Юлски бебета 2016 - тема 5

• 32 551
  • 731
  •   1
Отговори
# 585
Аз честно да си кажа, напоследък нямам много време да влизам и да проследя хубаво всичко изписано, но относно това с крачетата и притесненията за ортопедични проблеми - аз днес загледах малчото и той ако го сложа прав някакси си сгъва и повдига крачето, и то най-често само едното , лявото. Не знам какви са тези филми в които се вкарваме, ама по-добре изобщо да не го мислим...колкото повече знаем, толкова повече се притесняваме. Аз вече си приех факта че моят бебчо си върви с около 2 месеца закъснение, затова не му давам зор. Той изобщо и не стъпва хубаво и стабилно, предимно на пръсти, не се изправя сам, не лази както трябва, а само се влачи по корем...  Ама ми е такава усмивка! Simple Smile Много е хитър и пее, забавлява се, много обича да си играя с него и се закача... абе супер слънчице си ни е. Все някога ще проходи, ще тича, ще говори...когато - тогава!   Simple Smile

# 586
И аз нещо изпуснах последните 1-2 дена, но deni111, защо реши, че бебето изостава с 2 месеца Shocked
И нашата бебка реално нито пълзи, нито се изправя и т.н.

# 587
И аз нещо изпуснах последните 1-2 дена, но deni111, защо реши, че бебето изостава с 2 месеца Shocked
И нашата бебка реално нито пълзи, нито се изправя и т.н.

http://logopedico.com/motorno/

Ето например този сайт, не помня , някой от форума тук май го препоръча и сподели , относно моторното - двигателното развитие по възраст.

Нашият бебчо е 40-та седмица ( даже май започва 41-ва), което значи, че трябва да може вече спокойно да ходи, водено за ръце... А той тъкмо преди 1 седмица успя за първи път да се придвижи от тА до тБ , и то влачейки се по корем, като войник, и за първи път наскоро започна да се опитва да сяда от легнало положение, все едно прави коремна преса. Значи отговаря на около 28-ма седмица Simple Smile Аз не се притеснявам вече, просто явно ще стане всичко малко по-бавно. Все пак той се роди 3 седмици по-рано, първата си седмица прекара на системи в болницата, после 4-тата си седмица също прекара в болница, без да е наддал до тогава почти нищо... Като цяло всичко тръгна при него с доста кофти старт.

...
Двигателно развитие – 24 СЕДМИЦИ - Опитва се да пълзи
Двигателно развитие – 28 СЕДМИЦИ - Опитва се да сяда самостоятелно
Двигателно развитие – 32 СЕДМИЦИ  - Изправя се, като се държи за опора
Двигателно развитие – 36 СЕДМИЦИ - Пристъпва встрани
Двигателно развитие – 40 СЕДМИЦИ - Ходи, водено за ръце
....

# 588
  • София - Варна
Катето значи изостава с 1 месец засега.
Аз ще кажа пак за баткото: седна стабилно на 7.5 месеца. На 8.5 месеца започна да се обръща и в дете посоки (гръб-корем/корем-гръб), и да се изправя от легнало в седнало положение, на 9 месеца започна да се изправя на крака, на 10.5 месеца е пропълзял добре (гледах клипчета, за да си припомня), на 11 месеца е ходел по мебелите, на 11.5 се пускаше за някакви кракти отсечки и сам да върви, и след РД започна да си върви сам. На 1 година и 2-3 месеца вече беше напълно стабилен сам, можеше и да подтичва. А до 8.5 месеца можеше само да седи седнал и то ако аз го поставя.
За него ми говореха, че е много зле, много се шашках, пък проходи най-рано от всички деца на познати и приятели, и то без да го юркам, сам си направи всичко. Затова за Катето бях решила да го карам спокойно.
А това за крачето - изобщо не бях се тревожила, просто го бях констатирала за себе си, че е така. Свързвах го с незрялостта, с това, че е малка още. Сега например почти не го прави.
Но неврохирургът като отсече, че това е много сериозна вродена ортопедична аномалия...
И оттам и аз като си вкарах идеята за нещо неврологично. И стана тя една...

