Нашите кухни - 67

• 112 067
  • 759
  •   1
Отговори
# 600
  • софия
Шадоу ги прави без лайсни. Аз исках нашият майстор да я направи без, но той много убедително ми обясни защо ми препоръчва да има. Доверих му се, защото се познаваме от повече от 10 г. Иначе можеше да я направи и без лайсна.

Madeleine, ако направиш тема за онези неща, моля те да пуснеш линк Flutter

# 601
Мислех да я пусна довечера, но ето: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=971253;topicrefid=19, готово! Simple Smile

Дано не съм написала някоя глупост в бързината! Simple Smile

# 602
като стана въпрос за тези лайсни кажете някой модел който е хубав и е по тънък и не дразни много, ако иматакъв, още съм без лайсна защето много гроно ми стоят

# 603
  • Burgas
При Г-образна кухня трябва ли да има лайсна между двата плота? Има ли други варианти и кой е най-удачен?

Естествено ,че могат плотовете да се свържат без лайсна- изисква се прецизност и подходящите за това машини PeaceГолемите фирми за рязане и кантиране(не споменавам имена)  имат такива,останалото е майсторлък Wink
http://napravisam.net/?p=8138

Последна редакция: чт, 23 мар 2017, 18:41 от borka01

# 604
  • Раковски
 Свързването на плотове без лайстна е трудоемка и бавна работа, самата работа се усложнява заради кривите ъгли на стаите. Дали ще се прави шаблон на ъглите и ще се работи по него няма гаранция, че всичко ще е ок. В момента правя П образна кухня като единия ъгъл е +90 а другия е -90. За половин ден съм напаснал плотовете и изрязал нужните канали и отвори, а ме чака и още работа по рязана на точен размер, кантиране и лепене минимум до обяд. Ако се правят нещата с лайсни работата е далеч по-малко. Ако се направи някоя грешка плота може и да иде в печката.

По-хубави лайстни търсете в салекс и рали м, но те са направени за плотовете които продават, те са малко по-тясни докато универсалните са по-широки.

Ето резултата.
Скрит текст:

# 605
Свързването на плотове без лайстна е трудоемка и бавна работа, самата работа се усложнява заради кривите ъгли на стаите. Дали ще се прави шаблон на ъглите и ще се работи по него няма гаранция, че всичко ще е ок.
 Ако се правят нещата с лайсни работата е далеч по-малко.
 Ако се направи някоя грешка плота може и да иде в печката.
Hug
Почти никой не се наема да прави такова свързване.
Много майсторлък и прецизност,
постоянно овладяване на нови технологии и инвестиция в инструменти е необходимо!
Ето видео (от 2009г, някъде "на Запад" Wink :
Скрит текст:

# 606
  • Раковски
Аз се учих от ютуб и първата кухня я правих 2 дни, по едно време се чудех що се захващам с това, но след време (вече  повече от 5 години) мога да отреагирам на всяка крива стена.

# 607
  • София
Предстои ни ремонт на цял етаж от къща - смяна на ВиК, електро, топло-инсталация, дограми.. всичко. В скоро време трябва да си изберем оферта, но имаме още някои неща за доуточняване. Например окачените тавани - ето това е един проект на стаята, който направих - кухня с хол - https://planner5d.com/view/?key=392b7f29f77622d6a9b7cddbb987e506 - 38 кв. е. Искаме окачените тавани визуално да разделят двете помещения. Искахме обли форми, но ни казаха, че те са с около 70 % по-скъпи от правите.. Ако някой има мнение по въпроса. А и други идеи и съвети по проекта, ако ви хрумват..  bouquet

# 608
Свързването на плотове без лайстна е трудоемка и бавна работа, самата работа се усложнява заради кривите ъгли на стаите. Дали ще се прави шаблон на ъглите и ще се работи по него няма гаранция, че всичко ще е ок.
 Ако се правят нещата с лайсни работата е далеч по-малко.
Hug
Почти никой не се наема да прави такова свързване.
Много майсторлък и прецизност,
постоянно овладяване на нови технологии и инвестиция в инструменти е необходимо!
Ето видео (от 2009г, някъде "на Запад" Wink :
Скрит текст:

Подкрепям !

