Юлски бебета 2016 - тема 5

• 32 493
  • 731
  •   1
Отговори
# 600
Зомби, благодаря, че сподели за бисквитите, но сега погледнах в интернет, че 150 г са 8 лв. За мен са скъпи Sad иначе спелта и без захар звучи идеално. Май ще потърся някоя рецепта за бебешки бисквити.
Пробвах да добавя към кашата фино настъргана (на рендето малките дупчици) ябълка, леко сварена, ама не и хареса, беше и странно.

# 601
Да не сме в друга тема че никой не пише?

# 602
Зомби, благодаря, че сподели за бисквитите, но сега погледнах в интернет, че 150 г са 8 лв. За мен са скъпи Sad иначе спелта и без захар звучи идеално. Май ще потърся някоя рецепта за бебешки бисквити.
Пробвах да добавя към кашата фино настъргана (на рендето малките дупчици) ябълка, леко сварена, ама не и хареса, беше и странно.
Елена2016,
Виж тази рецепта. Тя е за деца с АБКМ. Но може да добавиш АМ, банан, плодово пюре. И да пробваш да махнеш изцяло захарта?
https://jubalharshaw.wordpress.com/2013/03/20/%D0%BE%D0%B1%D0%B8 … B5-%D0%B5-%D1%82/

Последна редакция: вт, 14 мар 2017, 19:58 от fifi_0421

# 603
Благодаря! Днес си мислех, че скоро не си писала, фифи. Как сте вие?

# 604
Елена, пускам две рецепти за бебешки бисквити. Аз още не съм ги пробвала, защото едва днес започнахме с глутена, но мисля съвсем скоро да ги опитам.

Скрит текст:
Рецепта 1 – много лесна
1 банан намачкан
1 ч.ч. овесени ядки
½ ч.л. канела
Смесваш съставките, поставяш върху хартия за печене като използваш въображението си за формата на бисквитите. Печеш на 180 градуса за 15-20 минути или до получаване на леко златист цвят.

Рецепта 2 – тези бисквити можеш и да замразиш.
2 ч.ч. овесени ядки
2 сладки ябълки (рендовани)
1 голям морков (рендован)
2 зрели банана (намачкан с вилица)
50 гр. стафиди (на малки частици)
1 с.л. олио
1 щипка кардамон
½ ч.л. ванилия (без захар)
1-2 ч.л. канела
Омесваш всички продукти и слагаш на хартия за печене. Печеш на 200 градуса за 20-30 минути. Да се внимава да не изгорят стафидите.

Сложих му днес пред моя юнак цели броколи да си хапва с ръце. Смучеше ги с такова настървение, нищо че май всичко в крайна сметка изпопада по земята. Важното е, че харесва, когато му дам нещо да си хапва сам.

# 605
Аз съм правила рецептата на Фифи, но не за бебка, а за мен! Стават вкусни.

# 606
Здравейте, има ли будниииииии? Simple Smile
Аз да питам днес за първи път му дадох ябълка - зелена. Мисля да го захранвам с плод както със зеленчука - първият 7 дни, новите по 5 дни. Въпросът ми е сега само със зелени ли трябва да продължа или мога да дам червена примерно?

# 607
Момичета аз въведох глутена,първо с овесена кашичка,която овкусявах със плодово пюре.Сега давам ръжени сухари.Ечемик обаче не зная с какво ще въведа за да спазя схема овес-ръж-ечемик-пшеница.Искам да попитам от къде купихте широки обиколници за кошара,понеже нашия е тесен и като се набира по решетките много се удря.

# 608
Момичета аз въведох глутена,първо с овесена кашичка,която овкусявах със плодово пюре.Сега давам ръжени сухари.Ечемик обаче не зная с какво ще въведа за да спазя схема овес-ръж-ечемик-пшеница.Искам да попитам от къде купихте широки обиколници за кошара,понеже нашия е тесен и като се набира по решетките много се удря.
minzuharcheB,
И аз въвеждам глутена по тази схема. Намерих ечемичени и ръжени ядки в магазин "345". Обаче синът ми отказва да ги яде, не му харесват. Намерих ръжени сухари в Лидл и сега сутрин му правя попара с един ръжен сухар плюс малко обезсолено сирене и масло. Вкарах и млечните един вид с попарата. Смятам от ръжения сухар да мина на пшеничен, ечемичените ядки предполагам пак няма да ги иска за това. Не е фатално ако пропуснеш един елемент от веригата. Идеята е да предлагаш глутен постоянно в рамките на 1 месец, тъй като е алерген с натрупване. Аз давах 10 дена овесена каша на Хип, сега ще давам седмица ръжен сухар и ще премина към пшеницата. С дъщеря ми пък не знаех за тази схема и направо в 8-ми месец и вкарах глутена с пшеничния сухар с попарата и не сме имали никакви проблеми Simple Smile

# 609
Момичета, грисът замества ли хранене или да го давам като десерт?
Пп. Интересува ме специално тези каши Лека Нощ на Бебивита: http://www.minimod.bg/6109/bebivita-%D0%BC%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0% … F-190%D0%B3%D1%80

# 610
  • София - Варна
Едно време на тия месеци занествах хранене с такава каша.

# 611
Ей мацки, някоя за моите ябълки?  Laughing Днес педиатърката ми каза да слагам в пюрето по малко масло, аз я питах не е ли рано, а тя: "Той вече е свикнал с белтъка на кравето мляко". А аз съм му давала само зеленчуци до сега - 5 на брой и ябълка от вчера, нищо друго. Не е ли рано за масло?  newsm78

# 612
Ей мацки, някоя за моите ябълки?  Laughing Днес педиатърката ми каза да слагам в пюрето по малко масло, аз я питах не е ли рано, а тя: "Той вече е свикнал с белтъка на кравето мляко". А аз съм му давала само зеленчуци до сега - 5 на брой и ябълка от вчера, нищо друго. Не е ли рано за масло?  newsm78
Можеш да сложиш рапичово олио( 1-2 капки), мазнината е важна за развитието на мозъка, но не е задължително да е масло. Може и зехтин, но го дават че по- тежко се обравотва от организма.

# 613
Ей мацки, някоя за моите ябълки?  Laughing Днес педиатърката ми каза да слагам в пюрето по малко масло, аз я питах не е ли рано, а тя: "Той вече е свикнал с белтъка на кравето мляко". А аз съм му давала само зеленчуци до сега - 5 на брой и ябълка от вчера, нищо друго. Не е ли рано за масло?  newsm78
аз слагам масло от самото начало. Никакъв проблем не сме имали. Както и с ябълките. Захранването го започнах с пресни ябълки и не съм се замисляла дали давам червена или зелена. Не мисля, че е от особено значение.

# 614
Едно време на тия месеци занествах хранене с такава каша.
Благодаря. Чета, че пише Каша, но не бях сигурна дали ще го засити. Иначе му стигна. И са мнооого вкусни  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт