Математически турнири - 42

• 109 144
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Въпрос, може ли на състезание в случая ОЛИ (НОМ - национална олимпиада по математика областен кръг)  да късат или режат листове? Предполагам, че не защото са подпечатани, но да попитам.

Последна редакция: пн, 06 фев 2017, 21:19 от Aila

# 76
  • София
Какво е ОЛИ? И кой да къса и реже листове? И защо?

# 77
Какво е ОЛИ? И кой да къса и реже листове? И защо?
Вероятно става дума за НОМ. Присъединявам се към останалите въпроси, независимо за кое състезание се отнасят.
Скрит текст:
Така и не разбрах защо доста хора използват това оли. Звучи ми като педи вместо педиатър.

# 78
Аила пита дали детето може да нареже с ножица лист за да онагледи задача.. Но и аз не знам може ли,  знам само че на олимпиада листите нямало да бъдат подпечатани,  което ми стана много странно

# 79
Изнесли са резултати от МБГ на Секция Изток
Резултати МБГ Секция изток
http://iztok-smb.com/

# 80
  • София
Виждам, че в резултатите от "Математика без граници" за първи клас е отчетено времето за решаване на задачите.
В стаята, в която беше синът ми, квесторът обясни на децата, че имат 35 минути за решаване и не спомена и дума за това, че бързината може да е от значение. Напротив, увери родителите, че децата няма да излязат по-рано. На децата е казано, че 5 минути преди да изтече времето, ще започне събирането на писмените работи. Т.е. дори и да са били готови, не са имали шанс да предадат преди изтичане на поне 30 минути.

# 81
  • Sofia
Извинете ме, ако не съм разбрала, но уточни ли се защо има над 10 точки за първи клас. Гледам, че и от секция "Изток" вадят такива резултати newsm78

# 82
За първи клас максимален резултат 10 точки, време за решаване 35 минути. Така са съобщили в нашето училище. Много странно защо излизат такива резултати

# 83
Къде гледате резултати в секция изток?

# 84
Къде гледате резултати в секция изток?
Дали са линк по-горе.
Ето и директен.
http://iztok-smb.com/ПРОТОКОЛ_зима2017_bg.xls
Странно. На предварителен преглед линкът е наред, а тук - не съвсем.
Копирай го в адресната лента и ще се получи.

# 85
Сега включих компютъра и ги видях. През тел.не излизаха.

# 86
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Ето и малко  от Пловдив  http://uks04.com/document/winter-results.xls

# 87
Гледам резултати от Пловдив.Моят син участваше в "Дружба".Защо при обявени точки -до 10 за 1ви клас има резултати до 20.Регламентът не е ли еднакъв за всички

# 88
"Всяка вярно решена задача от № 1 до № 10 се оценява с 1 точка, а всяка вярно решена задача от № 11 до № 20 се оценява с до 2 точки (1 точка за непълен отговор; 2 точки за пълен отговор)."
На моето дете са дадени 10 задачи ( първи клас). И вече започва да ми идва в повече излизането на резултати над 10 точки.
Защо и какви допълнителни задачи са дадени в 125-то и във Варна? Що за абсурд? Някой свърза ли се с организаторите?

Последна редакция: вт, 07 фев 2017, 00:11 от chickadee

# 89
"Броят на задачите в теста е 20, от които 10 са с избираем отговор и 10 - със свободен отговор. (В Зимния кръг учениците от 1 клас решават само 10 задачи.)"
От регламента, в сайта на организаторите. Защото не обичам да се говори без конкретика.

Общи условия

Активация на акаунт