Снегът топи се, слънце пече, априлското бебче подритва с краче - Тема 12

• 46 486
  • 759
  •   1
Отговори
# 660
Някой може ли да сподели за носоваспиратор, гребен и ножичка за нокти? Марки или какво да им гледам като избирам?
Гребенче и четка на Чико, макар че са излишни в началото, за нос също ползвах един ръчен на Чико, с който се справях, но съм чувала от много майки, че не са доволни. Аз се чудя има ли смисъл от електрическа помпа за гърди!?! Предния път ползвах ръчна, някой ползвал ли е електрическа? Също този път реших да взема и кантарче, защото предния път много се омотах с храненето на бебето. Някой може ли да препоръча  кантар?

# 661
за четка и гребен - не мисля, че е от важните неща. предният път не съм ползвала
за аспиратор за нос - имам такъв, който се дърпа с уста и все още го ползвам, май трябва да го сменя вече hahaha
ножичка - имах някаква със заоблени връхчета, която беше комплект с още някакви неща, но я ползвах малко и после си взех на солинген и досега нея ползвам

# 662
Здравейте! Вчера бях на жк, всичко с бебчо е наред. Застанал е главично, отговаря си на седмиците. Взех си и 45 дневния болничен. Смени ми магнерота с диаспорал, защото неразположенията са ми били от него. След две седмици ме вика пак за изследвания и тонове.
Вие започнахте ли вече да перете нещата за бебчовците?
Аспиратор взех от тези, където се дърпа с уста, предния път бях много доволна от тях. Гребен и четка каквито и да вземеш няма значение.

# 663
Мислих и аз за този аспиратор за нос, но май ще купувам по-късно при нужда. И много се чудя за прането. Ще ми се всичко да ми е готово като вляза в деветия, но пък от друга страна цял месец да стоят дрешките, по шкафовете, не знам. Освен да изпера и изгладя няколко комплектчета за болницата, а останалото към средата на деветия примерно...

# 664
Електрическа помпа бих си купила само ако се цедя и давам от шише постоянно.
Кантар имам на Joycare, че и аз се притеснявах с храненето. Не бих препоръчала на никой обаче да си купува, вкарваш се в голям филм Simple Smile

# 665
Аз също ползвах и имам кантар и съм много доволна. Сега пак ще я меря, но не съм се вкарвала във филми Simple Smile

# 666
Gingerina преди 4 г. раждах при Ева Белишка. Доволна съм - мисля че направи най-доброто за мен и бебето, но въпреки това не успя да ме грабне. ......... Явно ще търся инфо за друга добра акушерка или ще разчитам на късмета си и при която се падна.

Белинда, благодаря за рапорта. Аз не съм ходила на отворени врати и инфо като твоето е много полезно  bouquet

Nev78sk, благодаря и на теб  bouquet За Шейново чух повече от добри отзиви за една акушерка на която мога да взема тел., но твоето инфо малко ме разколеба, а и там ако децата не са при майките след раждането......направо ме загубиха.

Гребенче няма да купувам.....не виждам смисъл, а и имам някакво от щерката...Ножички, ползвам едни мои, които дезинфекцирах и ги определих за децата.....много фини и пак ще ползвам тях. Аспиратор за нос не съм ползвала, но имам такъв за прахосмукачка, та ако се наложи ще го включвам в употреба.

Днес ми се случи нещо ужасно. Не съм на себе си и незнам дали ще мога да се събера. Не спирам да плача от страх.
Скрит текст:
Ходих на преглед. Претупаха ме. На касата се опитаха да ми вземат 80 лева за обикновен ултразвук но накрая платих 60, въпреки че по ценоразпис е 40, но уж не били посочили в ценоразписа едни 20 лв. които се добавят за доплера.....все тая прежалих ги. Тръгнах си от кабинета и понеже живея наблизо реших да походя пеш, а и това хубаво слънчице.....Но идилията дотук. Изведнъж от храстите изскочи куче и ме захапа за крака. Оскубнах се и хукнах да пресичам улица с 3 -4 платна. Тичайки и крещейки от уплаха паднах на платното По КОРЕМ а кучето се опита още 2-3 пъти да ме захапе. Ръмжеше и приличаше на вълк с оголени зъби. Чист късмет че не мина кола в тоя момент да ме прегази. Не мога да ви опиша какъв Шок. Когато пресякох се опитах да спра кола защото ме беше страх да не ме нападне отново.......3-4 коли с мъже шофьори ме подминаха, въпреки че плачех и видимо имах нужда от помощ. За щастие една жена спря. Предложи ми да купи вода, да ме откара до болница или където искам. Аз я помолих да ме откара до вкъщи и тя го направи. Опита се да ме успокои. Страхотна постъпка. В колата установих че коленете са ми ужулени до кръв, лакти, китки също, чантата ми се скъса при падането (майната и ..... ще си купя нова) но слава богу кучето не е успяло да пробие дънките и да си остави зъбите в кожата ми (Хвала на НМ). Най-много се притеснявам за ефекта от адреналина върху бебето, както и от разхлабената ми психика - не спирам да рева, а също и самия удар който корема понесе. Веднага отидох при АГто.....уж няма нищо но беше видимо притеснена и каза довечера да и се обадя. След това ме прати при хирург да промие раните и да ми направи превръзки. Той пък ме намаза с Иодасепт и като го питах дали не е противопоказен при бременни взе да чете в Гугъл.....свали старите, махна йодасепта, почисти само със спирт и направи нови превръзки...които вече започнаха да се отлепват и да падат, защото явно са по малки и не съобрази че при сядане коляното се свива и кожата опъва..направо Ад. Моля ви кажете си мнението. Има ли основание за притеснение

