Пролет чука на вратата, ЮНЧЕТО си стъпва на краката

• 26 657
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Здравейте момичета. С гоооолямо закъснение искам да се запиша при вас. Имам една кукла родена на 30.06.2016 г в 39 г.с. Казва се Цветомира, роди се 3,650 кг и 52см. Нормално раждане. Вече има едно зъбче и явно второ на път. Сега ще се постарая да прочета назад.
Добре дошла. Simple Smile

# 646
Бубалече, добре дошла при нас!
Мимету, дано по-бързо се оправите всички.
Моят син известен вече със странните си пози-спи с вдигнати крака като свещ, понякога ги кръстосва като йога, но пак са вдигнати, друг път докато спи сяда без да се събужда и продължава така, докато не го видя.
Ама тези дни и в количката все се навежда напред, не иска да стои облегнат. От време на време не е просто наведен, а сгънат, главата му почти до коленете и така гледа настрани.
Та не знам дали тези му пози са за притеснение. Иначе е стабилен понякога, като ходи по спалнята, държа го под мишничките естестввно. Като е седнал без опора има хубава, изправена стойка.
Мислите ли, че минава през някакъв си негов период или да се обръщам към лекар?
Забравих- дере стените с нокти и не съм му ги рязала от две седмици, всички са му начупени до живеца.  ooooh!

# 647
Благодаря Милена. И аз купих една сладурска мартеница за Цвети.

# 648
  • София
Да ви се похваля малко. Още си нямаме зъби, а на 13.03 Марина ще направи 10 месеца. Simple Smile Но пък тия дни ще минем на детска кухня. Simple Smile Вече се пуска и се задържа за 4-5 секунди права, а после като падне гледа много учудено. Като кажа браво и тя пляска с ръце, а от скоро се научи да показва колко голяма ще стане. Естествено всичко това се прави само и единствено, когато телето в нея е на кеф Simple Smile
Относно козето сирене - и аз го давам, но изкиснато. Иначе на вкус и мирис е ужасно.  
Някакви идеи какво мога да сътворя с едно авокадо, че такова нещо не съм давала?

# 649
  • София
Подарявам ви една мартеница от нас. Децата ни да са бели и червени, румени засмени Simple Smile Много да ги обичаме, да се гордеем с тях и най-вече да ги слушаме Simple Smile
https://www.google.bg/search?q=%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B5%D0 … rc=xyBEAaOMQqJjDM:

# 650
  • София
Бубалече, добре дошла при нас!
Мимету, дано по-бързо се оправите всички.
Моят син известен вече със странните си пози-спи с вдигнати крака като свещ, понякога ги кръстосва като йога, но пак са вдигнати, друг път докато спи сяда без да се събужда и продължава така, докато не го видя.
Ама тези дни и в количката все се навежда напред, не иска да стои облегнат. От време на време не е просто наведен, а сгънат, главата му почти до коленете и така гледа настрани.
Та не знам дали тези му пози са за притеснение. Иначе е стабилен понякога, като ходи по спалнята, държа го под мишничките естестввно. Като е седнал без опора има хубава, изправена стойка.
Мислите ли, че минава през някакъв си негов период или да се обръщам към лекар?
Забравих- дере стените с нокти и не съм му ги рязала от две седмици, всички са му начупени до живеца.  ooooh!
И Марина като е навън и си хареса нещо, си ляга на краката и си гледа. Сигурно е период. Не помня как беше при баткото и каката, че мина много време. За това че дере, и нашата го прави, но по лицата ни. Тия дни видях и по ръчичката ѝ. Питах лекарката, каза че е нормално. Учат се. Само дано е по-бързо, че ме питат "котка ли имате?"

# 651
И моят фъстък дава целувки на мен и ММ. И се сгушва много сладко като е изморен. Също и като го сложа в кошарата се изправя и ми стиска ръката или блузата и казва Мама с един съжалителен глас , милия все едно незнам къде съм го сложила Mr. Green .
Вече и се разхожда спокойно с проходилката из хола и го водя за 2ръчички из вкъщи.
Нямаме зъбче все още Whistling ..
Мами взела съм от плодовите закуски на хип със боровинка и мюсли. Кога мислите че е удачно да му я предложа. Тази най ме притеднява, защото си има 2 любими но искам малко да разнообразя.
Вчера бяхме на гости при мама и беше приготвила питки със сиренце. Нашия човек ди дръпна една и я смука с опити за хапане 20минути  Mr. Green . В момента в който му я взех започна да пищи и да се опитва да я хване . А като се храним гледа храната и примлясква.  Mr. Green

# 652
Честита Баба Марта, да сме румени засмени и много здрави, най-вече бебоците.
Да се похваля най-накрая със зъбче, от няколко дена вече се усеща боцкане, вчера вече направо дере, само чакам да порасне, за да се вижда като се ухили. Вече си лази, сяда си сама, изправя си се, абе мобилно дете, подготвяме се за ходене.
Много обича да и давам по-твърди храни и да си ги мляска. Под по-твърди храни имам предвид питка, банан, понякога бисквитка или морковче, минато през пара, ръфа и ябълки, но са и по-трудни и плюе големите парчета.
Вчера правих питка от елда и много й хареса, като давам малки парченца с пръсти всичко си изяжда. Така дадох и бананче за следобедна закуска.

# 653
Честито зъче!
И честита Баба Марта на всички!
Препоръчайте ми, моля, проходилка. Вчера ММ беше в Комсед да купи, но са слагали детето и нито една не му е станала. На най-високото ниво му се свивали крачетата и продавачката е казала, че бил висок за проходилка. Не знам колко е дълъг, че не е мерен почти 2 месеца, последният път беше 76 см. Не вярвам да няма проходилка за него, не е един метър детето.

# 654
Нашата госпожица също е дългичка и нашата проходилка вече е на най-високо ниво, но тя се изправя и ходи с нея, когато реши да се отпусне също прегъва крачета, но когато ходи всичко е наред, стои права и стените на проходилката я придържат права, даже бяга след котката, но иначе в седнало положение изглежда, че й е къса.

# 655
Така както си го обяснила ми звучи логично, щото детето ако можеше да стои стабилно само, нямаше да има нужда от проходилка. Ще ходя аз да търся, явно тате се е оставил да го омота продавачката. Ама нали толкоз разбираме и двамата...Simple Smile

# 656
Честита Баба Марта, момичета ! Да сме здрави румени и да отглеждаме здрави и усмихнати деца ! bouquet

Мохини, аз ноктите ги режа на 5-6 дни. Като усетя, че започват да дерат - режа веднага. Не знам за вашите пози, но моят младеж от скоро прави лицеви опори, така че по-странно от това не знам дали има...  Mr. Green Аз съм против проходилките - племенникът дълго време не успяваше сам да проходи и стъпваше на пръсти, в последствие на пръсти проходи и така тичаше пружинирайки. Все още тича така, а вече на близо 2 години.

# 657
 Има, Кити, ама сигурно и твоят младеж скоро ще ти покаже - лицева опора, ама странична, само с едната ръка.  Mr. Green Но за мен по-учудваща е позата "свещ" в която спи.
Няма нокти за рязане, имам чувството, че скоро ще си свали плочките от драпане. ММ се шегува, че навремето нали съм искала да ми купува маймунка, вече сме си били имали.  Joy

# 658
Честита Баба Марта мамчета Hug
Бубалече добре дошла bouquet малката Цвети има същите родилни мерки, като нашите.
Последните няколко дни сме все навън, времето е чудесно, най-накрая взе да се запролетява.
Мамите, които предлагат попара,с чай или вода я правите? Ще следя темата и за сиренето, че и аз съм в чуденка каква марка да избера за малката.
Относно яденето съм забелязала, че сутрин Алекс не е много гладна изпива  около 120-130 мл мляко(по принцип изпива по 200). Малко след млякото предлагам намачкан банан, който се приема добре. По обед пюренце, към 15:00 мляко, към 18:30 каша и след банята мляко. Скоро ще въведа попара понеже сега въвеждам глутен. Дано се приеме добре и да разнообразим закуската, че много еднообразно.

# 659
Има, Кити, ама сигурно и твоят младеж скоро ще ти покаже - лицева опора, ама странична, само с едната ръка.  Mr. Green

Ооооо, това отдавна го можем, със завъртане.  Mr. Green Освен това, спи с дупето нагоре. Скоро в групата във ФБ "Родени през 2016 г" имаше тема за спането и всички пускаха снимки на спящите си бебета. Пози да искаш.... Едно беше заспало по гръб с разтворени крака на шпагат и го бяха кръстили "младият Ван Дам" или нещо такова.  Joy
Не мисля, че има нещо притеснително в тези пози.  Peace

Аз правя попарата с водичка, но не се харесва особено. Да не говорим, че се разтича по брадата им и навсякъде става попара.  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт