Две сърца сега в едно туптят, през СЕПТЕМВРИ радост ще ни донесат! Тема 2

• 35 537
  • 732
  •   1
Отговори
# 450
Добро утро и от мен:) Аз започвам да се разболявам...гърло, кашлица,  сополи.Днес ще карам на чай, лимони, мед и инхалация.Хубавото е, че довечера съм на доктор да си видя бебока  и ще го питам какво да правя.

# 451
Добро утро! Запис и от мен . Казвам се Валентина. С термин 14 септември , трета бременност . Живея в чужбина . Сега се връщам да ви изчета  Simple Smile. Хубав ден и леко бременеене  bouquet

# 452
Valentina-Teo, добре дошла! Колко са големи първите дечица? Къде в чужбина живееш? С теб ставаме 5 с трето на път, макар, че две момичета вече не пишат в темата. Дано всичко да е наред!

# 453
В коя седмица трябва да си smurfcho ? Момичета да ви питам аспирин протекта до коя седмица се пие ?
Днес съм 8+1

# 454
Благодаря Noel . Имам две момчета с голяма разлика в годините. Големия е на 18 , а малкия на 29 април ще стане на 4 г. Аз съм на 38 години и живея в Дания.

# 455
smurf4o, не се отчайвай. Знам през какво минаваш, и на мен ми казваха същото, в 8ма седмица нямаше даже ембрион, само сакче. Лекарката ми каза, че му дава още една седмица, но най-вероятно ще трябва да се прекрати бременността. Една седмица по-късно имаше ембрионче със сърчице, и сега още 2 седмици по-късно всичко си върви по график, просто 2 седмици по-назад. Според лекарката най-вероятно имам мноооого късна овулация и затова. Първото дете пак вървеше назад, но 10 дни, а сега 14. Така че, не се отчайвай, стискам палци и вярвам, че всичко и при теб ще се окаже наред Hug
Надявам се всчко да се нареди добре и това да е от късната ову. С предната бременност ми казаха, че имам късна ову. От снощи имам и зацапване... Sad Пия Утрогестан 3х2 и нош па 3х1.

# 456
Здравейте момичета. Аз съм вече в 12 седмица и днес съм на лекар. Трябва да и занеса резултатите от кръвните и урината и каза че вече ще ми направи и картона. Незнам дали ще гледаме бебчо. Едва ли то нали има само 3 ехографа безплатни за цялата бременост а на първия преглед ме гледа. Но не се притеснявам за това понеже мисля в началото на другата седмица да запазвам час за биохимичен скрининг и ранна фм така че там ще огледаме бебчо. Някой знае ли колко струва фм и с какъв ехохраф се прави?

# 457
Момичета, като стана въпрос за козметични процедури, как процедирате с обезкосмяването? Четох, че не се препоръчва кола маска и епилатор, аз бръсненето хич не го уважавам и се чудя..
Аз предния път си се подстригвах и боядисвах и на кола маска си ходих през цялото време. Боядисвах се с друга боя - или беше безамонячна или специално за бременни...

# 458
Мечтателка, с 3д-4д се прави. Може да видят и пола. Ще пишеш.
Валентина-Тео,  Hug

МОМИЧЕТА, имате ли нещо против аз да направя първата страничка на следващата тема? Ще се върна в първата да видя всички термини. Ако нямате, давайте предложения за интересно заглавие.

# 459
Момичета имам нужда от съвет.Моя лекар нищо не ми обяснява и дори не ми е споменавал за ФМ и БХС.Но реших да направя изследванията.От Казанлък съм и тук няма такива специалисти.Най-удобно ще ми е да отскоча до Стара Загора.Днес звъннах в няколко кабинета.Цените варират от 60 до 100лв за двете.Ако има мами от Стара Загора да ме насочат към читав специалист.Иначе се насочих към д-р Ина Цонева.Очаквам мнения и препоръки,за да успея днес или утре да си запазя час за март.

# 460
Smurfcho дано се развият нещата добре на следващия преглед. Мен ме бяха наплашили първо в 5 седмица, че може да е кухо, после в 6, \вече имаше ♡\ че е малко, а аз сверих в таблици и си беше ок /и аз имах зацапване/ Сега си е ок и отговаря даже мърдаше на прегледа ♡♡♡ успех ти пожелавам и на теб! Mechtatelka ехографийте са само 2 ако си м-у 20 и 35 години. Другите се доплащат, на мен ми взимат по 30 лв за ехо. За БХС ми казаха 41 лв, обаче не са казали нищо за кръвни ...странно, може да е рано 9 седмици и 1 ден съм. Много с надявам да се вижда пол на това изследване БХС, Noel аз съм ок да направиш първата странична Simple Smile

# 461
  • София
Сега видях, че и мен ме няма в списъка - термин 3 септ., втора бременност, 30г.

Момичета, да ви се похваля, днес се чувствам много по-добре! След повече от месец целодневно повръщане и гадене, май най-сетне му идва края Grinning

# 462
Момичета имам нужда от съвет.Моя лекар нищо не ми обяснява и дори не ми е споменавал за ФМ и БХС.Но реших да направя изследванията.От Казанлък съм и тук няма такива специалисти.Най-удобно ще ми е да отскоча до Стара Загора.Днес звъннах в няколко кабинета.Цените варират от 60 до 100лв за двете.Ако има мами от Стара Загора да ме насочат към читав специалист.Иначе се насочих към д-р Ина Цонева.Очаквам мнения и препоръки,за да успея днес или утре да си запазя час за март.
radosttery, защо не разпиташ за г-р Христов от Ниамед, мои приятелки са много доволни от него. А аз преди си ходех само при д-р Иван Иванов, има кабинет, но работи и в Тракия, определено е специалист.

Noel аз нямам нищо против да разкрасим първата страничка и да си измислим щастливо именце  Hug

# 463
Здравейте, момичета! Наистина страничката ни има нужда от разкрасяване, аз влязох в Августните мами, темата им е страхотна. Който може да я направи, аз не умея. Аз не смея да кажа на баткото, понеже предния път се върнах с празни ръце от болницата, а той толкова се радваше, че ще имаме бебе, затова ще мълча до последно. Ако имах вариант и аз бих се скрила за следващите 6 месеца някъде, толкова ще ме боли, вместо да се разхождам с количка, аз ще бъда с корем отново, а въпросите на околните, ще са нетактични и болезнени. Моля се всичко да е за добро и едно прекрасно бебче септември месец. За мазането през първата бременност се мажех със свинска мас, гърдите и корема, нямам стрии, но пропуснах бедрата и се нацепих, втория път с мустела и сега мисля да заложа на нея. Кг качвам по много и двата пъти около 30  Shocked, още повече, че сега не бях ги свалила, а започнах да качвам пак, но не ми пука. И вие не го мислете толкова, кг, стрии, важното е всичко с бебчетата да е наред. Утре съм на изследвания при доц. Конова в Плевен, за тромбофилия, стискайте ми палци. На 06.03 ще ходя при доц.Балев във Варна на ехограф, много ми го хвалиха. Страх ме е да не изтърва периода за БХС, моя доктор каза на 07,03,  но при мен трудно ще се установи седмицата в която съм, заради липсата на менструация. Според моя доктор на 07 ще съм в 12седмица, но това е по ехограф сметнато, а за термин ми каза 12септември, което при изчисляване от календар идва, че съм в 14седмица. Незнам дали ме разбрахте  Heart Eyes, мисля да се доверя на доктора ми.

# 464
Успех bebe87, пожелавам ти всичко да е наред този път и всички да гушкаме бебоци Септември ! Мисля, че е важно какво хапнаме обаче, реално бебето няма нужда да се тъпчем с тесто и сладкиши, аз колкото мога ще подбирам храната, ще хапвам по малко и на често и разбира се ще пия повече течности, дано съм ок. Моето коремче вече сякаш расте леко от пъпа на долу, дори таткото го вижда. Просто съм дребна и няма къде да се скрие, колегите за сега не са ме забелязали обаче, да видим до кога  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт