Кюретаж и забременяване след това - тема 71

• 40 288
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте момичета. Исках да ви попитам, след като прочетох сега какви изследвания са нужни за д-р Сигридов. Това означава ли, че той не приема пациенти, които не са си направили посочените изследвания, след спонтанни аборти?

# 226
  • София
Приема, просто се чака много за него и е по-лесно изследванията да са направени предварително.

# 227
Благодаря за отговора, доколкото разбирам изброените изследвания са кръвни и мога да си ги самоназнача? Ако да, в коя лаборатория в София ще препоръчате? Благодаря ви много за отговорите, просто живея в чужбина и искам да подготвя всичко и планувам доколкото мога, преди да си дойдем, за да не губим време и пари.

# 228
  • София
В различни лаборатории може да се направят.
Аз например най-често пускам в Цибалаб, лабораторията на Св.София(Тина Киркова), Майчин дом.
Например мисля да си направя генетичното изследване за тромбофилии в Майчин дом, макар че повечето го правят в Геника. Все пак е национална генетична лаборатория, а излиза по-евтино от Геника.
Пишеш лаборатории в google и започваш да преглеждаш ценоразписите и къде се намират.
В офертомат има ваучери за изследвания(обикновено хормоните свързани с щитовидната жлеза, различни микробиологии).
Тук във форума има тема за хоронални изследвания, за лабораторни резултати, можеш да питаш за мнения за надеждни лаборатории.

# 229
Aз минавам да се отчета. Ходих на генетик вчера в друга клиника и съм много доволна. Всичко ми обясни много добре и ми пусна сто неща и то безплатно покрива ми се от касата тук. Пусна ми следното:
Хромозомен анализ; Тромбофилия(FVL,G20210A,FII), някаква кръвна картина пусна също и момент другото ще го копирам от сайта. Имунологични са.
□ examination of total concentration of IgA antibodies
□ examination of antibodies against: sperm, zona pellucida, ovaries, phospholipids, tissue
transglutaminase
□ examination of antinuclear antibodies
□ examination of the number of peripheral blood lymphocytes
□ examination of embryotoxic/embryoprotective cytokines
 Kaза ми,че много често тромбофилията е съпътствана от имунологични проблеми.
Взе ми 5 епруветки кръв. Каза още,че може да се направи при повече от един аборт изследване с камера на матката от вътре.(моя приятелка каза,че в бг това му казват биопсия). Каза ми още,че над 30 шанса за аборт е 20% при всяка бременност и дори всичко да ти е наред може да се случи.
Сега чакам 2 седмици имунологични и 1 месец за генетичните.

# 230
  • Перник
little_mermaid ,дано бързо се открие проблемът, ако има такъв и скоро се радвате пак на две чертички.
Аз съм решила до края на тази седмица да ходим на консултация при професор Кременски. Писах му имейл, много бързо ми отговори, очарована съм от отношението му, въпреки че не сме се виждали на живо.
Иначе при мен кървенето след К спря,  на 20.02 съм на контролен преглед,  дано всичко е на ред.

# 231
  • София
...Каза още,че може да се направи при повече от един аборт изследване с камера на матката от вътре.(моя приятелка каза,че в бг това му казват биопсия).

Всъщност се казва хистероскопия. Биопсия е взимане на тъкан и изследването й.

# 232
Нандин ясно...абе той обяснява ама аз много знам кое как. И една приятелка вика това е биопсия.. Явно не е.  Дано не се стига до там де.
Карамел стискам палци да е ок всичко и скоро и при теб да има бебенце.

# 233
  • София
Стискам палци да не се стига до там  и всичко да е на ред

# 234
Как сте момичета? Имате ли напредък с изследванията? Аз за сега си вземам добавките и чакам края на месеца, за да пуснем генетичните.

# 235
Здравейте момичета  много се вълнувам петък съм на лекар при др Бойчев в Тутракан да обсъдим цветната ми снимка и да решим дали ще ми е нужна и хистероскопия. Имам големи очаквания надявам се да се оправдаят незнам...   Cry

# 236
Здравейте отново  Hug
Искам да ви попитам , понеже АГ-то ми каза, че трябва да изследваме кариотипи с ММ , има ли значения в кои дни се изследва?
На мен този месец ми дойде доста по-рано 5 дни , т.е. на 22ден. Нямам представа защо стана така. Доктора ми каза, че съм имала задържан фоликул. Дали заради това ми подрани Ц с 5 дни?

# 237
Имам въпрос към момичетата пили ОК, има ли ли сте проблем със съня докато ги пиете...? Винаги си лягам към 12-1 и изведнъж се събуждам в 6... това е вече 3 седмици.. писна ми.. #Cussing out

# 238
Аморе, кариотипът или хромозомният анализ не се влияе от нищо. Може да се направи по всяко време независимо от МЦ или прием на добавки. Той си е постоянна величина. Поправете ме ако греша

# 239
Имам въпрос към момичетата пили ОК, има ли ли сте проблем със съня докато ги пиете...? Винаги си лягам към 12-1 и изведнъж се събуждам в 6... това е вече 3 седмици.. писна ми.. #Cussing out
Нямам проблем със съня,имах главоболие през първата седмица и много нестабилно настроение+ че се чувствам ужасно дебела и подута ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт