Снегът топи се, слънце пече, априлското бебче подритва с краче - Тема 12

• 46 513
  • 759
  •   1
Отговори
# 525
Разлиата е точно както звучи - едната е направена от силикон, другата от каучук.

# 526
И аз днес напазарувах за бебка. Купих пелени, 2 бр стъклени шишета на Томи Типи, залъгалка 2 бр каучукови, комплект за изписване, лента за коса за новородена принцеса и още дреболии.
На мен ми правиха клизма и беше ужасно предвид контракциите ,които имах Sad

# 527
  • Бургас
July ти ходиш ли на тонове?
Още не съм ходила. Казаха ми от 34 седмица , а аз сега влизам в нея. Лошото е, че за този месец в Света София няма свободни часове за тонове. Не знам дали в Дева Мария правят запис на тонове, евентуално да отида там

# 528
Тук не записват тонове, много странно. Пускат те само, ако имаш оплаквания, не дай си Боже.

Имам си стягания нон-стоп, и да лежа същата работа. И аз имам и газове, та знам ли, кръста по принцип си ме боли, та сега още повече. Чудя се дали да не си взема някакъв колан за бременни, дали ще върши работа, като се гледам в огледалото имам голяма чупка в кръста.

Малкият не искаше нищо друго освен каучуковия биберон на Чико, пробвах няколко силиконови преди това и ги хвърлих. Сега съм се запасила с каучуков пак и два силиконови на Авент от Америка - тия големите, кръглите, ако се сещате, няма пластмаса по тях.

Имам да поръчвам още дреболии, вана нямам, козметика, аа то и количка нямам, ама тя винаги може да се вземе.

# 529
Клизма ми направиха и при 2-те раждания и мога да кажае първият път беше по-неприятно но не за друго а просто защото се бях позадръстила......иначе вторият път стана много по-бързо и неусетно. А бръсненето в къщи с помоща на ММ.

Кръвното в кабинета винаги ми е нормално, за сметка на това в къщи някой път доста скача.

За количката и аз постилах памучна пелена......чаршафчета не съм купувала.

Залъгалката е според предпочитанията на бебето - едното джвакаше каучокови и за други не щеше и да чуе, а другото - само силиконови. Иначе за отучването от залъгалка, веднага ви казвам един безотказен начин тестван многократно - купувате от аптеката Даум Ексол (лекарство за отказване от гризане на нокти). Мажете залъгалката еднократно и я оставяте така че детето само да си я вземе когато реши. Е като я опита - само я оставя. Най-много да пробва още веднъж-дваж но резултата ще е същи. Казвате че явно бибата се е развалила и така за броени минути забравяте за проблема Simple Smile На когото съм казала и е пробвал - при всеки е имало отличен и мигновен резултат......при това без рев и без истерия за друга залъгалка Wink

.......друго, друго........май имаше и друго за казване, ама забравих какво  newsm78

# 530
  • Пловдив
Ние напазарувахме вече почти всичко, остава да ги позиционираме нещата, че нито сме сглобявали, нито подреждали - всичко сипвам засега в един огромен кашон Simple Smile

Сега забелязах, че като кашлям, пъпът ми изскача около сантиметър нагоре  #Crazy страшно е...

На клизмите нали няма студенти  hahaha

Утре съм на преглед, събирам смелост да се заема с храсталаците  Joy

# 531
Бе как така се бръснете с вашите мъже, не мога да си представя  Grinning
В смисъл те клякат ли, не знам, ние в нас сме само с вана и му бях казала на ММ, че ще трябва да помага, ама не ми го побира акъла. Аз вдигам крак и той бръсне ли?   Joy

# 532
Иначе за отучването от залъгалка, веднага ви казвам един безотказен начин тестван многократно - купувате от аптеката Даум Ексол (лекарство за отказване от гризане на нокти). Мажете залъгалката еднократно и я оставяте така че детето само да си я вземе когато реши. Е като я опита - само я оставя. Най-много да пробва още веднъж-дваж но резултата ще е същи. Казвате че явно бибата се е развалила и така за броени минути забравяте за проблема Simple Smile
Викси, хитричко беше това с "развалената биберона"!  Laughing
На каква възраст на детето си мазала бибероната? Има ли данни за ползване преди 2 годишна възраст?

# 533
Manha,е коя е по-хубава?  Blush
July аз в сряда съм на тонове при Татарова в ДМ.Само че се плаща 10лв,а в СС е безплатно.  Money

# 534
  • София
Аз с номера с "млякото е станало горчиво" отбих големия си син, а бибата на малкия я дадохме "на котето" един ден и така Laughing

# 535
Викси, хитричко беше това с "развалената биберона"!  Laughing
На каква възраст на детето си мазала бибероната? Има ли данни за ползване преди 2 годишна възраст?
[/quote]

И двата пъти го правих преди децата да тръгнат на ясла - първият път детето беше на година и половина, а вторият път - на 2 г. Този метод ми го предложи една аптекарка преди години, когато и обясних, че какво ли не сме правили- рязане, хвърляне в морето, взе я кучето, мечката в зоопарка и какво ли още не ......,  но нищо не помага. Мисля че няма основание за притеснения, защото повярвайте, едно намазване трае докото не се измие, или оближе старателно, но гарантирам че повече от няколко плахи близвания след първото едва ли ще има. Синът ми рискува 2-3 пъти в рамките на половин час и се убеди че по-добре е сам да се откаже, а малката май 1-2 пъти пробва в рамките на 15 минути и отказа повече опити. Номера е да оставиш бибата да е на разположение. Така хем им е под ръка, хем сами стигат до извода че вече не я искат....без ние да им го налагаме  Peace Иначе, аз странични ефекти върху децата не съм забелязала.

# 536
  • Бургас
July аз в сряда съм на тонове при Татарова в ДМ.Само че се плаща 10лв,а в СС е безплатно.  Money
То на фона на всички разходи покрай бременността, 10 лева вече ми звучат като 10 стотинки  Confused

А я кажете с какво лекарство против колики мислите да се запасите /поне за в началото/? Моя позната каза, че ще ми вземе Лефакс от Германия.

# 537
За колики, май пак зависи от детето - пробвала съм всичко на пазара. На едното дете му понасяше Саб симплекс,  а на другото само  Colief. И сега май пак ще пробвам. Сред фаворитите ми са Colief, Лефакс и Инфакол.

# 538
То,че е така,така е.  Tired Но ме е яд,че тези от регистратура вдеси път различно инфо дават.  ooooh!

# 539
  • Бургас
То,че е така,така е.  Tired Но ме е яд,че тези от регистратура вдеси път различно инфо дават.  ooooh!
Не си ли им свикнала вече  ooooh! Много са смотани наистина. Всеки път ми иде да им отвъртя един.

Общи условия

Активация на акаунт