# 589
По принцип, доколкото съм чела, броенето е спрямо датата на предполагаемия термин, а не на раждането Peace
Но въпреки всичко, не виждам причина за притеснение. Все пак моторното развитие е само част цялостната картинка, а и всички сме различни и някои от тези разлики си проличават още от толкова малка възраст. Сега не ми се смята нашата бебка на колко точно седмици е, но нито "Изправя се, като се държи за опора" (успява само до колене), нито "Пристъпва встрани".

# 590
  • София - Варна
От предполагаемия термин Катето пак е назад с 3 седмици. Общо взето само си седи седнала и се изправя от легнало до седнало. Все иска да е седнала, по цял ден седи седнала и наблюдава, като бабе.
Скрит текст:
А пък за говора на баткото - той на 2.6 години беше на ниво едногодишно, съвсем сериозно и буквално, ако се водим по тия таблици. И там навакса, за половин година, откак почна да говори.
Напоследък го храним на мивката - той "мие" съдове, а ние даваме като на врабец (нали не се храни и е супер злояд и само скача и тича). И аз си мисля, че го лъжа така и се радвам, че поне нещо хапва. И вчера решил, че иска да мие и ми казва, цитирам: "Виж, мама, аз сега мия, а ти даваш храна! Така става?"  Mr. Green И е почнал да лъже яко, а допреди половин година или там 8 месеца беше като едногодишно по отношение на говорно развитие. Каза "мама" на 2.6 години. Той слушаше и два езика де. Ама не мисля, че беше заради това.

# 591
Според мен малко са се поизсилили в този сайт (да не кажа много). Ако едно бебе на 8 м. се изправя само за опора, то това е по-скоро изключение , а не правило. То да не в като в научно-популярните филми, ражда антилопата и малкото антилопче след два часа тича наоколо, хаха. Ама така се правят пари - майките се тревожат, водят децата при специалисти за минимум 50 лв. ...
Да ви кажа нещо смешно - когато вечеряме, обикновено малката ми е в ръцете и онзи ден щя ядем спагети болонезе. Моята чиния е препълнена, но в този момент дават по тв някаква бабичка, която казва, че имала три бъбрека и аз се обръщам да погледна (все едно ще и видя и трите бъбрека) и хоп бебето обръща чинията, всичко пада върху мен и нея, по земата. Бяхме вече изкъпани, с чисти пижами, същия ден бях чистила с прахосмукачка и парцал ...
Снощи пак е с мен на масата и я оставих да граби и да се маже колкото иска (пилешки крилца, хляб и зелена салата имахме за вечеря). Толкова беше концентрирана, все едно аз на класно по математика втория срок. Все пак щетите бяха минимални.
За пълзенето, влачи се в радиус от два метра и то все към легото на кака си.

# 592
  • София - Варна
Мхм, и според мен са се поизсилили. По-скоро това са като долните възрастови граници за дадено умение.
Както като водих баткото за масажи за вратлето (нали за наклонената глава) и трябваше да мине задължително преглед и през невролог, такъв бил редът. Беше точно на 7 месеца и 1-2 дни, не можеше да седи стабилно сам, и онази ми ти невроложка като каза, че е МНОГО изостанал, госпожо на 6 месеца трябва да може да седи стабилно едно бебе, почва се от 5.

Последна редакция: пн, 13 мар 2017, 09:43 от afrikancho

# 593
На мен пък педиатърката на прегледа на 8мия месец ме пита дали като го питаме къде е кака, тати и т.н сеобръща да ги търси - ми не, не търси, хили се. Иначе хайванчето все към вратата гледа, чака някой да си дойде. От няколко дни между другото се изправя доста успешно като се докопа до нещо, ама обикновено като има стимул - например фиксирал е дистанционното или някой кабел  Mr. Green
Два дена ми се взе тока - в събота на два детски рожденни дни, преживах го, но вчера ходихме с каката на фризьор  ooooh!, мъка мъка. Отрязаха на каката малко певче, че да дадем на баба й за перуката /тя горката от години няма коса/ и това бяха часове на рев и обяснения колко била грозна, къса й била  косата, а толкова сладка й се получи прическата, прилича на голямо момиче, обаче драмата като почна в 2 на обяд та до 10 вечерта  #Crazy

