Снегът топи се, слънце пече, априлското бебче подритва с краче - Тема 12

• 46 519
  • 759
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Моето първото беше бебе мечта.Тя още е де,че е само на 1.10 мес. CrazyСамо първия месец се будеше да яде в 3 часа ,после постепенно си го махна това хранене сама.На 4 месеца вече спеше от 20.3 до към  8.00,без мляко.Колики почти никакви.А бибата беше песен.Една вечер просто реших,че ще я пробвам без,и тя взе че заспа без проблем.Абе...мисля си че такова чудо няма да ми се случи втори път..Simple Smile

Последна редакция: вт, 21 фев 2017, 00:02 от bee

# 556
Пожелавам на всички мами такива спокойни бебчета  Hug Белинда вие опитните мами поне знаете за какво иде реч,ами ние дето ще ни е за първи път?  hahaha шок и ужасТ  Mr. Green
Теди кремчето точно за след раждането го взех  Peace И аз като теб ме понаболяват краката и то след много лека разходка  ooooh! Голям тюлен съм станала  hahaha  баджаците ги налях доволно и стъпалата ми отичат  #Crazy Като изляза на разходка се нося като народна песен  Mr. Green едва- едва,че иначе оплезвам език Laughing Още малко остана,каквото - такова  Crazy

# 557
Синът ми имаше колики до 6 месеца,а беше и здрав цяло на кърма,каквото не ми казаха,това не пробвах,нищо не помогна,от безсъние и притеснения свалих 18 кг,натрупани по време на бременността+още 6,приличах на сянка.Надявам се с второто бебче да е различно.
За зърната ползвах Гармастан и съм много доволна,препоръчвам го.
Днес за пръв път цял ден ме стига корема ниско долу точно над пубиса и става твърд-дали това са контракции?Раждането ми беше секцио,с първата бременност не си спомням да се е случвало,усещам и напрежение и лека болка.Моля по-опитните мами за отговор може ли това да са контракции?АГ ми каза по-рано,ако усетя контракции да увелича магнезия от 3х1 на 3х2.

# 558
  • Бургас
Днес сигурно получих над 20 контракции  Confused Обикновено стягането е над пъпа. Притеснявам се, че ако споделя това на гинеколожката ми, ще ме хоспитализира.

# 559
Втвърдяването на корема обикновено са контракции. Принципно ако не са на намаляващи интервали и с болки не би трябвало да са опасни, но все пак лекар трябва да види.
Мис, аз предния път бях така и лежах за задържане в края на 8 месец. Сега си трая. И аз имам доста.
Гармастана трябва да се отмива преди кърмене, да отбележа.
Белинда, то не пречи да помечтаем дааа Simple Smile

# 560
  • Sofia, Младост 3
Някой питаше как мъжете помагат за обезкосмяването  Laughing Моят онзи ден за първи път беше принуден  Laughing В моя случай аз вече бях свършила повечето, той само провери ок ли е, като най-удобно е постлана кърпа на леглото и аз си лягам, той гледа и дооправя  Mr. Green
На мен като покупки ми останаха козметиката, термометър, чувалче за сън нямам, термобокс или термос, все пак ние ще сме на АМ само, повивалник за скрина, а също и до Икеа искам да отида за рафт за стената, където ще сложа козметиката. И за мен неща за болницата - джапанки, гащи. И после ще мога да стягам багаж по някое време за болницата. Трябва да си извадя от прибраните летни дрехи някоя дълга лятна рокля за изписването, ще я съчетая с някое леко якенце отгоре.
Не сме избрали и педиатър. Само съм набелязала няколко, но трябва да ги проверим дали приемат  Confused
Аз с моята дата около средата на април мисля да пера дрехи в средата на март поне, та и това ми е в листа с дейности.
Абе, общо взето ходя си и си повтарям в главата какво имам да върша още, кога, как...  Laughing

# 561
  • Пловдив
Ева, освен това, което си изброила (термометър, козметика, повивалник), на мен ми остава да взема още матрак, протектори и пелени. Снощи правихме разместване у дома. Легълцето на беба вече е в спалнята, освободих скрина за нейните неща. Вече виждам финала на бременността - ееей там е  Mr. Green
Утре ще ходя на отворени врати. Някой ако иска да се присъедини, да свирка от рано да се оглеждам за априлки, че съм много смотана и разсеяна (като нищо няма да ви позная).
На почивката си изкарахме много добре. Улучихме хубаво време и го оползотворихме в дълги разходки на открито.
Много ме сърби корема напоследък. Мажа се редовно, нямам стрии, но този дискомфорт си е постоянен. И кръстът все по-често ме стяга. Мрън. Обувките ми започнаха да ми стават неудобни. Май ще си купувам по-голям номер.

# 562
Снощи имах много стягания, засичах си контракциите - бяха по на 20 мин. През нощта на два пъти се събудих с болки дори и много се стреснах. Към 5ч съм заспала и засега съм ок, обадих се, че няма да ходя на работа и ще видя как съм и дали ще звъня в болницата.

По тази причина попрехвърлих багажа и го достегнах - за мен и за бебе. Ще си сложа една бяла широка риза за изписването. Значи казвам ви, ММ в много оправен в почти всичко, но ако му кажа да ми подбере дрехи... не знам, не съм много сигурна в какво ще ме облече.

