Нашите кухни - 67

• 112 058
  • 759
  •   1
Отговори
# 615
  • По света и у нас
   Здравейте! Имам въпрос относно кухненския гръб- искам да сложа плочки. На стената ще имам един ред шкафчета. Колко трябва да бъде височината на площта с плочките- от пода до долната част на стенните шкафове, или е достатъчно да обхващат разстоянието между плота и шкафовете? newsm78

# 616
Благодаря ви!  Hug

Ще говоря подробно с майстора относно плочките преди да започне лепенето (само да приключи с баня 1) и ще видим какво ще правим, може би и той ще даде някоя добра идея.

# 617
Vodoley54, при вградените кухни не е необходимо да се слагат плочки зад долните шкафове. Достатъчно е дс покрият пространството между горен и долен ред шкафове.

# 618
  • По света и у нас
mumbas, благодаря ти за включването! Кухнята ни е с Г-форма, където готварската печка и хладилникът ще заемат двата й противоположни края и само те няма да са вградени. През зимата майсторът за довършителни работи ми спомена, че плочките в кухнята трябва да се наредят от пода до 1.50 м височина и аз се ококорих. Той поясни, че така ставало по-лесно чистенето/евентуално не се мокри стената/. Та затова зададох въпроса си към хората с опит.

# 619
Vodoley54,
При положение, че печката Ви е свободностояща, то майсторът е прав.
(и ако има газов котлон, то долен ред 90+70=160)

# 620
  • Раковски
Ето какво правих ден и половина.
Скрит текст:

голяма снимка

Самото зарязване може да се направи на CNC машина (център и още кой знае колко имена има), но на монтажа вече е друго с кривите ъгли.

# 621
  • Раковски
Madeleine, редите долния ред с плота, идва фаянсаджия и лепи плочките, но да остави 2-3 мм фуга между плота и плочките итази фуга да се напълно с някакъв вид силикон или лепило.

# 622
Много ти благодаря, shadowmanHug

Кухнята вече е монтирана донякъде - долен ред, плот, част от горния ред (малко ми е особен проекта, затова само част Wink). Обясниха ми, че следващата стъпка е да сложим плочките и тогава да им се обадя, за да довършат монтажа - ел. уреди, цокли, мивки и всичко останало.

Майсторът в момента лепи плочките в едната баня и веднага щом е готов с тях, ще го помоля първо да налепи тези в кухнята и тогава да продължи с баня 2.

# 623
  • София
Скрит текст:

голяма снимка

Самото зарязване може да се направи на CNC машина (център и още кой знае колко имена има), но на монтажа вече е друго с кривите ъгли.
Плота и гърба на коя фирма и кой номер цвят са?

# 624
  • Раковски
https://www.salex.bg/%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%B8-%D0%BF … 0%BD-%D0%BD-TV374

Този декор се предлага и от други търговци, но друга марка с малка разлика в цветовете.

# 625
Vodoley54,, това, че печката ти ще е самостоятелна, а не вградени фурна и котлони, непременно зад нея трябва да са плочки, което ще я направи да стърчи по-напред от шкафовете, ако е  60 см дълбока, тогава, за да не се наруши естетиката ще трябва и зад шкафовете да се слагат плочки по изчислението на Пав. Аз мислех, че е вградена фурна в шкаф и ктлони, а не самостоятелен уред.

# 626
  • софия
Ние сме без водобранна лайсна между плота и плочките/стената. В момента е с фугираща смес при плочките, но за 5 м. вече е изсъхнала и на места се е отдръпнала от плота. Ще карам мъжа ми да сложи нещо друго, може би акрилен силикон, но лайсна няма да сложа. И без това едва приех лайсната на плота. Грозно ми е, а и до момента не съм усетила нужда от нея.

# 627
  • Раковски
Фугин или нещо твърдо не се полага понеже  от вибрациите по плота се пука и изпада. Акрила няма да помогне понеже почернява (мухал или нещо друго), по-скоро санитарен силикон или нещо подобно, но преди да го сложите изчистете добре фугата.

# 628
  • софия
Силикон няма да сложа също. Ще потърсим какво бяхме слагали между външния перваз и прозореца. Нещо като акрилен силикон беше - нито почерня, нито изпада.

# 629
  • космополитно
Скрит текст:

голяма снимка

Тези метални неща в ляво и вдясно на дупката за фурната(ъъ т.е.  в пространството под котлона) за какво са!? Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт