Нашите кухни - 67

• 112 104
  • 759
  •   1
Отговори
# 570
Не знам колко в проценти е рискът от наводнение от пералня или миална машина, но има и риск мръсният канал да избълва или да мирише от него и е ужасно (тези двете съм ги преживявала). Освен това и подът в кухнята трябва да се прави с наклон на баня предполагам, за да е ефективен този сифон...
И аз се надявам Madeleine да сподели за датчиците виждат ми се по-добра идея поне в моя случай.

# 571
Leifheit е марката. Иноксовият е по-скъп от бял или черен пластмасов. Аз го купувах от БГ, но не помня за 65 или за 85 лв https://www.amazon.co.uk/Leifheit-Wall-Mounted-Kitchen-Holder-Di … ser/dp/B000B8KYO8  

Благодаря  bouquet а помниш ли от къде от България случайно? Аз сега ще разгледам къде се предлагат де Simple Smile

Ами от Карфур го купих. Сега видях било е за 65.90 лв. Те вече не са опция. Не помня тогава аз къде звъннах, но беше на вносителя, за да питам къде го има този модел. Сега в интернет ми дава този телефон на фирма вносител за БГ +(359 2) 981 72 20

Виж немския Амазон. Там е по-евтин
https://www.amazon.de/Leifheit-25660-Wandrollenhalter-Parat-ProL … fheit+Roll+Holder

# 572
  • Раковски
Подовете почти навсякъде са криви и не е голяма болка за умиране, но пък ако сифона е някъде под краката на кухнята тогава наклоните са два и следва проблем с цокъла понеже той ще легне в най-горната част на пода и там където е най-ниско ще зее процеп, ся това зависи от къде е сифона. Имайте предвид, че в неизползван сифон могат да живеят и бубулечки (+ евентуална миризма), в нас нямаме хлебарки, но някак се завъдиха в банята където сме с два сифона и единия се използвам много рядко. Всяка вечер трепех по една хлебарка и нямаше свършване, отворих сифона, изчистихме го и пуснахме някакъв препарат и вече ги няма (за сега).

# 573
Ами предполагам под шкафа ги крият тези сифони както казваш newsm78 и от там работата с наклоните ме притеснява. Освен това ако миялната и пералнята не са една до друга, ана отсрещни или съседни страни работата става сложна...

# 574
Присъединявам се към мнението на Шадоумен за миризмите от неизползваните сифони. На работа в моя кабинет имам обособени тоалетна и баня. Банята обаче не се използва по предназначение, а за склад. Сифона не се мокри. Не мога да ви опиша каква смрад е  #Cussing out  Зимата не се усеща толкова, но пак мирише. Докато пролет, лято и есен е направо задушлив, гаден аромат на канал! Чак ме е срам като влизат хора в офиса. Пръскаме с ароматизатори, наливаме вода в сифона за да не остава на сухо, и в крайна сметка миризмата от канала намира начин и надделява!

# 575
  • sofia
Подовете почти навсякъде са криви .....
А, това беше първата работа на мъжа ми - да се изправят подове, стени и тавани.
На неравен под каквато и настилка и да му сложиш ще изглежда ужасно. Като се наредят мебелите - съвсем почват да се виждат кривотиите.
Наклонът може да е абсолютно минимален, но личният ми опит показа, че няма нужда от сифон в кухнята.
В мокро помещение има повече логика.

# 576
  • Бургас
В банята сме с два сифона. Единия за душ кабината, другия външен, не се ползва. Ако забравим дълго време да налеем вода и пресъхне наистина мирише ужасно. В кухня не бих сложила.
Започнах да наливам по малко Доместос в сифона, като чистя банята и обилно количество вода. Не знам помага ли, но скоро не сме усещали "аромат".

# 577
Leifheit е марката. Иноксовият е по-скъп от бял или черен пластмасов. Аз го купувах от БГ, но не помня за 65 или за 85 лв https://www.amazon.co.uk/Leifheit-Wall-Mounted-Kitchen-Holder-Di … ser/dp/B000B8KYO8  

Благодаря  bouquet а помниш ли от къде от България случайно? Аз сега ще разгледам къде се предлагат де Simple Smile

Ами от Карфур го купих. Сега видях било е за 65.90 лв. Те вече не са опция. Не помня тогава аз къде звъннах, но беше на вносителя, за да питам къде го има този модел. Сега в интернет ми дава този телефон на фирма вносител за БГ +(359 2) 981 72 20

Виж немския Амазон. Там е по-евтин
https://www.amazon.de/Leifheit-25660-Wandrollenhalter-Parat-ProL … fheit+Roll+Holder

Много благодаря  bouquet

# 578
ако сифона е някъде под краката на кухнята тогава наклоните са два и следва проблем с цокъла понеже той ще легне в най-горната част на пода и там където е най-ниско ще зее процеп
Peace
+
Пералня, съдомиялна как ще се нивелират (само от предните крачета)?
Под кухненските шкафове трябва да е идеално нивелирано и плочките да са от "хлъзгащите" се.
Като набутвате под плота машината трябва да е лесно.
На неравен под каквато и настилка и да му сложиш ще изглежда ужасно. Като се наредят мебелите - съвсем почват да се виждат кривотиите.
Не само ужасно, а ламината се отваря, където е кликнат. Мебелите натежават.
Това, че подложката "обира" неравностите не е вярно.
Миналата година изхвърлих с кеф ламината от холокухнята.
(съжалявам, че не го оснимах)
Сложих гранитогрес тип паркет. Лепилото коригира тези неравности (около 2мм).
саморазливна подова замазка
http://terazid.com/bg/content/%D0%9D%D0%98%D0%92%D0%95%D0%9B%D0% … A%D0%B0_1138.html

# 579
  • варна
Имам питане към професионалистите в темата....пък и ако някой може да даде идея...ще съм благодарна...
Кухнята ми (лицето) е изработена предимно с тази плоскост https://rosi.bg/mdf-s-pvc-pokritie---perla-biala-glanc-1861.html. Предлолагам някой от вас са раболити с нея..
При избора на плоскостта бях впечатлена от блясъка и, но реално когато видяхме готовите нарязани и сглобени модули се оказа, че перления  блясък изобщо не се забелязва на голяма площ....трябва да се доближа максимално близо за да се види вградения брокат. На разстояние по 0,5м изглежда като обикновен бял гланц  ooooh!
Та въпроса ми е ... има ли някакъв похват с който да подчертая този ефект на плоскостта (някакво полиране, или специален препарат за повъхността или нещо друго).... Като знам, че тя беше два пъти по-скъпа от другата гланцова плоча и ме хваща яд ooooh!...вече минаха 7-8 месеца от както я ползвам, но все още не мога да и се зарадвам Crazy

# 580
  • София
Ако перления блясък се вижда при осветление под определен ъгъл, насочено осветление?

# 581
Връщам те пак на гранитогреса. Можеш ли да кажеш дали пода се усеща студен при стъпване? Това беше една от причините в началото да предпочетем ламинат за пода в кухнята. В свекърва ми са плочки навсякъде, освен в спалнята, и освен че пода е студен, дават нящаква студенина и на цялото помещение. Но този гранитогрес ми харесва много, а и като материал ми се струва по-подходящ.

Нормално е подът да се усеща по-студен при стъпване в сравнение с паркета/дюшемето/ламината, защото все пак това е плочка. Но в никакъв случай не лъха студенина от него, както казваш и както повечето хора си мислят. Ако трябва да изброя най-важните предимства за мен, това са здравина, изключително лесна поддържка, спестяване на доста финанси в бъдеще, никакво робуване (пазене, циклене, лакиране, омасляване през определен период от време), както и никакви нерви и главоболия при евентуално наводнение, пожар, теч, мухъл, високи температури, ниски температури, повишена или понижена влажност и каквото още там се сетите (пази Боже!!). Също така вече е и с огромно разнообразие от цветове и форми, което преди го нямаше. Важно е все пак да е качествен, а не просто някакъв - както написах горе, този който ние сложихме, не просто е с дървен "принт", а си има и истински "дървесен" релеф/фладер, които се усеща при допир. Чисто визуално не само, че не внася студ, ами направо придава невероятен уют на помещението, защото прилича на истински дъски.