Сега ще влеза в Амазон да допоръчам разни работи и ще си почивам.

Ох, поне още десетина дни да поседи вътре, та да вляза в 9-ти месец, стой бебе, стой. Включвам режим "мътене".

# 563
Синът ми имаше колики до 6 месеца,а беше и здрав цяло на кърма,каквото не ми казаха,това не пробвах,нищо не помогна,от безсъние и притеснения свалих 18 кг,натрупани по време на бременността+още 6,приличах на сянка.Надявам се с второто бебче да е различно.
За зърната ползвах Гармастан и съм много доволна,препоръчвам го.
Днес за пръв път цял ден ме стига корема ниско долу точно над пубиса и става твърд-дали това са контракции?Раждането ми беше секцио,с първата бременност не си спомням да се е случвало,усещам и напрежение и лека болка.Моля по-опитните мами за отговор може ли това да са контракции?АГ ми каза по-рано,ако усетя контракции да увелича магнезия от 3х1 на 3х2.

Аз без много проблеми пия магнезия 3 по 2, реших, че вече нямам нужда и го спрях от раз и познай - голяма грешка беше. Сега си го пия както си ми е изписан!

# 564
За клизмите  и аз знам, че са полезни. Аз в началото на бременността си бях накупила тези с мед, защото виждах голям зор. Аз знам, че в някой болници дават хапче, а не правят клизма.
И мен ме заредиха с капки за колики от Австрия, дай боже да помагат на Щурчо.
За кърмещите бебета, нали не е нужно да се додава вода?!?!? Това кърмене почна да ме обърква, опитах се да си подредя нещата в главата ама май не се получи  Laughing

За козметиката - какво ще ползвате?!?!

# 565
и аз като Нанна +1  за Въпоса с козметиата ??  newsm78
Аз си падам по ти био и натурални,природни козметики, и сега много се чудя какво да купувам, само с нея не съм подготвена.
Мислех да мажа със преварен зехтин. Чува ли ли сте за ползите, аз лично себе си мажа, но предимно в студеното време, сега се колебая дали няма да е неподходящ сезона  ooooh!
А за къпането идея си нямам, приятелка ми спомена че трябвало козметиката да е от една марка, това вярно ли е ? newsm78

# 566
Лили, на една лекция споменаха, че пролетта и лятото не е много подходящо да се мажат с олио и преварен зехтин. Преди няколко дни се скарахме с на ММ баща му, защото ми заяви, че е купил свинска маз за бебето, а аз му казах, че няма да го мажа с такова нещо, нито знам кой и как е правил, нито какво има вътре.
Вярвам, че това са бебета и контрола за тяхната козметика е много строг.
Аз харесвам лично себамед, но ми се иска мамите с опит да споделят?

# 567
  • София
Ползвам понякога зехтин за себе си, но много ми мирише на салата, така че не бих мазала бебето с него. Освен това в топлото време по-добре мляко. Така че ще купя някакъв сет с малко олио за първите 2-3 седмици и по-голяма разфасовка мляко за после. Може би като за начало на някоя от медицинските марки, после ако нямаме проблеми, ще мина на масовите.
Силвър, стискам палци, каквото и да е, да завърши добре Hug

Момичета, бях днес в Токуда и трябва да ви кажа, че тези от вас, които са решили да раждат там, няма да страдат поне от липса на организация. Много съм доволна Peace Поемат те още от регистратурата и всичко натам се развива точно, както са ти казали, няма тън-мън. Тоалетните светят от чистота. Свърших си работата за кратко време, без висене и празни лутания нагоре-надолу. Просто отлично! Ако има нещо, за което да ги критикувам, то е, че не си вдигат телефоните или просто нямат достатъчно телефонисти, не знам, но аз по тел-а не успях да се оправя. Обаче на място нямаха грешка!

# 568
Ох, аз миналия път като раждах там, отидохме между 5 и 6 през нощта, аз на четири крака с много силни контракции, мисля че и напъни вече усещах. От спешната регистратура ни казаха накъде да се качваме и като се качихме, тишина и празнота, моят мъж даже се развика Simple Smile.
Но изборът ми за там вече е 100% просто защото за моите приоритети друго място май няма.

За козметиката четох някъде за бадемово олио и мисля такова да взема, аз си мисля, че няма много да го мажем и без това. Само да харесам сапун или шампоан и съм готова Simple Smile.

# 569
За козметика не съм мислила, доста съм чувала да се използва Мустела, Веледа, Биодерма. Предполагам ще взема и аз от тях за начало.
ММ нещо му присветва явно, че сме на финалната права. Онзи ден се кахъри нещо и ми обяснява как съм била много бременна вече и аз очаквам да каже как се притеснява ще се справим ли и т.н., а той ми вика, какво щял да прави като се роди бебето, че съм щяла да спра да се грижа за него Simple Smile Щях да падна, вярно е свикнал дори и сега като ми е по-трудно все той да е центъра на вниманието, ама бива бива чак пък толкова ревност и егоизъм.
Мис, стягай го твоя мъж да спортува и да си изкарва стреса и каквото друго му се трупа, добре е че кардиологът ви е казал, че всичко е наред,  но не бива да се подценява стреса какви поразии прави.

Общи условия

Активация на акаунт