В момента чета...51

• 67 769
  • 725
  •   1
Отговори
# 330
Започнах на киндъла "Миларепа" на Шмит. Всичко от този автор ми харесва

# 331
  • някъде
Здравейте.
Не знам дали въпросът ми е за тук Embarassed Бихте ли ми препоръчали книги от рода на "Отнесени от вихъра", "Брулени хълмове", "Вечната Амбър", "Граф Монте Кристо", благодаря bouquet

# 332
  • Mostly in my mind
Здравейте.
Не знам дали въпросът ми е за тук Embarassed Бихте ли ми препоръчали книги от рода на "Отнесени от вихъра", "Брулени хълмове", "Вечната Амбър", "Граф Монте Кристо", благодаря bouquet
"Далече от безумната тълпа" Simple Smile

# 333
  • Scotland
Здравейте.
''Гордост и предразсъдъци"

# 334
Джина,
Мен много ме грабна Да четеш Лолита....
Тъкмо я завърших и как да кажа ,въпрос на лично усещане си е но мен много ме докосна .Така ме докосна ,че още не мога да си събера мислите и да напиша смислен отзив.Определено ми беше интересна тази книжка.

Нали, някак те изкарва от релси. Без да набляга на жестокостите и мъченията успява да те накара да настръхнеш. От друга страна ми беше интересно да разбера, че все пак жените имат право да се развеждат, че могат да карат коли, че могат да учат в смесени университети - или поне са могли, не зная сега какво е положението в Иран. Като цяло представите ми за тези страни се основават на книги като Не без дъщеря ми и тези на Хомейни  Rolling Eyes

Аз започнах най-после "Къщата на духовете"   Laughing Надявам се да си задам въпроса - Защо чаках толкова дълго  Mr. Green

# 335
Здравейте.

Тримата Мускетари , трилогията. На Талев тетралогията.

# 336
Здравейте.

Всичко на Джейн Остин и на Дюма.
Предполагам и Джейн Еър също.

# 337
  • Belgium
Започнах на киндъла "Миларепа" на Шмит. Всичко от този автор ми харесва

Тази му е най-слабата. Иначе и аз обичам Шмит.

Отдавна не съм се отчитала - приключих "Мъжът от Константинопол". Хареса ми от гледна точка на факти за зараждането на петролния бизнес, както и заради правдиво представената обстановка на залеза на Османската империя. Но авторът е доста бездарен и вътре имаше някои откровени безумия. Три звезди в GR от мен Simple Smile

Прочетох и биографичната "Джеф Безос и векът на Амазон". Противоречива книга, която съдържа интересни факти. За нея ще пиша пространен отзив, та като съм готова, ще го пусна тук по някое време. Въпреки че нон фикшъна като цяло не е особено популярен в темата.

Сега чета "Жестокото присъствие на времето". Книгата има "Пулицър", а мненията за нея са в двете крайности - или за нищо не става, или велика. С любопитство чакам да видя аз как ще я възприема  Laughing

# 338
Здравейте.

Всичко на Джейн Остин и на Дюма.
Предполагам и Джейн Еър също.
Фицжералд и Ремарк може, малко се изместват във времето, но все пак ...

# 339
  • някъде
Благодаря ви bouquet

# 340
Моля.  .. И руските . Война и Мир, Анна Каренина , ...

# 341
  • Scotland
А за да съм малко off topic ще препоръчам една книга - "Мъртвите сибирски полета" на Виктор фон Фалк. Буквално не спах,за да я изчета,въпреки че бях тийн,който само се чудеше как да е по улиците  Mr. Green Не си бях показала носа два-три дни,денонощно четях и майка ми реши,че съм болна  Mr. Green Просто проблясък,изневиделица ми изскочи споменът за нея и реших да споделя,на някого може да се стори също толкова хубава,колкото и на мен  bouquet

# 342
... "Мъртвите сибирски полета" на Виктор фон Фалк..
Аз не можах да продължа след описанието как изтезават детето Sad стана ми ужасно мъчно.

# 343
Не съм я чела, запазвам си я в списъка  Peace

# 344
Вени, мисля, че ще ти хареса Убийството на м....  Crazy Остават ми още около 100стр и още не знам кой какви ги върши. Или съм много застреляна и не мога да се ориентирам, или е, защото са хиляда човека, кой от кого по-заплетен иии т.н..  Laughing
Има и втора книга от авторката със същите разследващи.  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт