Две сърца сега в едно туптят, през СЕПТЕМВРИ радост ще ни донесат! Тема 2

• 35 584
  • 732
  •   1
Отговори
# 195
Love_your_Smile, не се притеснявай за частичното отлепване на сакчето. Трябва да се пазиш повече, без физически усилия и повече почивка. За седмица, две отлепеното ще се оправи. Ако имаш възможност си вземи няколко дни болничен или отпуск да си полежиш вкъщи.
И аз съм с отлепване на сакчето. На мен док ми каза да лежа, да не си давам зор и след седмица ще видим как са нещата.
Всичко ще е наред.

Последна редакция: ср, 08 фев 2017, 11:55 от mladamama

# 196
Добре дошли на новозаписалите се мами, нека само положителни емоции да споделяме и по-малко притеснения  bouquet
При мен нищо ново, освен че от два дни съм с доста силно главоболие, но то ще е от лежането. И гърдите вече не ги усещам болезнени, ама няма да го мисля толкова.
Слагам си прогестерона и на 9 съм на преглед, имам някакви очаквания за това какво ще ми каже доктора, пък да видим. Надявам се да мога да се върна на работа, естествено няма да съм на същата позиция която заемах( монтирам части за самолети на Airbus), но ще е по-добре от това да съм цял ден затворена в къщи.
И за нас секса е мираж вече 3 седмици, но и ММ го е страх - даже питаше дали не можело от секса да се е получило отлепянето на сакчето.
Не знам кой беше питал, но и аз не живея в България и ако не са консултациите, които правим на частно по каса ще имам 3 ехографа- по един на триместър и ПКК на триместър(и това в кварталната поликлиника). В последният месец се прави една консултация в болницата с гинеколог и евентуално може с връзки на тонове в последния месец пак в болницата.
След като разбрахме за отлепянето кварталния доктор ми даде болничен и ми каза, че природата си знаела работата  Confused ( а това бебе го правихме повече от 3 години)- чак като отидохме на частно ми изписаха лекарства. От близо 3 години ММ чака писмо за преглед при специалист в болницата тук заради лоша спермограма и още си го чака, така че за мен системата в България си е доста по-добра и дори и на частно да отидеш един ехограф не ти струва 150-200 лева както тук.

# 197
Love_your_Smile, не се притеснявай за частичното отлепване на сакчето. Трябва да се пазиш повече, без физически усилия и повече почивка. За седмица, две отлепеното ще се оправи. Ако имаш възможност си вземи няколко дни болничен или отпуск да си полежиш вкъщи.
И аз съм с отлепване на саксето. На мен док ми каза да лежа, да не си давам зор и след седмица ще видим как са нещата.
Всичко ще е наред.

Благодаря ти  Heart Eyes голяма подкрепа е да чуя тези думи (стискам ти палци) дано на прегледа всичко да е наред! Аз не работя седя си вкъщи с детето за това може би ще си отмарам повече .. Док като видя не се и шашна  Shocked ..на 1.03 съм на преглед пак, едвам ще дочакам. Дотогава ще ми е проблем изчистването на дробовете от секретите, тъй като при кашляне и отделяне има напън който искам да намаля до мининмум, но така ще си останат там..  Confused За повръщане ми изписа "емил" тука в града ММ не можа да ги намери утре по Банско и Разлог ще пита.. дано ми помогнат..
Mladamama благодаря ти още веднъж вярвам в доброто и че ще се справим както в Кипър казват ще го даваме "сига, сига"  Flutter

Последна редакция: вт, 07 фев 2017, 23:35 от Love_your_Smile

# 198
Добро утро момичета! Аз се чувствам сравнително добре,като изключим факта,че ми се гади от време на време през деня. Чувствам се постоянно изморена и все ми се полягва,но това е бял кахър. В името на детето,ще се изтърпи всичко. Хубав ден ви желая!

# 199
Здравейте момичета. На мен от понеделник вечер пак почна да ми зацапва кафяво. Нямам болки но аз и ма миналите зацапвания януари нямах така че незнам дали да се радвам. Говорих с лекарката си. Каза че щом било кафяво да не се притеснявам ама как да не се притеснявам като не е нормално това. Незнам дали е заради отлепянето което ми откриха януари и което още си го има или от хематома който се е образувал заради кървенето. Снощи се замислих дали не е от хематома. Да се разгражда и да изтича. Незнам дали е логично или е глупаво но щом е кафяво значи е стара кръв а от къде иначе ще дойде тази стара кръв. Незнам наистина незнам. Те и лекарите нищо конкретно не казват. А пия дуфастон и нош па и вечер вагинално и утрогестан. Вече незнам какво повече да направя за да се свърши този кошмар.

# 200
Добро утро момичета Simple Smile Какви приложения ползвате за телефон?

# 201
Здравейте момичета,
аз днес ще ходя при лекарката която ще ми води ЖК. Искам да се запиша за да ми дава болничен. Иначе ходя на частно  за проследяване.
На ФМ ще ходя към 20 седмица, както и с предната бременност. Док каза, че няма нужда да ходя на ранната. Предния път ходих при Марков в СФ и съм доволна. Мисля и сега да отида там.
Иначе мога да кажа, че се чувствам много добре, за разлика от предната седмица когато всичко ме болеше - и кръста, гърдите.....
Пожелавам ви хубав и при нас вече снежен ден. И опитайте да не се притеснявате - спокойни мами - спокойни бебчета. newsm51

# 202
Добро утро, малее колко много сте изписали ... Аз да си призная, не издържах и си записах час и утре съм на преглед и без друго в петък ще вливам интралипид и ще пътувам събота и неделя, та поне да съм спокойна за бебче.
bobobobi85 аз използвам Pregnancy+.

Относно секса, тъй като на мен ми беше често лошо, а и аз и той сме си паники секса е мираж от известно време, въпреки че лично попитах док дали може и да може, но милия ще го помъча май докато се успокоя. Хубав и усмихнат ден, щастливи мами  bouquet

# 203
Аз вчера забравих да пия Утрогестана. Тази вечер ще го пия, но мисля да го намаля на 1т. Тъпо ми е да го пия, без да имам проблем, само защото веднъж съм го почнала. Не знам дали да го карам до 12 г.с.

# 204
Аз вчера забравих да пия Утрогестана. Тази вечер ще го пия, но мисля да го намаля на 1т. Тъпо ми е да го пия, без да имам проблем, само защото веднъж съм го почнала. Не знам дали да го карам до 12 г.с.

Според мен,след като са ти изписани лекарства,си ги пий и то в дозата,която трябва. Това е моя съвет,вече както прецениш. Аз също съм на утрогестан и то 3 пъти на ден по 2 таблетки,една вагинално и една през устата. Омръзна ми с тия лекарства вече,ама да мине 12-та седмица и ще видим после.

# 205
  Ноел ти пиеш ли го урогестана ? На мен док ми го изписа вагинално, каза,че така действа локално и не дразни стомаха.

# 206
Който може да не пие Утрогестан през устата, защото много товари черния дроб.Аз сега имам проблем и лекарите, казват, че е от него.

Мечтателка, от опит ще ти кажа, да не се тревожиш излишно. И да, тъмното защапване означава, че хематомът се чисти.

# 207
Първоначално ги слагах вагинално по предписание на първата лекарка, която смяташе, че абортирам.
На втория преглед д-р Дяволов ми каза да си ги пия, а не да ги слагам вагинално. Каза, че са били излишни, тъй като нито имам отлепване, нито необходимост от тях, но след като съм ги почнала, трябва да ги продължа до 12 г.с. На мен, обаче, ми е много лошо от тях. Като ги слагах вагинално не повръщах, но се подсякох отдолу, защото то постоянно изтича и е мокро. Като ги пия пък постоянно ми се гади и повръщам. Направо откачам вече.
П.с. Аз кървене и зацапвания не съм имала.

Последна редакция: ср, 08 фев 2017, 11:22 от *Noel*

# 208
Здравейте, мили момичета! Най после и аз се престрашавам да пиша в темета, надявам се да ме приемете.  Laughing Не искам да ви товаря с моите проблеми, затова няма да влизам в подробности и ще го кажа само веднъж.
 Имам момченце на 4години и половина и една бременност завършила фатално в 39седмица, това се случи на 27 октомври. Два месеца по-късно незнайно как съм пак бременна и с огромна надежда и голям страх продължавам напред. Трудно може да се определи термина понеже, не съм имала менструация. Вчера бях на доктор и според ехографа съм в 8седмица с термин 12 септември. Имам гадене сутрин, но не повръщам, боли ме кръста, други симптоми нямам, даже гърдите ми не са подути или болезнени. Другата седмица ще ходя при доц. Конова в Плевен, да пусна изследвания за тромбофилия и имам записан час при Бързашки. Някой има ли впечатления за него.
            Желая ви от все сърце, мили момичета, да гушнете своите бебчета накрая!

# 209
Бебе87, много е хубаво,че отново пак си бременна и че следиш всичко.
 И аз след проблемна предишна бременност, след първи опит сега отново съм бременна и не смея още да се отпусна.

Златина, а на теб защо ти вливат Интралипид?

Общи условия

Активация на акаунт