"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 28

• 52 887
  • 722
  •   1
Отговори
# 570
  • Бургас
Да ги погледнем едно по едно лекарствата

Милгамма- витаминен комплекс, единственият проблем при бремененност е съдържанието и то високо на витамин Б6. Той се отделя средно за 8 часа, след прием и е водоразтворим/т,е не се натрупва/. Т.е след като установиш бременност, ще коригирате дозата и няма да има проблем.

Уримила- пак е витаминен комплекс от В групата, пак заради съдържанието на В6, В1 би могло да е проблем за бременност. Но както милгамата при установена бременност, съвместно с гинеколога, може да се коригира дозата, за да не е патогенна за плода.

Тези двете са само витамин В комплекс, ако ще ги пиеш дълго време и в големи количества , те съветвам да поискаш от докторката точно мг на всеки един витамин, дневният прием и да си ги поръчаш поотделно от Iherb, ще ти излезе много по-изгодно.
Отделно, не знам какъв ти е проблема, но преди да се наливаш с толкова много витамини от В групата, и щом имаш проблем, е добре да се тестваш дали изобщо ги усвояваш. Не са малко хората с генни мутации, които не усвояват комплексната форма на витамините , а само метилизираните формули. И всичкото това наливане, че и някои проблеми се явяват именно от там/включително проблеми със забременяването/

Последното лекарство е антиепилиптично, проблемно е, но най-вероятно има успешен заместител, познавам момиче, бременно и с епилепсия, пие лекарства  Peace Peace

При все всичко това е важно да си намериш много добър лекар, който 1во да те следи, 2ро да назначи точната терапия и да знае как да реагира при все, че си му заявила желанието за дете. Такъв отговор- да се надяваме ......меко казано звучи абсурдно, на не кажа потресаващо  Shocked  Здравословният проблем, до колкото разбирам е хроничен Т.е не се очаква сериозна промяна и излекуване, по-скоро облекчаване. Без деца ли да останеш в такъв случай  newsm78 newsm78

И пак напомням, направи генетично изследване за витамините от в група, дали ги усвояваш  Peace

# 571
Много благодаря!Успокоите ме до някъде.От габагамата взимам съвсем миниатюрна доза ,а баклофен съм почнала да го намалям.Имам тортикорис на шията.Иначе казано,свръх тонус на част от мускулите от едната страна,което предизвиква болезнено принудително извъртане на главата на ляво.Нарича се още спастична крива шия.Наистина е хронично,повлиява се много трудно от медикаменти.Никога не съм пила витамин В,никога не съм имала проблем с приема му или усвояването му.Правих си кръвна картина и всичките и показатели са наред.Не знам защо са ми изписани толкова много лекарства с витамин В.Реших,че е заради лечението.Все пак невролог ги изписва.Може би влияят добре на нервната система и за отпускане на мускулите.За това и писах тук,с надежда някой да е по-информиран.А за лекарите думи нямам.Аз и на рентген за шията трябваше да ида и като им казах за бременност ,получих следния отговор,с най-студения тон-"еми,не се снимайте тогава".Все едно съм отишла пожелание и имам избор....Изобщо,под всякаква критика са.Убедила съм се много пъти,че човек,ако сам не си помогне,не може да очаква помощ от Никон.

# 572
  • Бургас
Аз не мисля, че трябва да разчиташ на мнения от форум и да се успокояващ с факта, че докторите не стават.
Намери си подходящият лекар, на който да гласуваш доверие и да обсъдите заедно лечението ти и съвместяването му с бременност.
Твърдението, че няма начин да спрете с опитите, защото си прекарала една година в рев, че не става, е меко казано несериозно. А ако бебето стане, докато взимаш лекарства в дози, които може да са опасни за него, с пълното съзнание, че го правиш умишлено, после как ще се чувстваш? Знаейки, че си можела да изчакаш малко и да не му навредиш?
Не твърдя, че е така, давам ти хипотеза. Не съм лекар, но и никой тук не е запознат с физическото ти състояние и не е компетентен да ти даде отговор за лекарствата.
Колкото и да твърдим, че докторите не са компетентни, здравето, нашето и на децата ни не е шега. И те са специалисти, а ние не. Да, има всякакви издънки, затова казах - намери си друг лекар, но не подхождай по този начин.

# 573
Да така е,но не можем да спрем с опитите точно сега.Явно не сме от двойките,които казват-хайде да си направим бебе и то става.Ами ако това е бил месецът,в който е щяло да стане,а ние сме го пропуснали?Вие знаете ли какво е да си късаш нервите всеки месец,да се питаш защо,защо не става,да ревеш,да се тормозиш и да не си щастлив от нищо,което правиш?
Ядосвам се единствено на некомпетентността на лекарите.Защото не може да няма начин да се лекува нещо и докато е бременна една жена, а не просто да се вдигат рамене и да се дават уклончиви отговори.Явно,за да питам тук,съм се нагледала на подобни лекари...

# 574
  • Бургас
Чаках първото си дете седем години. Мисля, че вие не знаете какво е наистина да чакаш и да не става.

Овладейте емоциите си и помислете разумно над ситуацията. Защото мотивът ви, че този месец е можело да стане, а вие сте го пропуснали е безумен. Простете за откровеността.

# 575
  • София
Знаете ли колко момичета, пациенти на репродуктивни клиники и то с години (вкл. аз), отлагат опит, защото се е наложило да взимат лекарства?!?! А за този опит са се подготвяли месеци, а някои и години!
Какво трябва да означава вашето "точно сега е можело да се случи"

# 576
Вервам, относно рентгена отговорът който си получила си е съвсем верен. Ако няма бременност се снимаш, а ако има такава, не се снимаш. Ако не си сигурна, просто изчакваш евентуално закъснение и правиш тест. Просто не би могла да получиш друг отговор.
   А щом бебето не става, по-добре посетете една репродуктивна клиника и потърсете къде е проблема. Там би могла да получиш и по-компетентен отговор относно лекарствата които пиеш. Peace

# 577
Не вярвам тук да има жена,която да не е плакала и да не се е питала,защо не става.Трабва спокойстние и да помислите със здравия разум..да тук надделява майчиния инстинкт и желанието за рожба,знам че е нетърпимо,но с опвече спокойствие може да се изчака евентуалнто ви лечение.Представете си че забременеете и стане нещо с ембриона заради лекарствата.Това за мен си е чист егоизъм.Гледате да угодите на собствените си желания,без да премислите последвствията.Съжалявам за откровения ми отговор,но не можах да преглътна подобна безотговорност.Няма не мога,има не искам,по-добре чакане 2 месеца,отколкото после терзания ама защо така стана.Извинявам се още веднъж за грубия тон.

# 578
  • Варна
 Съжалявам, ама не се сдържах!
 Какъв "егоизъм"? Абе, как може да давате такива "съвети"? Четете ли изобщо? Жената каза, че заболяването й не се лекува, сериозно е и има поддържаща терапия. Значи, викаш, да получава гърчове без лекарства, ама да продължи с "бебеправенето"?? Пффу... Викаш, лигла и егоистка, ако си пие лекарствата?
 Вие ще ме уморите, бе... (Че и една друга, ако продължавате така да се правите на големи разбирачки!)
--------------------------------
   Vervam, да, и аз знам, какво е да желаеш и да ГО чакаш: към 6 години, през които - няколко мисед-а; само 1 останал яйчник и то-кистозен; обърната матка. Забременях на 32 (когато се успокоих); лежах през половината бременност и едва го задържах до средата на 8-мия месец.
  Та, сигурно поназнайвам нещо по темата...
Но не бих си правила експерименти със здравето на твое място.
Защото на едно дете му трябва - здрава (или поне, поддържаща се в добра кондиция) майка. Другото - наистина е егоизъм!
    Смяташ докторите за некадърници. А тук си очаквала да те посрещнат...какви? Супер-дупер компетенции? Професори, все светила в медицината? Не те разбирам...
   Стига вече се самолекувахте (или една-друга)! Хората - заради усложнения от обикновен грип, си отиват за няколко дни...от много: "помогни си сам".
  Големи разбирачи!

Последна редакция: сб, 25 фев 2017, 16:08 от Trill

# 579
Имам предвид да спре с опитите докато се лекува.Егоистично е да мисли само как да хване,а да не мисли.че може тези лекарства може да навредят на плода.Нещо не сте ме разбрала."Нямало как да спрат опитите,защото била преживяла много мъка".Това е безотговорно.Да потърси друг лекар,който да и предпише друго лечение подходящо за бременни и чак тогава да започнат отново с бебеправенето.

# 580
  • Варна
  Съжалявам, че не съм разбрала правилно Вашето изказване, мелсито88.

(Допълвам, защо набрах така:)) и да не изглежда като просто заяждане. Провокираха ме най-вече тези изречения:
Цитат
но с опвече спокойствие може да се изчака евентуалнто ви лечение
Представете си че забременеете и стане нещо с ембриона заради лекарствата.
    Явно сте имала предвид излекуване, a не - лечение.
Така се променя коренно смисълът на изказването!)

Тя още в началото каза, че точно за това се притеснява - с лекарствата да не навреди на евентуалното бебе, затова и рентген не е минала.
И че е безотговорно да правят опити сега, сте права, да.
 Но и не само това е тревожното в случая.

Последна редакция: сб, 25 фев 2017, 17:12 от Trill

# 581
Имам 1 въпрос.Днес бях на фоликулометрия и имаше доминантен фоликул но беше по овален малко 20/13 мм.Утре лекарката ще го таймира с Прегнил 10 000,не е ли малък тя каза че е ок и утре и други ден да се обичаме.

# 582
  • Бургас
Този проблем е хроничен, няма лечение. Т.е трябва да намери вариант в който да забременее въпреки терапиятя. Трябва и добър лекар, който да поеме такава инициатива, а не само да се моли, да не стане нещо. Сегашниягт наблюдаващ, с такъв отговор- Да се надяваме нищо да не стане, директно и е казал, че не поема отговорност да я лекува адекватно във вариант забременяване.

Както казвам, имам позната епилептичка, пие лекарства по схема и е бременна, но и следят стриктно бременността и лекарствата  Peace

# 583
Момичета, здравейте от мен отново. Аз съм със следният казус - днес трябвсше да ми дойде МЦ (24 ден), но го няма като е достта точен по принцип. Реших да взема един тест да пробвам писалка be live пишках веднага се появи мноооого бледа 2ра черта, която изчезна след няколко секунди ..... какво мислите вие? Със сигурност утре ще взема още един с първа урина ....

# 584
  • Varna
Не искам да те отчайвам но може да е била  изпарителна щом е изчезнала. Аз все пак ти стискам палци  да не е така и утре да се похвалиш с EFP

Общи условия

Активация на акаунт