Снегът топи се, слънце пече, априлското бебче подритва с краче - Тема 12

• 46 490
  • 759
  •   1
Отговори
# 630
Нев, браво за кръвното. А иначе наистина е нормално да имаме контракции, стига да не се скъсява шийката рязко и да правят разкритие. Тялото се подготвя все пак. Хубаво е лекар да прецени, но имайте предвид, че шанса да ви хоспитализират в края на 8 месец е голям. Аз затова избягвам да ходя, че предния път си отвисях 5 дена.
За болниците - аз предпочитам големите болници с добри неонатологии, за да знам, че ако не дай си Боже има проблем могат да реагират, а не да ме местят. По тази причина секциото и лапароскопията ми са в МД. Сега мисля да пробвам в другата такава болница Токуда. Основната причина за смяната е, че искам при конкретен доктор, който да подобри нещата чисто козметично с белега. Както и това, че ме е страх да не би да няма свободни стаи на 12 етаж. Иначе от всичко друго в МД съм много доволна, включително самата операция, възстановяване, отношение и т.н. Малко се колебаех за Надежда ако дочакам поне 37 седмица, че ми е много близо и удобно, но се отказах. Д-р Белкин се постара доста Simple Smile Имам много приятелки родили в Тина Киркова и Шейново, които са доволни, но мен си ме е страх. Ако ще е гарга, разбирай държавна, да е рошава, разбирай МД Simple Smile Само да не стане накрая да платя една торба пари за Токуда и да съм по-недоволна... Май си е на късмет до голяма степен.
Белинда, аз доколкото разбрах в Токуда бебето е с теб постоянно само ако си в самостоятелна стая, която е безумно скъпа. Иначе през деня е при теб ако са ок дружките по стая. Но през нощта май задължително го взимат. Като ходя на 6-и ще разпитам.

# 631

Нана, дай кординати моля  Praynig По 20лв на прозорец ли или как?

Ще ги взема от хазайна, че той ми ги урежда  Laughing. . .20 кинта за всички прозорци ми взимат, а ние имаме прозорци в хола, спалнята и две врати към терасата. Обеща ли са ми да ми лъснат и душкабината, но трябва да им кажа предварително, за да си носят препарати.

# 632
Ох, това с миенето на прозорците ми е болна тема. Есента като се местихме в новия ап викнах два пъти жена от голяма фирма. Много се стараха, но много бавно работиха за 8 часа общо измиха прозорците и стъклата на терасите, и за банята почти не остана време. И след няколко седмици не си личеше, че са се старали толкова.
Затова сега много се чудя да си купя парочистачка и да се пробвам сама. Почти съм се навила.

# 633
да знаеш само, че с парочистачката не е както по рекламите. всичката пара се превръща в мръсна вода,която се стича надолу по прозорците и малко става двойно чистене - това е мое мнение, де.

аз чистя с топла вода и микрофибърна кърпа мръсотията, после пръскам нещо спиртно за стъкла и подсушавам с вестник - блестят после  Hug особено сега на слънцето 

# 634
  • София
Белинда, аз доколкото разбрах в Токуда бебето е с теб постоянно само ако си в самостоятелна стая, която е безумно скъпа. Иначе през деня е при теб ако са ок дружките по стая. Но през нощта май задължително го взимат.
Такава е и моята информация и понеже много държа на това бебето да ми е под ръка, вкл. и нощем, само прелетях през Токуда като опция и като разбрах, че практиката не е променена, въобще не съм се задълбочавала да търся повече инфо. И Джиджи ме изненада, като написа, че в Токуда бебето щяло да е повече време с нея, отколкото в ТК Simple Smile Викам, да не би аз да не съм разбрала нещо...пак hahaha

# 635
Аз ще раждам в нашата градска държавна болница  Mr. Green Успокоявам се, че всички ме познават и ще ми обърнат внимание.
От инжекцията деган ми размина.. след като се прибрах от болницата легнах и вече гаденето ми разминава, даже и разстройство нямам, само дето спетит нямам, още нищо нв съм яла..
А моята АГ всеки път като ме погледне ми казва, че коремът ми изглеждал напрегнат.. newsm78

# 636
Да ви се похваля - май си избрах педиатър  Wink Днес ходих да се запозная с д-р Евгения Попова в Борово, хареса ми, но много за кратко се видяхме. Някоя от кварталните мами ходила ли е при нея и има ли впечатления?  newsm78

# 637
И Джиджи ме изненада, като написа, че в Токуда бебето щяло да е повече време с нея, отколкото в ТК Simple Smile Викам, да не би аз да не съм разбрала нещо...пак hahaha
избрах Токуда с идеята да не ме разделят много с бебето, дори и да се наложи секцио.

