Снегът топи се, слънце пече, априлското бебче подритва с краче - Тема 12

• 46 487
  • 759
  •   1
Отговори
# 645
Като бях на отворените врати акушерката това ни пита дали искаме бебето да е при нас и посъветва стига да няма усложнение да го взимаме, каза че по принцип то нищо не се изисквало от нас, защото с къпане и смяна на памперси се занимават акушерките.
Нана, аз ножичка взех на чико, в магазина това ми препоръчаха, дали става ще разбера допълнително. Взех също и четка с естествен косъм Simple Smile За какво служи за бебе идея си нямам, ама щом трябвало ...
Днес посъбрах малко витамин Д, навън беше 15 градуса, голямо разпролетяване, голям кеф.
Момичета имам един сирон Хербитусин сироп за деца, в събота бях на Академията за родители и там ги раздаваха. Понеже на мен по обясними причини няма да ми трябва скоро, ако някоя мама иска, или го е ползвала и е доволна, с удоволствие ще й го пратя.

# 646
Здравейте мами. Аз съм вече на линия
Manha ти на 20-ти ли излезна в 45 дневния. Иванов какви изследвания ти пусна. Аз съм утре и ме иска в 8 гладна. Какви изследвания ти пусна. Чудех се дали да си пия хапчетата или да изчакам.

# 647
Лили, пише че е хубаво да е с естествен косъм, за да се предотврати появата на крусти.

# 648
  • София
Аз пък, ако няма крусти, въобще не виждам за какво е тая четка. Прически ли ще им правим Mr. Green Няма да купувам такива неща. Аспиратор - при нужда. Ножичка - ми всяка, която реже, ще свърши работа Simple Smile

# 649
Шкемби, да във вторник бях. Пусна кръвни и урина, нищо особено.
Аз за нос за малко бебе най-харесвам аспираторите, при които смучеш с уста. Тези с балончето не правят нищо, а този за прахосмукачката е за по-натам според мен.
Ножички имам няколко, най-добре реже тази на Nuk.
Имам и гребен, и четка. По принцип четката се ползва освен за ресане и за крусти, но аз не съм ги махала или поне не съм търкала с четка. Мажех главата със зехтин преди баня от време на време само. Малкия се роди с много коса, но тя е много мека в началото и няма нужда от много ресане.

# 650
  • Пловдив
Днес го измислих.Щом бебето ще е голямо по-добре с епидурална.Няма смисъл да се мъча.Нека АГ да казва,че е глезотия.Само ме притеснява да не го препикая като чета за действието и.А и дано ми позволи анестезиолога.Вече реших за Селена.Решенията са взети,чакам само болките.Имам още за 3дни магнезий и го спирам.

# 651
  • София
И да го препикаеш, няма да разбереш Mr. Green

# 652
Кати, както ти каза и Белинда, а дори и да стане си го нарочи, че така ще му върви по вода  Joy

# 653
Благодаря за мненията, Момичета  Hug
Кати, няма страшно. Нали после то ще те препикава многократно.
Според мен си взела добро решение за Селена.

# 654
  • Бургас
На мен пък днешната ми дилема е окситоцина. Мисля да им кажа в болницата да ми го включат само при нужда, защото четох, че освен силните болки от ускореното раждане и на бебето не се отразявало добре.

# 655
  • Пловдив
Хаха много сте забавни.
Нана,сега чак ми е чудно какво толкова го мислих два дена.Сигурно е добре щом повечето сте за там.
Не съм свикнала да взимам бързи решения.Тутла съм си колкото и да не ми харесва това.

# 656
  • Пловдив
За окситоцина може и да зависи от болницата.При мен само с хапче стана разкритие,но на момичето до мен се наложи да и пуснат окситоцин,защото преносваше и не и подейства хапчето.Раждането и мина много леко.За действието му в/у бебето не съм се интересувала.

# 657
  • София
Аз също мисля, че ако се ражда без упойка, по-добре да е и без окситоцин. Казват, че много засилва контракциите и болката. Обаче пък наскоро една мама ми сподели, че се радва, че са й включили окситоцин и нещата са приключили в разумно време, макар и интензивно, защото алтернативата да търпи достигането на заветните 10 см. с часове, би я изтощило прекалено. Та - колкото раждания, толкова гледни точки Simple Smile

# 658
Аз заради Велевски първоначално, но бях и на една лекция и се впечатлих много от там и от отношение. Една позната ми разказваше, че в Окръжна ако искаш епидурална заявяваш предварително, а в Селена по всяко време има кой да ти я направи.

# 659
Здравейте,днес бях на ден на отворените врати в Шейново.Да ви кажа,неприятно изживяване,явно няма да е тази моята болница.Като начало, трябваше да има 2 групи от по 10 жени - в 14 и в 14.30-събрзха ни в една група в 14.30,представителите на Genoma Crio safe не дочакаха и не можахме да говорим с тях.Психолога отсъствал/не е като да е изчезнал преди 5 минути,знаело се е предварително и е можело да се отложи,но не/.Накрая дойде старшата на родилните зали да ни говори и преди да се представи,се накара на едната жена,че дошла с майка си.Който видяхме в родилно и в неонатология беше нацупен,а и ни се скараха 2 акушерки,че им пречим,след това ни постига къде се оставя почерпката,защото само сме знаели да ги викаме като ни боли,пък после да се изнизваме без да почерпим.Не знам,аз ли предизвиквам появата на такива екземпляри или просто ми правят голямо впечатление,но не е нормално.Иначе като база и условия е ремонтирано,родилните зали са самостоятелни,обновени,таткото може да присъства на естествено раждане,но не и на секцио и след това не може да влиза в отделението,ако искате да се видите вие ще излизате,ако сте в състояние.Детето таткото ще си го види на изписването... Упойката се плаща,ако е без избор на екип при секцио,при нормално раждане винаги се плаща.Стаите са с по 2,3,4 легла,където има място те настаняват,т.е. може да заявиш стая с 2легла,но само,ако има свободно място в такава в момента,ще те настанят.Много дълго стана,но исках да съм изчерпателна.
На 08.03. ще ходя на ден на отворени врати в МД,ще споделя отново.
Днес бях по спешност и при АГ,т.к. от снощи имам и болки ниско долу в яйчниците, все едно ще ми идва- даде ми но-шпа 3х2 и магнезия остава 3х2.

Общи условия

Активация на акаунт