Моята кухня е почти готова, още в началото казах, че искам без свързваща лайсна, и човека каза, че няма проблем. Ужасно ми е криво всичко като ъгли, правеше някакви шаблони, но в крайна сметка всичко стана перфектно. Така, че си търсете майстор, на който му се занимава Wink

# 609
  • при моите любими
Предстои ни ремонт на цял етаж от къща - смяна на ВиК, електро, топло-инсталация, дограми.. всичко. В скоро време трябва да си изберем оферта, но имаме още някои неща за доуточняване. Например окачените тавани - ето това е един проект на стаята, който направих - кухня с хол - https://planner5d.com/view/?key=392b7f29f77622d6a9b7cddbb987e506 - 38 кв. е. Искаме окачените тавани визуално да разделят двете помещения. Искахме обли форми, но ни казаха, че те са с около 70 % по-скъпи от правите.. Ако някой има мнение по въпроса. А и други идеи и съвети по проекта, ако ви хрумват..  bouquet

Бих сложила остров а не да правя кухнята П образна.  Peace

# 610
Ужасно ми е криво всичко като ъгли, правеше някакви шаблони, но в крайна сметка всичко стана перфектно. Така, че си търсете майстор, на който му се занимава Wink
То с прави ъгли и свързваща лайстна всеки го може.
Напр. при Хосе във Варна,
където са от най-ново поколение машините можеш да направиш поръчка за разкрой и кантиране.
http://www.hosse.bg/razkroi/
Има софтуер, който изчислява детайлите, за да се достигнат размерите на крайното изделие.
После сам сглобяваш. Всичко е разпробито.
Обаче, това, което прави shadowman(само негови неща на реална детайлна снимка съм виждала) е
проявата на човешкия фактор като професионализъм.
след време (вече  повече от 5 години) мога да отреагирам на всяка крива стена.
bouquet

# 611
Е-е Пав, Шедоумен е един и със съвети и с решения и с изпълнения.

# 612
Ами моите лайснички са две, много тънички и в никакъв случай не стоят грозно, но ако можех да избирам, бих предпочела да ги няма. С този термоплот обаче, не съм сигурна наистина дали е добра идея да ги няма, то си е някаква пресована гадост вътре и ако влезе вода, ще стане страшно вероятно (казвам го без да оспорвам майсторлъка на хората, които ги могат и ги правят така нещата  Hug , просто споделям мисли по въпроса... ) Кухнята ми още е без плочки, иначе бих ви показала колко са тънички лайсничките. По-скоро ме интересува въпроса как да налепим плочките без да има водобранна лайсна - хората от кухнята ми казаха, че може и така трябва да стане, но как се процедира точно?

# 613
Не съм майстор, ама би трябвало да може, като преходът между плота и плочките се запълни със силикон, както около ваните се прави. Не съм убедена обаче колко естетично е и колко дълго силиконът ще запази чистия си вид, особемо около котлони и умивалник.

# 614
С този термоплот обаче, не съм сигурна наистина дали е добра идея да ги няма, то си е някаква пресована гадост вътре и ако влезе вода,
На пазара има достатъчно добри лепила и силикони.
При снаждането на плотовете разрезите доволно се омазват.
В Германия, Англия, в т.н. "див Запад" отдавна се прилага този метод.
В БГ проблемът на мебелистите е, че допълнително трябва да вложат само за такова свързване над 1000 лв и
Не съм убедена обаче колко естетично е и колко дълго силиконът ще запази чистия си вид, особемо около котлони и умивалник.
Не знам дали така не е по-добре (не се вижда силикон).
Омазване и лепене със строително лепило ( евентуално Tekafiks) на малки лайсни с цвят на плота.
Трябва нещо да "обере".
Скрит текст:
Съфорумка беше показвала такова изпълнение - неразличимо.

Последна редакция: пт, 24 мар 2017, 16:58 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт