В момента чета...51

• 67 794
  • 725
  •   1
Отговори
# 315
Сега съм на Франзен вълна - с Чистота - и съм толкова на Франзен вълна, че - ако ми стигнат силите - сигурно ще изчета всичко от него поред ... Simple Smile

# 316
  • София

Tази е като "Ние, удавниците", няколко идеи по-лека.

Аз поювам Искрата.

# 317
alvelly, харесва ли ти книгата? Надъхваш ме да я изтегля по-напред в списъка ми. Вече съм решила окончателно, че това ще е първата ми среща с автора.

# 318
alvelly, харесва ли ти книгата? Надъхваш ме да я изтегля по-напред в списъка ми. Вече съм решила окончателно, че това ще е първата ми среща с автора.

Имаше един момент - кратък - когато малко ме изнерви. И един момент - в началото - когато сериозно не знаех на какъв език да я чета (в края на краищата продължих на български, защото най-вече ми се четеше на хартия). Но вече минах половината и ми допада много.
Доколкото знам, не е най-добрият първи опит за Франзен, но ... нямам база за сравнение, така че ...  Simple Smile

# 319
  • Scotland
Аз привършвам предната книга,но съм в голяма дилема с какво да продължа  Confused Тайната история, Purity, Праскови за кюрето, Station 11 или The Watcher in the Shadows  newsm12

# 320
The Watcher in the Shadows да не е Септемврийски светлини на Карлос Руис Сафон? Аз съм чела първата книга от поредицата, Принцът на мъглата, и много ми хареса, макар да не е на нивото на Сянката на вятъра и Марина. Аз бих започнала с нея, но преди това трябва да прочета Среднощният дворец, нали държа на хронологията hahaha

# 321
  • Scotland
Идея си нямам как е на български,но това е единствената на Сафон,която не съм чела. Свалена е и чака на четеца  Grinning Проблемът е,че докато чета една се появяват все нови,които добавям и е страшна дилемата. Тези 5 са само една малка част от всички чакащи  Confused

# 322
Аз привършвам предната книга,но съм в голяма дилема с какво да продължа  Confused Тайната история, Purity, Праскови за кюрето, Station 11 или The Watcher in the Shadows  newsm12

Тези и на мен са ми дилеми  newsm78 ... но май аз ще продължа с Франзен, после ще видим ... моят списък е дълъг като света  smile3529

# 323
Как са наредени като хронология книгите на Сафон? Посегнах онзи ден към една негова в библиотеката, но после се зачетох отзад, че това била свързващата история между други, и я оставих.

# 324
Трилогия Мъглата:
1. Принцът на мъглата
2. Среднощният дворец
3. Септемврийски светлини

Тетралогия Гробището на забравените книги:
0.5. Огнената роза
1. Сянката на вятъра
2. Играта на ангела
3. Затворникът от рая
4. Лабиринтът на духовете

Марина(самостоятелна книга)

Всъщност, хронологично Играта на ангела е преди Сянката на вятъра, макар да е по-късно написана от нея, така че май няма значение коя от двете ще се прочете първа.

# 325
  • Scotland
Значи съм ги чела в правилен ред  Mr. Green Любими са ми 'Сянката на вятъра' и 'Принцът на мъглата'

# 326
  • София
Почвам - Евангелието на Луцифер от Том Егеланд, дано да е приятно четиво. Peace
Иначе упорствам с Американски Богове, до 50% съм, но толкова не ме хваща, че  междувременно прехвърлих други 4-5 книжки.  ooooh! Обаче понеже я хващам за втори път съм решила да я докарам до края, някак. Не знам защо ми е толкова... чужда и скучна, за разлика от всичко друго на автора. newsm78

Някой писа назад, че е започнал с Хлебарките на Несбьо - някакви отзиви  Mr. Green

# 327
Ха-ха, Angel, аз съм така с "Приказка без край". Явно съм порастнала за тази книга. Интересна ми е, но нещо не може да ме грабне така, че да не съм способна да я оставя. Влача я от един месец и междувременно прочетох няколко други. Обаче ще проявя твърдост и ще я довърша... малко по малко.

# 328
  • София
Някой писа назад, че е започнал с Хлебарките на Несбьо - някакви отзиви  Mr. Green

Аз писах Simple Smile
Какво да ти кажа... Преполових я. За занижените ми очаквания се оказа не съвсем зле, дори е симпатична  Mr. Green
До голяма степен е написана по подобие на "Прилепът".
Не може да се сравни със следващите на Несбьо, но не е и супер-зле  Peace

# 329
  • София
Благодарности. Аз всъщност и Прилепът я харесах достатъчно, но пък ми беше и първия сблъсък с автора и Хуле Simple Smile

ston - аз за моята дори и не съм сигурна, че ми е съвсем интересна, но си обещах, че след като ще й давам втори шанс, ще стигна до края. (Все пак съм по-напред вече, преди по-рано я зарязах).

Общи условия

Активация на акаунт