В апартамента на родителите ми навсякъде е теракот с изключение на спалните. В жегите ходим боси и е страшно приятно (и красиво, защото плочките са много хубави), а през зимата слагаме хубави мекички килими и продължава да е все така приятно и красиво. А това дали на вас ще ви хареса най-лесно ще разберете, ако отидете в един магазин за плочки и разгледате/пипнете на място гранитогреса. Хора и вкусове всякакви... това, че някой предпочита тази настилка не означава непременно, че ще се хареса и на вас. Simple Smile

Относно сифоните в кухнята - вие сериозно ли?! Shocked Звучи ужасно! В мокрото е необходимост, разбира се, ние също имаме, но в кухнята е меко-казано прекалено. Някой се интересуваше за сензорите - в скрития текст, защото темата все пак е за кухни, да не я разводняваме:

Скрит текст:
С мъжът ми решихме новият ни дом да бъде "умен" и да изградим система за контрол от разстояние и превенция на евентуални аварии дори когато ни няма, чрез система от сензори, даващи информация по всяко време и в реално време на мобилния телефон или лаптопа, и изпълняващи команди от разстояние посредством интернет. Вече сме си закупили и в момента тестваме в настоящото ни жилище няколко вида сензори, които после ще отидат в новия ни дом. Ето това представлява сензорът против наводнение:

Свръхчувствителен е, защото крачетата му са с някакво златно покритие - ако забършете повърхността дори само с най-обикновена мокра кърпичка, веднага дава звуков и светлинен сигнал, както и индикация на устройство с интернет връзка- телефон, таблет, лаптоп или каквото там полвате. Освен това може да се използва и като температурен датчик, защото отчита Т в помещението в реално време. Взели сме си още няколко вида, както споменах - за дим/пожар, за неправомерно влизане/влизане с взлом и за управление на електроуреди и техника през интернет. Най-хубавото е, че всеки от тях също така дава точни данни за консумация на електроенергия, могат да се програмират, както и да изпълняват моментни команди от разстояние. Например през зимата всички отоплителни тела вкъщи бяха настроени всеки ден да се включват в точно определен час, да поддържат точно определена температура и да се изключват в точно определен час. Разкош беше просто - във всеки един момент знаеш какво в коя стая е включено, каква е Т, колко ток изразходва.. и във всеки един момент също, ако решиш, може да включиш/изключиш електроуреда/телевизора/климатика (дори осветлението, ако искате) през мобилния си телефон от всяка точка на света (или ако просто си отишъл на работа и си забравил нещо включено без да искаш сутринта). А най-хубавото е, че не се монтират перманентно, а могат да се местят. Не са като СОТ-а примерно, а всичко е безжично, няма кабели, няма дупчене, няма драми - просто го взимаш и го поставяш където искаш. С две думи много съм доволна, абсолютно си заслужава инвестицията.

Последна редакция: ср, 22 мар 2017, 17:49 от Madeleine

# 582
Относно сифоните в кухнята - вие сериозно ли?!
В кухните на обществени заведения, транжорни  и др. има изисквания от РЗИ за сифони с маслоуловител.
Всеки ден пода се мие с маркуч.   Heart Eyes

# 583
Е, ако някой толкова много държи да си мие пода на кухнята/дневната с маркуч... това е друг въпрос вече. Wink

# 584
  • sofia
Аз искам да благодаря за информацията за различните видове датчици.

Общи условия

Активация на акаунт