# 594
  • София - Варна
Ох, и аз ревях по цял ден едно време, като ме подстригваха. Почвах още от самото подстригване и до вечерта. Все едно ми взимат нещо съкровено. Това продължи години наред, до първи клас сигурно. Mr. Green
И Катето не се обръща, като я питаш къде е еди кой си. Но пък живеем до летището и се обръща към прозореца, като ѝ кажеш самолет, дори такъв да не минава. Mr. Green Та само това е засега.
И тя седи на крака, само ако има стимул. Може да седи и много дълго (естествено с моя помощ, не се изправя изобщо сама), дори аз я спирам, като я вдигам. Но ако няма стимул, свива краката под себе си като жабче и дори отказва да стъпи.

# 595
При нас малката също не се изправя и не лази сама още. Тя и от корем по гръб не се е облъщала, просо когато я сложа по корем опищява света, а и аз не я насилвам.  Сега си се обръща само от гръб по корем  и разперва рцъфтеж в страни поза самолет, но и се влачи като червей, вдигайки дупето или е много интересна как имитира лазене по корем. Иначе седи доста стабилно от 6 тия месец и има доста добра опора на крачетата, но явно кг са и в повече 9500 и е трудно да се задържа така.
Аз друго да ви попитам майчина,  има ли такъм период и при вашите бебета, от около 2 седмици изпада все едно в "истерия" то са писаци и викове, когато и вземеш нещо, или не е на нейното (основно го прави като и се спи или е гладна).

# 596
Станахме в 6:15 днес, без събуждане през нощта.  Mr. Green Явно си му трябва допълнителна храна на бебото.
За втора закуска днес дадох млечна каша ориз и царевица - не я изяде цялата, явно сутрин се задоволява с по-малко. Страшно вкусна ми се стори на мен - с миризма на ванилия. За СЗ ще дам глутенова безмлечна каша с плодово пюре. Надявам се да не започне да наддава много така. Ще видим.
За истерията - не мисля, че го има при нас. Не е пищяла. Като е изморена започва да хленчи, но не и за неща, които й вземам от ръцете.

# 597
Зомби, какви бисквити даваш?
Аз вчера търсих хранене на 8 месечно бебе (моето е на 8 мес и половина), намерих тази схема:
Примерно меню за 8-месечно бебе
6:30 ч   Кърма или адаптирано мляко х 180-200 мл
10:00 ч   Попара със сухар, сирене, масло и чай
11:00 ч   Плодов сок или пасирани пресни плодове
13:30 ч   Млечно-зеленчуково пюре с месо през ден се редува с    млечно-зеленчуково пюре без месо с добавен 0,5 твърдо    сварен жълтък
17:00 ч   Редуват се млечно-плодов кисел и млечна каша
18:00 ч   Плодов сок или плодово пюре
20:30-21:00 ч  Кърма или адаптирано мляко 180-200 мл
От този сайт http://m.moetodete.bg/razvitie/8-mi-mesec-na-bebeto.html

Дадох плодово пюре в 18 ч и спа по-спокойно. Та написала съм си схемата на хладилника и ще гледам да я спазвам с две разлики - сокове не давам и кърмя след хранене с пюре.

# 598
Follow при нас е точно така от няколко дни. Иска всичко и когато му вземеш от ръцете нещо става страшно, вчера беше си харесал едно кремче с остри ъгли, надра се целия, когато му го взехме такъв рев падна, сълзи, сополи..
  до сега не се беше случвало. Дори болен да ми е бил сополи е нямало. Другото което е иска все да ходи ( държим го под мишниците, той си набива петите и ходи) в момента който го вдигнем се почва тръшкане,мрънкане, избутване, едвам го одържам на моменти, слагаш го на земята и няма по щастлив от него. Аз започнах да повишавам глас вече за да прави някаква разлика от може и не може

# 599
Бисквитките са от спелта на Holle, без захар са, твърди, не се разтварят. Не намерих други без захар. Пробвах да й дам цяла, но се задави, така че й ги мачкам.
Не искам още да давам попара и кисел, макар че навсякъде пишат да се дава това. Затова сме на две каши и зеленчуково пюре с месо или жълтък.

Общи условия

Активация на акаунт