Искам да кажа ... (108)_06.02-12.02

• 67 334
  • 796
  •   1
Отговори
# 630
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Рали, хубаво си прекарваме, да. Говорим си по женски - тя говори, аз слушам. Насъбрала е толкова много за разказване и споделяне, че думите се настъпват чак Joy Сега я пратих в банята и после си лягаме. Би стояла още два часа поне, ама не пускам повече гювеч. Joy Утре в 10  ще става да поучи, че като дойдат малките докъм 16 часа няма да може да учи.
Половин  час най-малко й разресвах косата тя докато разказва. Обича да я реша, защото внимавам и не скубя. Обаче как ще се справи с тази коса, не знам. Огромна и къдрава на пружинки за химикалка. Голяма мъка.
Събрала е доста възмущения, несправедливости и учудване как е възможно това и онова. Толкова е сладка - чиста като сълза, невинна като цвете... Умът й се лута и се опитва да си обясни неща, които са трудни за обяснение. Как ми се иска да сложа над нея чадър и да я предпазя от всичко и най-вече от разочарованията и малките предателства, които сега й се виждат огромни и чудовищни. Не искам да научава, че после могат да станат големи и още по-чудовищни...
Обаче това е положението - растат и животът ги подхваща в грубите си лапи...

# 631
  • Sofia
...
Половин  час най-малко й разресвах косата тя докато разказва. Обича да я реша, защото внимавам и не скубя. Обаче как ще се справи с тази коса, не знам. Огромна и къдрава на пружинки за химикалка. Голяма мъка.
..
Hug душичка. Ще си намери нейният начин за стилизиране  Peace. Чудесна баба си, Свет  (сигурна съм, че не само баба)  Hug.

# 632
Светълчо, присъединявам се към думите на Гена  Hug
Обожавам Нутела.

# 633
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
 Hug

# 634
  • Варна
Изчетох тема, в която смятах да задам въпрос, ама тя се оказа заключена.
Та тук да питам_ лицето е в чужбина.Там работи и плаща осигуровки. Как се отразява това у нас-да предположим, че лицето се върне някой ден.
Трябва ли своевременно да се подаде документ към институцията у нас?

Я да се допитам до вас- пак за същия човек,близък. Заплатата му в чужбина стига, за да си погасява кредитите у нас. Ами отказва-нямало да се прибере никога. Баща му категорично отказва помощ в плащането. Който е теглил- да погасява. Да де, ама все ще се върне лицето по повод и ако е осъден ще види чужбина пак през крив макарон.
Абе нали ,Лина ме пита какво става? Ами това е от днес. Sad

Последна редакция: сб, 11 фев 2017, 00:36 от Стейси Грей

# 635
  • Euskal Herria
Щом работи и се осигурява навън, когато реши да се прибира, се взима съответния формуляр от там и се представя пред нашите служби - за здравните и социалните осигуровки. Това се отнася, когато се връща трайно в България. 
Знам, че познати взеха документ от полицията, че лицето е пребивавало повече от 183 дни извън страната, за да не го търсят да плаща здравните осигуровки в България. Обаче в НАП много държат лицето лично да си подава различните формуляри и да плаща, освен ако изрично не е упълномощил някой вместо него да го прави.
За всеки случай може да попитате какъв е реда, може да има промени сега.
Навремето, за да доказвам правото на дъщеря ми на здравно осигуряване, тя ми изпращаше удостоверение от университета, превеждахме го и с пълномощно на мое име ходех в НАП да подавам заявлението.

# 636
  • Варна
Яна,благодаря!
Кажете мнение как бихте реагирали по другия проблем.
Между другото знаете ли кой ви е полицейският инспектор по местоживеене?
Аз днес разбрах- снимах съобщение от полицията, залепено на входната врата.

# 637
Добро утро, нямам време да ви изчета. Приготвила съм маята, ще правя катми. Домочадието спи, аз пак станах рано и сега пия кафе с вас.

# 638
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Добро утро.И аз си пия кафето с вас.Сама с детето съм.Мм отиде на работа,а малкия още спи.Днес без готвене ще съм аз.Снощи я свърших тази работа и сега релакс.

# 639
  • Бургас
Добро утро и от мен!
Пия кафе, закуска ме домързява да правя, по някой бърз сандвич и готово. Утре обаче ще измия срама с палачинки Simple Smile

Стейси, и ние онзи ден имахме такъв лист за полицейския инспектор, който отговаря за района ни. Вчера вече липсваше, кой си записал, записал.

За обяд сме канени у нашите, за вечеря има разни неща за обиране из хладилника, а й майчето надали ще ни изпрати с празни ръце Simple Smile

# 640
Добро утро!
Дръпнах му един десет часов сън и вече съм доволна от живота. Ще метна едни палачинки за закуска и сме решили днес да скиторим по магазините с мъжът ми. Имаме разни задачки за свършване, макар, че е студено.

И ние имахме съобщение кой ни е кварталния полицай с координати. Добре е да се знае, дано не ми се налага да го търся. Явно имат някаква акция.

# 641
Стейси, по твоя въпрос ако човекът работи легално в държава от Евросъюза, да знае, че може да му се запорира тамошната заплата ако тук бъде осъден да си плати кредитити - има си ред и начин. Ако е другаде - САЩ, Канада и т.н. пак има ред, но на практика трудно осъществим.
Ако се върне в страната и е осъден да дължи пари това няма да му попречи да се върне - преди години бе отменена възможността на длъжници да се налага забрана за пътуване в чужбина.
Добро утро!
Пия кафе и още не знам какво да е менюто днес ще следя за идеи. Слънчице напича, но е студено температурата е -1. 

# 642
Добро утро!

Аз съм на капучино. Късно си легнах, но станах преди малко. Наспах се. Планът за деня е предимно стоене вкъщи, гледане на филми и четене. Още не мога да излекувам гърлото. Ще стоя на топло и ще пия чай. Ходи ми се по магазините, искам да си купя чанта, поредната.. Rolling Eyes и дънки или блузка..

Харесах кухнята на Контеса.  Simple Smile

# 643
  • Пловдив
Цвети, имаш моя план - цял ден мотаене вкъщи, по възможност по пижама.

Моите искат басейн, ски, не знам си какво. Алоу, от преди Коледа насам нямам нито един уикенд да си почина. Запънах се като магаре на мост. Не искам никакви занимания.

# 644
Добро утро и от мен!
Листче с имената на кварталните имахме и ние. Но при какви случаи се свърваме с тях и при какви с полицията?
Янтра, при такъв режим от началото а годината пижамата може и да я прежаля, но и аз бих се запънала.

Общи условия

Активация на акаунт