Юлски бебета 2016 - тема 5

• 32 469
  • 731
  •   1
Отговори
# 705
Привет!
От снощи мием двата зъба с ей това:
https://www.farma.bg/product/4622/nenedent-bebe-pasta-za-zabi-ch … 0ml-evofarma.html
Само не ми харесва, че не го плюе, но пък слагам много малко пастичка, колкото леща, то за два зъба колко да слагам Simple Smile
Времето навън е супер и понеже малката сега не бива да спи в количката, си спи в кошарата, но на отворен прозорец, поне така да хваща малко свеж въздух. Като сме на разходка слагам вече шапка за слънце, много е сладка, всякакви непознати хора се закачат с нея ... Вчера смених зимните дрехи с летните и сега до като ги изпера всичките ще пусна сигурно 10 перални ... но пък много обичам да простирам, действа ми супер успокояващо Simple Smile
Хубав ден от нас, момичета!

# 706
И ние съобразяваме излизанията с това кога трябва да спи бебка и съответно тогава си седим вкъщи. За момента се справяме със ситуацията, но тези дни със затоплянето на времето се замислих как ще я караме лятото. Нещо не мога да си представя да се прибираме в 18часа, защото детето трябва да ляга newsm78 Да не говорим, че по този начин отпадат всички възможности за разходки с ММ, освен уикенда ooooh! Ще трябва да разиграем различни варианти, но до момента се потвърждава, че бебка си спи най-добре вкъщи в креватчето и в количката са по-крактотрайни дрямки.
Искам да попитам и колко горе-долу спят вашите бебета през деня. Чудя се дали не се получава много дневния сън и заради това последните дни се буди нощем, за да попее/поговори Rolling Eyes

# 707
Здравейте момичета,
Тези от вас,които дават хомеопатия как давате топченцата.Директно в устата или разтворени във вода.Имаме упорита хрема и ни изписаха хомеопатия и понеже не съм давала до сега се чудя как да ги давам. Thinking

# 708
Здравейте, на нас с излизането на зъбчето ни мъчи настинка, запушен нос и сополи и е малко кисел, не е нищо страшно.
При нас малкия обича да спи навън, понякога в къщи не заспива, чака да го изкарам, че да затвори очи. Даже сега сме в колата и той направо се размаза в седалката и нищо не може да го събуди, а в къщи се опъва, мрънка не иска да го приспивам.
През деня спи 2 пъти на ден- един път преди обяд (зависи кога е станал) между 30мин и 1 час, и след това има обеден сън, който понякога е и към 15-16 часа, той е около час или час и половина. И вечер заспива към 19:30.
Вече за цицка не иска и да чуе, давам му поне 1 път денем и един път нощем, но в повечето случай не иска и се изцеждам. Но не се и събира мляко и той не иска да смуче. Определено сме в период на отбиване, но става от само себе си. Вижда се и че той няма вече това желание за гърда и това успокоение, което го намираше преди в кърменето. Изнервя се и се дърпа на другата страна. Но се радвам, че успяхме да се кърмим 8 месеца, началото беше ужасно, но си струваше.

# 709
Здравейте момичета,
Тези от вас,които дават хомеопатия как давате топченцата.Директно в устата или разтворени във вода.Имаме упорита хрема и ни изписаха хомеопатия и понеже не съм давала до сега се чудя как да ги давам. Thinking
Топчетата съм ги давала винаги цели в устата, не съм ги разтваряла. Не е имало проблем.

# 710
Бориславка, мен педиатърката ме посъветва да ги разтворя във вода и да ги дам с мъничка спринцовка (2 кубика). Аз обаче ги стрих първо в хаванче да станат на прах, понеже не ми се чакаше да се разтворят, добавих малко водичка, около 1 ч.л., разбърквам и после със спринцовката.
Мишолинка, наистина е ограничаващ този режим, особено като се има предвид, че идва лято и привечер ще е най-приятно и прохладно за разходка, но за сега мисля да си го спазваме и ще изчакам да отпадне предиобедния сън, тогава ще сме повече навън. За съжаление аз губя по 1 час сутрин и следобяд от будното и време за воденето и вземането на каката от училище, но в нашия случай това е положението, още два месеца до лятната ваканция, но пък тогава щяло да има забавно училище и каката пак иска да ходи.
Предиобедната разходка ни е много кратка и сме на пейките пред блока, има тиха градинка, следобед все гледам да отида до някок магазин да напазарувам нещо - днес например ще са магданозени семенца. Вчера в училище засадили, та ще садим и ние на балкона Wink

# 711
Привет!
От снощи мием двата зъба с ей това:
https://www.farma.bg/product/4622/nenedent-bebe-pasta-za-zabi-ch … 0ml-evofarma.html
Само не ми харесва, че не го плюе, но пък слагам много малко пастичка, колкото леща, то за два зъба колко да слагам Simple Smile
Времето навън е супер и понеже малката сега не бива да спи в количката, си спи в кошарата, но на отворен прозорец, поне така да хваща малко свеж въздух. Като сме на разходка слагам вече шапка за слънце, много е сладка, всякакви непознати хора се закачат с нея ... Вчера смених зимните дрехи с летните и сега до като ги изпера всичките ще пусна сигурно 10 перални ... но пък много обичам да простирам, действа ми супер успокояващо Simple Smile
Хубав ден от нас, момичета!

И аз тази купих, като бях писала, но още не съм я пробвала.
Нямало проблем, че я гълтат, така ми казаха в аптеката.

# 712
Бориславка, мен педиатърката ме посъветва да ги разтворя във вода и да ги дам с мъничка спринцовка (2 кубика). Аз обаче ги стрих първо в хаванче да станат на прах, понеже не ми се чакаше да се разтворят, добавих малко водичка, около 1 ч.л., разбърквам и после със спринцовката.
Мишолинка, наистина е ограничаващ този режим, особено като се има предвид, че идва лято и привечер ще е най-приятно и прохладно за разходка, но за сега мисля да си го спазваме и ще изчакам да отпадне предиобедния сън, тогава ще сме повече навън. За съжаление аз губя по 1 час сутрин и следобяд от будното и време за воденето и вземането на каката от училище, но в нашия случай това е положението, още два месеца до лятната ваканция, но пък тогава щяло да има забавно училище и каката пак иска да ходи.
Предиобедната разходка ни е много кратка и сме на пейките пред блока, има тиха градинка, следобед все гледам да отида до някок магазин да напазарувам нещо - днес например ще са магданозени семенца. Вчера в училище засадили, та ще садим и ние на балкона Wink
Мерси Elena2016 и Merilin2.
Ще пробвам да ги дам директно,ако се задави ще пробвам както ми казваш да ги стрия.

# 713
Аз използвам сутрешния й сън, за да се изкъпя спокойно, да пия кафе и т.н. По време на обедно/следобедния си върша неща из вкъщи, подготвям се за излизането, та ще ми липсва сутрешното й спане Rolling Eyes
Нашата бебка спи средно 3-4 часа през деня и започвам да се замислям дали не е много и това да се отразява на нощния сън, който последните дни е с много събуждания Thinking
Аз предполагам че ще пробваме как ще й се отрази, ако излизаме вечер. Предното лято всяка вечер бяхме в парка. Тогава са ми и най-хубавите спомени от "дългия" ми кърмачески стаж Laughing
Да се похваля - пропълзя и напред Heart Eyes Бавна е още, но скоро сигурно започва купонът hahaha-

Последна редакция: чт, 23 мар 2017, 19:07 от мишолинка

# 714
Момичета, как сте с цикъла? На мен този ми е третият, закъсня много (70 дни от предния) и както  гледам май ще е доста кратък и оскъден. Вторият беше нормален и навреме. Не кърмя от 4 месеца. Дали е нормално?

# 715
За хомеопатията аз разтварям в малко вода в лъжичката и така давам дентокинд. За цикъла сигурно е нормално не знам. На мен ми дойде 6 месеьа след секциото и до сега ми е редовен. Вече три пъти ми идва, дори и след полипектомията не ми закъсня. Ако много се притесняваш се консултирай с лекар.

# 716
Момичета, как сте с цикъла? На мен този ми е третият, закъсня много (70 дни от предния) и както  гледам май ще е доста кратък и оскъден. Вторият беше нормален и навреме. Не кърмя от 4 месеца. Дали е нормално?
Аз след раждането бях три месеца в цикъл с ужасни съсиреци и болки, след това получих кръвоизлив и се нормализира, но болките и кръвотечението като количество бяха много... Лекарката ми каза, че е нормално да се получат такива някакви аномалий след раждане, но според мен задължително се консултирай. При мен се наложи лечение с контрацептиви.  Peace

# 717
  • Варна
Добро утро!
И аз от вчера мия зъбите със същата четка тип напръстник,но взех паста за зъби на Веледа. Слагам съвсем мъничко.
 Дъщеря ми вече пълзи като торпедо и шета из цялата къща. Само ходя да я гоня и като ме види след нея започва да пълзи по-бързо. Като я докопам се дърпа и отскубва. Както каза треньорката от бебешката гимнастика - Готви се за бойни подвизи и сега ще видиш какво става!   Laughing
 Беля след беля!
 Започна и да се изправя и само се чуди къде да се хване, че да стои права. Иска да върви и онзи ден й купих обувки за прохождане.
 Целите й крака са в синини дето минава през всичко и всякъде. На гимнастиката трябва да се качва по една дървена стълба и от решетките дето й се опират крачетата също посиняват.
 Брадата й и тя синя, въобще.... големи подвизи по цял ден!
 Вчера я водих на гастроентеролог и докторката в първия момент като й видя краката се опули . Аз бях сигурна, че така ще реагира  Laughing
 Онзи ден прогнозата за времето дават цяла България 20 градуса само черноморието 12,13 и духа едно гадно вятърче  Close Все пак има прекрасно слънце и в комплект с прегледа при гастрото , който много ме успокои се чувствам супер!

# 718
Pipa какви обувчици взе,чудя се и аз дали е време на моя син за такива обувки за прохождане?

# 719
  • Варна
Има един магазин във Варна -Котаракът в чизми. Имат сайт . Взех един сандали за лятото един номер по -големи са на Биомеханикс,а иначе за в момента й взех едни пантофки от същия магазин на полска фирма са 20 лв страхотни са .
 При нас ортопеда каза, че трябва да й купуваме обувки които да държат здраво глезена и петата,з защото са й гъвкави ставите и може да започне да стъпва накриво. Както стъпвам и аз и подметките ми отзад на петата са все изтрити навътре. Неправилното стъпване оказва влияние на гръбнака и се получават болки и изкривявания впоследствие.
Естествено на място най-добре да се мерят.
http://www.kotarakvchizmi.com/bg/product/227-sandali-biomecanics … stampado-flores-/

http://www.kotarakvchizmi.com/bg/product/128-detski-pantofi-lilka-/

Общи условия

Активация на акаунт