# 667
  • София
Викси, спокойно, всичко ще е наред! Милата, прегръщам те, ужасно е това Sad Хапни малко шоколадче да неутрализираш адреналина и ще се почувстваш по-добре! Важното е, че са прегледали корема и всичко е наред с бебето, другото ще се нареди. За йодасепта не се притеснявай, мисля, че и мен с това ме промиваха в Пирогов, като си срязах бедрото. Ако ти падат превръзките, купи си от аптеката  - има хубави, големи, добре залепват. Кажи, че исках хирургични превръзки.

Имаше ли свидетели на това безобразие? Жената, която те откара, видя ли кучето, което те нападна? Или някакви магазини наоколо, будки, хора, които биха свидетелствали в твоя полза?

# 668
Викси щом доки е казал,че всичко е наред,значи е.  bouquet
Ох милата преживяла си някакъв филм на ужасите.Почини си,поспи,дано да ти олекне. Hug

# 669
За жалост нямаше свидетел или някой който да помогне. Подадох сигнал на 112, а те в района и в Еко равновесие, но трудно ще намерят кучето по описание......Всичконстана за броени секунди а и уплахата си казва думата. Предложих им да отида на място защото ми казаха че имало 3 кучета, за да видя дали е някое от тях, но отказаха......100% така ще си останат нещата. На всичко отгоре всички тия институции се изредиха да ми звънят между 2 и 4....абе малоумна работа. Лошо е че е в близост до спирка на градския транспорт и там доста често минават хора. Като си помисля че мен от улични кучета не ме е страх (защото като дете сме гледали кучета), но сега заради това ще ме е страх да ходя пеша. Най-странното е че не ми биха тетанус (а е задължителен в такива ситуации) и сега до раждането ще ми минават едни такива мисли какви поражения може да има случката, лечението, или пък липсата на такова.....направо не мога да ви опиша. Дано никой не го изживява.

# 670
  • София
Ами иди си поискай тетанус! При тези открити рани по коленете мисля, че е редно! На мен ми сложиха и доста почетох, убедих се, че е безопасна за бременни.

# 671
Ужасна история! Много е важно да се успокоиш - вече всичко е наред. За бебето не се притеснявай все пак е в много защитена среда, още повече че са го гледали и са казали че е ОК. Миналата седмица и на мен ми се случаи нещо ужасно - имах работа до университета, вървях по тротоар , от вътрешната страна, на който имаше паркирани коли. Изведнъж от Ялта изскочи бус, шофьорът ме видя и продължи с висока скорост. За секунди се указах плътно залепена за паркиранта кола и с си свих възможно най- много корема, за да не ме наранят. Единственото което успях е да ударя силно с ръка по стъклото на буса. За секунди така ми се вдигна адреналина, че на знаех къде се намирам - най- тъпото беше че нямаше никой наблизо, а после просто продължих Sad

# 672
Мале, Виски Sad чак аз си поплаках. Дано бързо се отървеш от стреса, защото според мен това е най-лошото. Аз преди няколко месеца се бях пребила и беше голям шок за мен, а това с кучетата е ужасТТТ!
 Пращам ти много  Hug Hug Hug, почини си, пусни си една комедиика и се опитай да се успокоиш.

# 673
Олеле Викси, като от филм на ужасите. От лекар знам, че бебетата са много защитени в корема ни и такова падане не би трябвало да навреди. А и щом си се прегледала се опитай да се успокоиш. Йодасепт и аз знам, че може. Тетанус като не е успяло да пробие със зъбите кучето не знам дали има нужда. Ох, направо и аз се разтреперах. Милата!

# 674
Викси, важното е, че всичко е наред с бебето. За тетанус - не са ти били, може би защото нямаш рана от зъбите на кучето, което е по-добре. не се притеснявай, опитай да се отпуснеш - малко шоколад и половин чашка винце (ако обичаш разбира се)... Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт