Снегът топи се, слънце пече, априлското бебче подритва с краче - Тема 12

• 46 510
  • 759
  •   1
Отговори
# 540
Залъгалката е според бебето - каквото му харесва.
За коликите - има 3 типа лекарства. Хомеопатични, със симетикон и такива разграждащи лактазата. Лефакс, Еспумизан и Инфакол са от вторите. Колийф от третите. Хомеопатични също има много. Като майка на бебе с ужасни колики да ви кажа, че ако са такива нищо не помага. Пращаха ми и от Англия, Германия и Щатите. Ефекта беше почти нулев и аналогичен от всички. От Колийф стана по-зле. От Био гайа също никакъв ефект. Нито от лежането по гол корем върху мен, носене като "тигър на клон", затопляне на корема, сешоар, масажи, челни стойки и каквото се сетите. Но такива случаи са рядкост. Повечето бебета ако изобщо имат само се напъват и мрънкат. Майките го възприемат като че се мъчат, но аз като сравнявам с няколко часа рев ми се вижда ок. В този смисъл бих взела нещо със симетикон за всеки случай и да се надявам да се размине Simple Smile

# 541
  • София
Аз ще си взема Инфакол от Лондон, засега това е единственото, което съм видяла да действа, остава само да се моля да действа и при бебко, че то си е тооолкова индивидуално Confused Ето, например от Лефакса файда кой знае каква не видях, а активното му вещество е същото - симетикон. А на големия пък нищо не му действаше, абсолютно нищо.

# 542
Точно Инфакол от Англия ми пратиха и Лефакс от Германия. Никакъв ефект, но при някои уж действат...

# 543
  • София
Да, някои бебета са ужас Confused Ама аз това съм го поръчала от вида на втория, не на първия, че иначе Карлуково не ми мърда Crazy

# 544
Днес явно е ден за консултация  Laughing Базунко е добре,2 кг + е в 32+4 г.с ,плацента,околоплодни води,всичко е наред.Още си е с главата надолу и се беше свил на кравайче в дясно  Heart Eyes Изследванията уж биват,хемоглобина ми е 104 и ще увелича желязото.Кръвното ми е ниско,даже днес следобед падна още повече май... защото ходех като ударен самолет  Mr. Green За тонове питах доки,той каза да не го мисля сега,нямало нужда.Явно не правят  newsm78  Контракции си имам всеки ден по 2-3,доки каза,че е нормално вече.
И на мен ММ ми помага с обезкосмяването,да ама тази сутрин беше на работа и самичка я свърших тази работа  Mr. Green на спомени я карах и после като се погледнах,доста добре съм се справила  Mr. Green
Започнах и аз със покупките за бебко.Първо накупих всичко за болницата да ми е спокойно,сега почвам с дребните нещица.Леглото ни е готово със всичките му нещица,взехме и обиколници  Peace Мисля да взема 2 стъклени шишенца Томи типи и една бибка като за начало.А трябва ли да си мушнем едно малко шише в багажа за болницата?Нали не давали  newsm78 Как така няма да му даваме водичка  #Crazy може поне да пробваме пък то ако не иска ок,поне да предложим...аз така ги виждам нещата.Мами дайде малко акълец на невежите  Blush Mr. Green Дрешки не съм купувала още,даже се чудя по колко бройки от всяко да взема.Харесах си много неща в H&M,ама те много сладурести  Heart Eyes Мисля утре да ходя да ги купувам.Някоя от вас пазарувала ли е бебешорски дрешки от там,като качество как са?  newsm78

# 545
Бейби, днес бях на една лекция за грижи за бебето и там имаше представяне на Нук. Това, което обясниха е, че каучукът е естествен материал и като за начало може да се пробва с тях, а силиконовите понеже са по-издръжливи да се използват като бебоците започнат да дъвчат  по-активно.
Като говорите за клизмите, имам един приятели доктор и той като студент все ни разправяше колко са полезни клизмите и как трябвало да се правят често  Laughing
Опитвам се да мисля, че в крайна сметка това са лекари и медицински лица, какво ли не са виждали, та впечатление няма да им направиме. Т.е има си някакъв ред и ние щем не щем ще си вървим по него.
Ако на някоя от мамите й се ходи чух добри отзиви за лекцията за кърмене в Майчин дом водена от акушерката Елена Василева. Следващата е на 14.03.
Пумичка, такъв сън му ударих вчера, че проспах и йога и всичко. Дано другата неделя да се включа и аз.
За обиколниците аз ще ползвам, но не знаех, че имало и чаршафи за количка Simple Smile

# 546
Хубави са дрехите на НМ. Аз пак да препоръчам английските сайтове Simple Smile
В МД даваха на всеки 3 часа шише с АМ и шише с вода. Ти си решаваш кое и дали да даваш. Моя обаче вода пропи към 7-8 месец и то по много малко.

# 547
  • Пловдив
Аз днес реших да се зарадвам с 2 невероятни спални комплекта.Прибрах се щастлива и после гледам в пловдивската ми фб група,че моя АГ се мести от държавна в частна болница.Дорева ми се.Бях приготвила 500лв,а сега ще ми трябват 1600.Пфу да беше изчакал месец,но не с моя късмет се мести от 1-ви.

# 548
Значи са преувеличили  Laughing Казаха ми,че в болницата не можело да се дава вода на бебчето,даже мърморели по този въпрос  Shocked Махна  Hug Днес доки каза да започвам да подготвям гърдите за кърмене.Масаж с влажна кърпа след баня и ако искам да мажа с кремче за зърна (взех Лансинох за родилно) надявам се да имам кърма  Praynig Изтича ми коластра от 4 месец,дано това е хубав знак  Rolling Eyes baby_neutral базунко да папка  baby_neutral таткото от сега си е заплюл едната гърда  hahaha

# 549
В някои болници може и да не дават, нямам представа.
За гърдите - абсурд! Не пипай и не търкай с нищо. Това предизвиква контракции. Кожата трябва да е мека и еластична, а не груба. Аз нямам коластра предварително и първия път нямах. Кърмих 16 месеца.
Кати, голям малшанс...

# 550
  • София
Аз не виждам абсолютно никакъв смисъл в даването на вода на новородено, съответно няма и да предлагам. Може би ще пробвам да предложа шише с чай против колики след 3-4 седмици, току виж пък това пие, че и му действа, но едва ли Laughing Целта ми е се пак да го науча да приема нещо от шише, защото с големия така яко гризнах дървото и месеци наред не можех да се отделя от него дори за час...Но специално на новородено водата освен да навреди, като му напълни корема и после не ще да суче, друго не виждам Rolling Eyes

# 551
Манха и аз така знам за гърдите да не се пипат.... питах го,каза,че ако го правя както трябва нямало да има проблем,пък аз не мисля да ги барам както казваш и ти  Peace Достатъчно контракции си имам,да не си правя беля!

# 552
Белинда, то нали теорията е да се дава след хранене за изплакване на устата. Или за залъгване, че да не храниш нощем. И в двете не виждам смисъл, но някои ги правят. И аз ядох дръвцето с яденето от шише...

# 553
  • Варна
Кати, наистина кофти късмет  Confused
Меченка, и според мен не прави нищо на гърдите, и аз знам че предизвиква контракции. Кремчето за зърна мисля че е след като започнеш да кърмиш, в началото, за разранени и раздразнени зърна, а не да си причиняваш това докато бебчето не е родено още.
От вашите коментари оставам с впечатление, че каучуковите биберони са по добре като за начало Simple Smile такива ще взема и аз. Ще взема и обиколници, все си мисля че едва ли ще пречат на бебето, а и по уютно ще изглежда с обиколник, и от течения ще пази Simple Smile
Да ви споделя... от няколко дни ставам сутрин и лягам с подут крак - левия- не е много подут но ме наболява ходилото.. а видимо разлика почти няма от другия крак  newsm78 Освен това бедрата ми се напомпаха много странно за няколко дни, та чак ми е тежко да вървя  Shocked защо ли си мисля, че не е вода това  Sad Sad Sad  Правих днес упражнения малко, за 10 мин. и още 10 мин. ходене на пътеката леко забързано темпо ... ами за тия последните 10 мин. имах 10 контракции сигурно. Какво ще правя до края с тия крака и кълки - не знам  ooooh!

# 554
  • София
Абе знам ги тия теории, ама...нали Laughing

Манха, представяш ли си тоя път едни спящи бебета да имаме, без колики, ядящи от всичко...мечтай и визуализирай Crazy

Общи условия

Активация на акаунт