# 638
  • София
Връщам се от отворените врати в ТК. Добре беше, доволна съм. Ремонтирали са приемното, слава Богу, че преди тоалетната беше - да ревеш ли, да се смееш ли ooooh! Сега е чистичко, хубаво, с душче, клизма казаха - задължително, политика на болницата. От приемната се качваш на 2 етаж в предродилна -тя ми се видя същата като преди, нормална, зелени хирургични чаршафи, стерилно едно такова, абе - болница. Ако искате предразполагаща домашна обстановка - не сте за тук Simple Smile Само като ме удари в носа миризмата на специфичния болничен дезинфектант и ми прималя Mr. Green Но, викам си, Белиндо, стегни се, няма връщане, това трябва да излезне, по един или друг начин Laughing Родилна зала е много ремонтирана, нищо общо с преди. Видя ми се много смалена, не знам защо. Разделена е на няколко клетки със стъклени паравани. Столовете са нови, хубави. От там бебенцето го вземат в малка стая да го оправят и после казаха, че ако майката е добре, й го дават веднага, показват го на таткото и после в детското отделение за поне 2 часа, докато майката "си почине". После те карат в стаята - на 2 етаж са безплатните стаи, по 4 човека и на 5 етаж е вип-отделение - платени стаи за по 2, по 1 и един апартамент. Там вече ти карат бебето и си остава при теб, като по желание на майката, може да се взема за през нощта в детското. Питах изрично дали дават АМ преди да донесат бебетата на майките, отрекоха. Може би само, ако в отделни случаи се налага да сте разделени от бебето за повече време. Видя ми се нечовешка жега, ама то днес навсякъде си е горещо. Отделението също е ремонтирано, аз и предния път лежах тук, но сега видях, че са сменили леглата и като цяло ми се видя освежено. И пак по-малко, не знам що така, цялата болница някак по-малка ми се струва, може аз да съм пораснала Laughing

Рапорт даден!

# 639
В Токуда като раждах секцио на първия ден не ми донесоха бебето, но на втория още в 7.00 сутринта. Вечер доколкото си спомням към 23.00 часа ги взимаха. На втория ден помолих да го оставят и го оставиха. На секциото от първия ден им набутваха бибите с АМ. Всяка сутрин в 10.30 правеха тоалета на бебета и ни викаха да гледаме.  На всеки 3 часа вземаха бебетата да им сменят пелените и в началото им даваха и мляко. На третия ден обаче АМ нямаше, но и никой не каза, а аз все още нямах кърма Sad та се скъса от рев това дете докато се усетя какво става. Също си спомням че от неонатологията бяха малко истерични, а екипа който се грижеше за родилките бяха супер.

# 640
  • София
Това, с малки вариации, за всички болници го чувам - в родилно са ок, в неонатология - хахавели, вкл. и за МД, където никой не им оспорва лидерството откъм опит и апаратура, но като отношение и там били хвани този, удари другия. Явно като контактуват само с бебета, отвикват как се общува нормално с хора Crazy

# 641
Е да, но излиза, че ако не си платиш за самостоятелна стая в Токуда си по-разделен с бебето, отколкото в МД, защото го взимат за през нощта. То и в МД трябва да платиш за стая, но при 2100 за раждане в Токуда можеше поне стаята да е включена. Не знам, дразнят ме някои неща там и това си е.

# 642
Някой може ли да сподели за носоваспиратор, гребен и ножичка за нокти? Марки или какво да им гледам като избирам?

# 643
Аз си взех на Chicco, мисля бяха и сега пак такива ще взема. Аспиратор взех по- късно - babyvac

# 644
Nanna мен ми препоръчаха ножичка на chicco, и нея купих, но за аспиратора и аз съм в чудене те са едни?? Как да му го пъхна в нослето на детето много големи накрайници ми се виждат 🤔.
А за четките ми има ли значение каква ще купим?

Общи условия

Активация на акаунт