В момента чета...51

• 67 745
  • 725
  •   1
Отговори
# 450
  • София
...... Картър, обаче, е от авторите, които и брошурка да напише, пак ще го чета.
Кали, трапезните столове бяха единствената забележка. Иначе всичко останало в книгата си е по неговата схема.

Прочетох "Освен този живот" - хареса ми толкова много, страхотна книга!

# 451
  • София
Венка, радвам се, че ти е харесала книгата!  Grinning

Аз продължавам с Пожарникаря  Laughing
Имаме прогрес с бисерите - в смисъл, че вече ми е нужен и тълковен речник  Laughing

"Отдалеч се виждаше, че Али е същинска фога."  hahaha

Поне си обогатявам речника, ако не друго  hahaha

# 452
  • Belgium
Венка, и тук да кажа - много се радвам, че се харесахте с Патрик Нес  Heart Eyes

Не искам да хейтя, но преводачът на "Пожарникаря" просто не го бива. Той беше превеждал и "Оставих те да си отидеш" и обясняваше с бележка под линия какво е граждански брак и спасителна лодка  Tired Защото те читателите са малоумни. Сложила съм го в черния списък  Mr. Green

# 453
  • София
О, и тук има безумни и малоумни обяснения под линия  Laughing
От рода на обяснение, че "Джон Диър" е американска фирма за производство на селскостопанска техника  Laughing
Но любимата ми бележка под линия е , че Dire Straits е британска рок-група  Joy Това просто цепи мрака  Joy

Фога-та обаче ме втрещи. Знам какво е фуга, знам какво е и тога. Но фога, признавам си, не знаех  Joy

# 454
За запознаване с Патрик Нес какво ще ми препоръчате?

# 455

Фога-та обаче ме втрещи. Знам какво е фуга, знам какво е и тога. Но фога, признавам си, не знаех  Joy

Фога  Grinning

# 456
  • София
А пък аз съм чувала думата фога, даже я използвам често по отношение на сина ми Simple Smile

System, аз не съм чела друго от Нес, само "Освен този живот", но още ме държи емоцията от вчера и съм изпаднала нещо като телешки възторг, както казва майка ми, та препоръчвам нея  Grinning.

# 457
  • София
И аз препоръчвам нея!  Peace Но и "Часът на чудовището", казват чели я, че била добра  Simple Smile

Как` Сийка, мерси  Hug И аз се допитах до ГугълЯ  Simple Smile

# 458
System Error, наскоро качиха Часът на чудовището в електронен формат и мисля да се пробвам с него. В читанка има Не пускай ножа и Въпросът и възражението, а временно забранената Жената жерав се намира в rulit.

# 459
  • Belgium
Като апологет на Нес в темата и аз съм за "Часът на чудовището" или "Освен този живот"  Laughing

# 460
  • София
Миж, обръщала ли си внимание на анотацията на "Часът на чудовището"?
Книгата е писана по идея на Шавон Доуд, която за съжаление е починала от рак Cry.

# 461
Благодаря ви, записах си всичките предложения и скоро ще се запозная с Нес.
Аз започнах "Полиция" - Несбьо. Засега добре върви.

# 462
"Фога" май е от родопския диалект, а това означава, че абсолютно няма място в преводен текст. Peace И аз не я бях чувала.

След кратка справка с майка ми (на 66 години) разбирам, че и тя я била чувала, но била жаргонна преди 30-ина години. Laughing

Аз си продължавам с третата на Редондо и съм много доволна, става все по-загадъчно и интересно. Simple Smile

# 463
  • София
Чоколата, благодаря ти  Simple Smile Винаги се изненадвам като попадна на думи, чието значение не знам  Blush

Венка, следващата ми книга ще е може би на Шавон Доуд  Hug

# 464
  • София
Миж, и аз не само, че съм чувала думата, а и я употребявам в смисъл на много енергично дете, което не спира да се движи  Peace

Общи условия

Активация на акаунт