Снегът топи се, слънце пече, априлското бебче подритва с краче - Тема 12

• 46 514
  • 759
  •   1
Отговори
# 510
На мен клизма са ми правили три пъти за двете раждания, бих казала, неприятна леко, но безболезнена процедура. Точно това според мен не трябва да те притеснява.
Иначе това, което казва Белинда звучи наистина много логично. Аз при второто раждане понеже си тръгна добре с контракции вкъщи наистина ходих няколко пъти до тоалетна и се изчистих, но те клизмата реално я направиха и за да "забързат" раждането Simple Smile. Обезкосмяването го правя с помощта на мъжа ми, някои по-смели ходят на кола маска, иначе в болницата. Доколкото знам и двете неща не се практикуват в чужбина, ама нейсе с доста неща трябва да се примиряваме Sad.

# 511
клизмата не е от най-приятните неща, но мога да кажа, че далеч не е НАЙ-неприятното, така че споко, преживява се. аз преди да отида в болницата реално не бях яла горе-долу от предната вечер, просто не ми се ядеше нищичко, та организмът си знае работата, може би и затова не беше толкова зле Wink

ей това, слънчице много добре ми идва на настроението, въпреки притесненията

# 512
  • София
Не, при мене не е от яденето. С първия ми син целия девети месец го изкарах кажи речи само на плодове, толкова беше високо това дете, нищо не можех да ям, нищо и не качих в този месец. И пак клизмата беше отврат. Просто ми е разхлабен на мене стомаха по принцип и като прибавиш това, става ooooh! Казвам ви, десет пъти, накрая само вода изкарвах вече...После след раждането всеки ден ме питат - ходи ли до тоалетна? Викам, вие луди ли сте - така ми изпразнихте системата, че сигурно ще ходя след една седмица hahaha Аааайде пак, тоя път рициново масло, щото пък ако не съм ходила, не могат да ме изпишат Crazy Та, голямо дрискане, извинете, падна покрай това раждане Mr. Green То затова на снимките от изписването съм като момиченце, няма корем, няма нищо hahaha

# 513
  • Sofia, Младост 3
Здравейте  Hug
Да се похваля и аз - бях на преглед днес, не бях виждала бебка повече от месец. В 30+3 е 1500 гр. , в норма е вече, не изостава. Главичката също е в норма вече, това много ме успокои. Плацента - 1 степен вече. Всичко е наред, занесох си бележката от невролог за секциото и АГ беше тъжна, но каза, че щом той е заключил така, значи около и след 15 април мога да избирам дата. Естествено, кръвното ми в кабинета беше по-високо ( 130/90 ), по принцип го поддържам около 115/60, та сега за домашно ще меря кръвно два пъти дневно и след 2 седмици ще нося листчето със стойности на АГ  Laughing
И аз бях на тонове днес за пръв път, даже заедно с Марти, както установихме по-късно  hahaha Поне беба беше послушна и не мърдаше, успяха да направят запис. До 9 месец през две седмици ще ходя на тонове, след това всяка седмица. Приятно беше да лежиш и да чуваш сърчицето на бебето си  Heart Eyes И жената беше много мила там, хареса ми  Laughing
Писах, писах, но забравих друго какво исках да кажа, уж щях да коментирам нещо  Thinking

# 514
Аз имам въпрос относно естественото раждане. Вчера говорих с браточведка ми, която роди преди 10м и я питах за неудобните неща, които никой не ти ги казва по време на раждане, та тя е раждала в Бургас и не са и правили клизма, а тук на една лекция (в Надежда) ни казаха, че на всички правят... Та извинявам се, ако развалям атмосферата на по-розовите теми, но вече раздалите мами ще споделят ли как беше... за това, че те обезкосмяват те разбрах вече...

Nerreida, на мен са ми правили клизма, но не са ме обезкосмявали те, аз си свърших тази работа ( раждала съм първия път в Испания), тук не знам как е, зълва ми с първото в Лом не й е правена клизма, с второто в Монтана са й правили. Явно е различно навсякъде, а зависи и от какво време се разполага - как ще отидеш с контракции през 10-15 минути или с разкритие 5 см Simple Smile Приятелка, наскоро раждала, каза, че си е купила мини клизма от аптеката и в момента, в който са започнали болките си я е направила и в болницата като е казала, че е свършила тази работа, й се е разминало. Мисля да последвам този пример и да се надявам, че няма да се роди за 10 минути - аз ще съм секцио де, та ако не избърза хлапето, ще мога да се самообслужа и с обезкосмяването и с клизмата. Надявам се!  Praynig Praynig

# 515
  • Варна
Честито на мамите взели вече 45 дневния отпуск, да си го изкарате максимално добре  Heart Eyes
Къде го намерихте това слънце, тук от снощи вали, та преди малко спря и е едно гадно и мрачно и кално и мокро навън  Tired Само за лежане в къщи на топло е  newsm46
Аз се чух с моя АГ относно тоя вит. Д, и ми каза да си взема Калцикинон вместо Вигантол.
Утре ще поръчваме легълце от Арбор ... нямам търпение вече. Само трябва да попитам в един магазин, който работи с Арбор, как са с доставката, за да преценя направо от сайта ли да поръчам или чрез магазина.  Вие за легълцето ще слагате ли обиколници ? Че доста четох, и някои казват че имало опасност да се задуши мъничето с обиколниците  Shocked newsm78
А, и щях да питам - купих си една пластмасова купа с капак (за храна), която има знак че става за микровълнова. Дали ще става и за стерилизиране на биберони / шишета??? Ей такава подобна е http://www.praktiker.bg/medias/sys_master/hf1/h64/9924406542366.jpg

# 516
Аз пък да кажа, че си представях клизмата като по-гадна отколкото беше всъщност. Този път не мисля, че ще ми е някакво притеснение. А и наистина бая ти олеква.  Blush Много повече се бях психирала с тия банички и ориз, дето ни тъпчеха как ще отида след раждането с всичките му шевове и т.н. Ама и тоя зор мина. Сега се надявам да ми се отворят чакрите и другите работи и да не се стига до такива моменти.  Mr. Green За обезкосмяването, аз ходя на кола от бая време и сега все още успявам, та се надявам като се мина и към 20-ти март да откара до раждането, когато и да е то. Все си мисля, че няма да е проблем, ако са леко прокарали. Дано!
Уф, и аз колкото повече наближавам датата, толкова повече се психясвам с това по-ранно раждаме. Искам да си остана вкъщи, да се понаспя, да си оправя дрешки, креватче, т.н. и тогава. Ама пусто шубе! Ей на, и сега ми е леко странно като циклично и пак се филмирам. Хем от вчера си знам, че нещо и чревно не ми е наред, та се бях напълнила с газове. Малката гъзла за сметка на това, буквално си плува в свои води. От снощи прави некви странни гимнастики и само ми се показват бабуни по корема в разни посоки.  Heart Eyes Много ще ми липсва това усещане като се роди. Вече няма да си е само мое и уникално...

# 517
Ох като заговорихте за клизма вчера точно това коментирах с майка ми.  Mr. Green Аз като се притесня ме удря в задната част.  Blush Mr. Green Задължително посещавам тоалетната 10х ,така че тази работа май ще си я свърша сама.  Blush Joy
Така като ви гледам повечето ходите на тонове,аз съм 33г.с. и мисля сега да звънна на доки да го питам.
Вие какви шишета взехте?Аз вчера взех едно шише на Nuk против колики и е стъклено.Мисля да взема и едно на Авент и с това да приключа.Купих и една бибка,чудя се да взема ли още една?Ама то май си е задължително,ако едната я стерилизирам другата да си я смучи през това време.  baby_neutral

# 518
  • Бургас
Нереида, сигурно става въпрос за Дева Мария. Аз ще раждам там и питах за клизмата и наистина не правят, което пък хич не ме радва, защото не искам да имам неудобни моменти  Wink Ще говоря с АГ дали преди да тръгна към болницата не мога да си направя сама или да си сложа свещичка. Иначе клизмата не е нищо особено. Правили са ми по повод изследване на червата. Не е болезнено в никакъв случай, просто мен ме беше срам. Да не говорим, че е много здравословна процедура  Grinning
Утре ще ходя за моя 45 дневен и да ми пуснат микробиология. Днес щях да ходя на лекция за раждането, но нещо напоследък ме пристягва корема и реших да си остана в къщи. Вие как сте с контракциите?
Днес водих мъжа ми на кардиолог /бях споменала, че нещо му играе кръвното/, но казаха, че всичко му е наред. Просто ще го наритвам да ходи да спортува. Поне се успокоих, че е добре.

# 519
Благодаря на всички за разясненията 🙂 Извинявам се, че открехнах тази тема за начало на седмицата... Отписвам я клизмата от списъка с притеснения 😄
Да споделя за шишетата: поръчахме стартовия сет на авент пластмасови със силиконови биберони 2 малки и 2 големи и имаме 3 еднакви техни биберони залъгалки. Отделно купих стъклено малко шише с каучук на НУК, както и такава каучукова биберонка със синджирче Simple Smile

# 520
  • София
Бях на консултация. Всичко е ток и жица, кръвното ми малко ниско, но изследванията са супер, Козуначко и той. Вече си отговаря на седмиците, позабавил е малко растежа, но доки каза, че е нормално за жена с моето телосложение, не може да се очаква да родя някакъв гигант Laughing Важното е да не изостава от таблиците, засега няма такова нещо, дано и занапред Praynig Започваме консултациите през две седмици вече. Друго - здраве Grinning

# 521
Браво Белинда и Кари за добрите резултати!
Аз в количката ползвах памучна (бархетна) пелена за постилане. Поредното им приложение Simple Smile Не виждам смисъл от специални чаршафи.
Клизма ми правиха преди секциото, изобщо не мога да кажа, че е било проблем, нито че боли и т.н. Бръсненето си го направих сама вкъщи, провериха ме и ме одобриха хаха
Мис, аз си имам контракции и болки от доста време, но не ме притеснаяват. То не остана, след 2 седмици съм в 9 месец Simple Smile
И да ви кажа, че днес като за първи почивен ден ми беше много натоварено. Толкова неща съм планирала, че не знам кие кога ще свърша. Обаче вечер ми е доста тегаво вече.
Първия път купих комплект стерилизатор с шишета Томи типи, но почти изобщо не съм ги ползвала. Сега няма да купувам. Залъгалки имах 1-2, после в желанието си да го накарам да спре да реве накупих още поне 10 вида, но той категорично ги отказа. Не се презапасявайте:)
Теди, аз ползвах обиколници, като ги слагах само от 1-2 страни, за да влиза въздух и да е отворено към мен. Те са с връзки и се закрепят стабилно. Честно казано ми се струва абсурд да се задуши дори и да се завре в него.

# 522
За шишетата и аз купих едно малко и едно голямо на Авент анти колик и със биберон, не смятам да кпувам повече може и да не ми трябват.
С корема напоследък и аз съм със стягане, и въпреки, че вчера цял ден лежах и си почивах през ноща ме стягаше и не можах да спя, днес пак съм така ...  ooooh! не знам дали са контракции  newsm78 четох за Бракстън Хикс-а но не мога да определя.  Crossing Arms И при много лежане така ме стяга и при много движение пак ми става корав корема и ме наболява.  Thinking
За клизмата да ви кажа и аз се чудех, при секцио прави ли се или само при нормално раждане? А за козметичните процедури аз си ходя на кола родовно и сега точно смятах горе долу с времето как съм, за да си планирам количката и да не ме "оправят" в болницата, че и от бръснач много се обривам  Blush
За преждевременно раждане сякаш не мисля, но определено колкото повече наближава датата съзнанието ми започва да сънува, някви сценарии  Joy Вече май нямам търпение  Rolling Eyes

# 523
  • София
Аз залъгалки ще взема може би една силиконова и една каучукова, за проба, макар че не храня твърде много надежди, предвид досегашния ми опит. Номер едно не близна нищо, освен мен, никога, номер две започна да полза биберон много късно, на 7-8 месеца може би, но пък такъв зор видяхме с отучването, че направо не знам дали си заслужава.

# 524
Каква е разликата между каучукова и силиконова биберона?  newsm78
July ти ходиш ли на тонове?

Общи условия

Активация на акаунт