Нашите кухни - 67

• 112 081
  • 759
  •   1
Отговори
# 585
Madeleine, много симпатично това ийце. Би ли споделила от къде си ги закупила?

# 586
Madelein,освен да отворим тема за датчиците, аз само английски системи съм разглеждала, но много сложно ми се видя да обяснявам на еладжията. Та дай моля те малко обяснения от коя фирма са и тези за отоплението и тези за взлома и тези за водата. Може и на лични, ама май и на други им е интересно. Предварително благодаря bouquet

# 587
И аз се интересувам за датчиците, така че ако не пишеш пост в темата може ли и на мен на лично Simple Smile благодаря Simple Smile

# 588
И аз се интересувам за датчиците, така че ако не пишеш пост в темата може ли и на мен на лично Simple Smile благодаря Simple Smile

Защо на лични?  Много хора се интересуват. Нека напише тук от къде се купуват, самодостатъчни ли са (т.е. сами ли се свързват към интернет) или са просто датчик, който трябва да се свърже към система майка, която да комуникира с телефон или компютър, колко струват и т.н.

# 589
Madeleine, много симпатично това ийце. Би ли споделила от къде си ги закупила?

mumbas, не е яйце. Simple Smile Има формата на НЛО по-скоро. Simple Smile

Ще разкажа повече, но не съм сигурна дали темата може да се дискутира при кухните, по-скоро ако още някой има такава система и иска да обменяме информация, може да се направи една отделна тема за интелигентен дом.

Скрит текст:
Разбира се, че това не е само прост датчик, иначе думата "умен" трябва изобщо да отпадне. Всичко се управлява от устройство, наречено Home Center и в западна Европа и Скандинавия такъв тип управление и контрол над дома си е вече стандарт. Идеята е не просто да сигнализира при евентуална заплаха, макар че може и само за това да се използва, а да се програмира така, че да си "комуникира" безжично с всякакви други устройства и да минимизира щетите, т.е. да може да "мисли" по начин, по който вие искате. Примерно един малък smoke датчик, ето го:

може да предотврати голяма беля. Ето един примерен сценарий от ютуб (там има много клипчета за доста от сензорите, може да разгледате): https://www.youtube.com/watch?v=Y4CgnEOGVhY

Системата се казва Fibaro и има много информация в интернет. Ние няколко месеца проучвахме какви са опциите, избрахме нея защото ни се стори най-оптимална като съотношение цена-качество, а и като дизайн на самите устройства много ни допадна. Закупихме си по-малката версия - Home Center Lite:

който включва контролер (прилича на най-обикновен рутер с антенка) и по един брой от основните детектори (от някои взехме повече), но може да се закупи и само "майката" + сензорите, които са ви необходими. Хубавото е, че може да се надгражда с времето според нуждите. Мъжът ми се беше зарибил да купува по-голямото нещо - Home Center 2, който е и доста скъп, но хората, от които го закупихме казаха, че не е необходимо, че Lite върши абсолютно същата работа и е напълно достатъчен за едно жилище. В нета може да намерите много магазини, където се продава онлайн, разгледайте си ги - има цени, всичко. Аз мога да напиша ние откъде я взехме на лични, за да не изреве някой тук, че правя реклама, защото избрахме доставчика на случаен принцип. Доволна съм от хората, бяха много любезни и отзивчиви, отговориха на всичките ни въпроси и ни настроиха системата абсолютно безплатно.

Не знам като цяло какво ви е мнението за такъв тип система, за мен лично най-големия плюс, освен всичко друго е, че в дома може да се симулира присъствие дори когато ви няма като средство за защита от крадци. Доста по-ефективно ми се струва от СОТ-а.  Знаете колко много  кражби стават по Нова година и през летния сезон, когато хората са щукнали по почивки... това нещо може да се настрои всяка вечер да пуска завесите, светлините, телевизора, после да ги загася (когато стане време за лягане), на сутринта да дръпне завесите и т.н., абсолютно да имитира живот в тази къща и целия този процес не се случва безконтролно, а човек знае по всяко време какво се случва в къщата му и може да влияе независимо от програмата, която е настроена, при форсмажорни обстоятелства). Но наистина, ако искате да го дискутираме това, ще е хубаво да има отделна тема, за да могат и други хора с подобни smart home системи да се включат и да изкажат впечатления. Щом за една нищо и никаква прахосмукачка робот има толкова много изписано...  може би ще е полезно.

