работя на центъра и в самия център продължава да е трудно проходимо - пътеките се превърнаха в лед, дебел около 15-20 см., вече излъскан до съвършенство.

Ето това е улица в центъра на града. Снимката е от преди ден-два - т.е. седмицИ след големите снеговалежи.

А това е пешеходна зона :

# 50
  • където ми харесва
В нашия вход има график за почистване. И всеки го спазва. И въпреки всичко е имало дни, в които и 4-5 пъти е чистено и пак трудно се минава.
Хвърля се и сол и пясък.
И улиците са почистени, горе-долу, но там, където трябва да действа общината, на места е под всякаква критика.

# 51
  • близо до Кресненското дефиле
защото Благоевгра е на благоевград4ани , а София е на вси4ки. Всек иидва , ползва, не му е родно, не му "пука", свини и оставя "софиянци" да се оправят! Мерси на гостите!
Нямам такива наблюдения.
Не се сърди човече, жалко, че мнението ти е такова. Може да сме "провинциален град", но нещата не стоят така, както си ги представвяш. Решението не е общинско. Не са наемани хора. Общината свърши само рутинните за града ни по време на снеговалеж дейности. Не сме и очаквали повече.
Правим това всяка година, защото е традиция, защото е за наше общо удобство. Кварталът ни е от фамилни къщи. Познаваме се всички. Голяма част от живущите сме и роднини. Днес си направихме барбекю със съседите. Пийнахме и хапнахме. Зарязахме лозите в градините. Беше весело. Най-важни са запазените човещина и добросъседски отношения. Всичко останало е суета! Радвам се, че живея точно тук и точно с тези хора около мен! Гостоприемството при нас е запазено и до днес!

Последна редакция: ср, 01 фев 2017, 21:48 от rumibumy

# 52
rumibumy, не разбирам коментара ти.
Визирам конкретен пост, цитирала съм го изрично:
...възхитена съм как е почистен центъра...

Кварталите са съвсем отделен въпрос.

Последна редакция: чт, 02 фев 2017, 12:54 от Не се сърди, човече

# 53
  • София
Днес бях по центъра, изчукано е по средата на тротоарите, но отстрани до платното има лед. За жълтите павета говоря, вкл. Мин. съвет.
А нашата улища ще я видя чак напролет.

# 54
Около нас и къде е почистено пак има лед. Като се топи снега от купчините и нощем замръзне се получава лед, за капчуците да не говорим, направо е страшно. Трябват препарати, които да не позволяват замръзване, иначе колкото и да се чисти лед си има.

# 55
  • София
Говоря за натрупан лед. Замитат го встрани по тротоара, щото нали на "никого не пречи".
А сутринта разхождам кучето покрай входовете, нали е изчистено. Обаче отгоре падат висулки.

# 56
  • София
Не. Имат котки.

# 57
rumibumy, не разбирам коментара ти.
Визирам конкретен пост, цитирала съм го изрично:
...възхитена съм как е почистен центъра...

Кварталите са съвсем отделен въпрос.

сигурна ли си, 4е е мое писание това , в коментара ? аз не употребявам "възхитена съм" .

# 58
zari65 беше възхитена и прехласната:

Миналата седмица бях командировка в Благоевград - възхитена съм как е почистен центъра,даде ми надежда че можело.
Вчера минах по Витошка - една пешеходна улица имаме поне нея да хванат да изчистят

# 59
  • София
А, да. И на Витошка по средата са оставили снега. Грозна картинка.

Общи условия

Активация на акаунт