# 590
Аз исках да закупя смарт устройства, които да включват и изключват климатиците вкъщи, но повечето се оказаха пригодени за американския пазар, където климатиците във всички стаи се контролират централно. Има ли начин това устройство да контролира климатик? Нашите климатици вкъщи не са "умни", т.е. нямат wifi или опция да се контролират с ап.

# 591
Леле, много яка тази система, искам и аз:) От България може ли да се поръча или да се види някъде на живо? Ние в момента имаме само пожароизвестяване в стария дом, но в нови ми се ще и за наводнение са сигнализира.

Да попитам и тук, трябва ми идея за декориране на една стена, иска ми се нещо от дърво и камък, но не онези стандартните продълговати камъни, които ги има навсякъде, иска ми се нещо по- интересно. Търсих в нета, но не намирам нищо, което да доближава представата ми. Стената е приблизително 2, 50 на 2,60.

# 592
Аз исках да закупя смарт устройства, които да включват и изключват климатиците вкъщи, но повечето се оказаха пригодени за американския пазар, където климатиците във всички стаи се контролират централно. Има ли начин това устройство да контролира климатик? Нашите климатици вкъщи не са "умни", т.е. нямат wifi или опция да се контролират с ап.

Може, естествено. Конвекторите, с които се отопляваме основно също не са умни. Simple Smile Управляваме ги с тези светещите адаптори за контакт, те са smart: https://www.youtube.com/watch?v=hl1O6_fKuik

Стандартни са, стават за абсолютно всеки уред, включен в ел. мрежата - ТВ, миялна, пералня, климатик, хладилник, всичко. Могат да се купят в България, но май само чрез онлайн магазини (пишете Fibaro система/сензори/датчици и т.н. в нета и ще излезнат доста резултати, дори май в e-mag бях мярнала преди време), не съм попадала на "шоурум", където могат да се видят. Ще ви пиша на лични ние откъде ги закупихме, може да се обадите по телефона и да разпитате по-конкретно каквото ви интересува, защото информацията е наистина доста и е най-добре да ви обясни човек, който разбира повече. У нас мъжът ми е по-запознат технически, аз мога да дам само лични впечатления относно ефективността, защото в момента системата е интегрирана в настоящото ни жилище от няколко месеца и почти изцяло е тествана. Само с взлом още не сме си влизали в дома  Simple Smile , но пази Боже от това!! Доволна съм много, в новото жилище планираме да я интегрираме и при осветлението, бойлера, както и да я "обучим" да обменя информация с охранителната система. Дано не бъркам, но доколкото разбрах са съвместими и може да се направи така, че да си "говорят".

# 593
  • София
Може ли и на мен на лични.  bouquet

# 594
sweet_maniche, кой е магазинът, че ние само обикаляме и разглеждаме, но не сме се спряли на нищо конкретно все още. Снощи сънувах чак, че съм намерила фирмен магазин на Санитек, Пирамис и още една марка, забравих коя.  ooooh!
квартал Тракия, новопостроения комплекс Магнолия, точно пред Акваленд Peace
Магазина не запомних как се казва... Нещо от рода на "Всичко за банята" ми се върти newsm78

За протокола-там е комплекс Олимпия.

# 595
Мерси Madeleine  bouquet bouquet Ще се поразровя из нета. Но се надявах да има фирма, която не само ги продава през интернет страница, но и консултира, както и монтира системата.

# 596
  • Някъде на път....
И от масивна дървесаина.
newsm10, но само големите майстори!
Кои са newsm78. Аз също харесвам масивна дървесина. С какво се импрегнира срещу влагата.

Омаслява се веднъж годишно със специално олио за масив.  Peace

# 597
Мерси Madeleine  bouquet bouquet Ще се поразровя из нета. Но се надявах да има фирма, която не само ги продава през интернет страница, но и консултира, както и монтира системата.

Ами има, mumbas. Ще ти пиша на лични. Но нека не спамим повече темата за кухните, че ще ни се скарат, ще направя една отделна тема за това и там ще си дискутираме. Simple Smile

# 598
  • Пловдив
При Г-образна кухня трябва ли да има лайсна между двата плота? Има ли други варианти и кой е най-удачен?

# 599
При Г-образна кухня трябва ли да има лайсна между двата плота? Има ли други варианти и кой е най-удачен?

Има, за съжаление, и на мен ми пльоснаха два броя лайсни на плота (моята кухня е П-образна). Май само ако плотът е от камък няма такива. Но са много тънички иначе, в сегашната ми кухня са доста по-дебели.

Общи условия

Активация на акаунт