Снегът топи се, слънце пече, априлското бебче подритва с краче - Тема 12

• 46 524
  • 759
  •   1
Отговори
# 495
Ох, аз това си мисля как почти дочакахме март месец без подранили бебчета. Малко остана, момичета!
Аз реално си имам около месец и то ако си дочакам датата.

# 496
Манха, кога ще имаш дата за секциото? Аз имам вече  Heart Eyes, точно един от тези три-четири дни дето беше споменала  Wink, ама с това стягане на корема ми се струва безкрайно далече и не знам.. каквото такова. За по-рано и дума не е ставало, тук преди 39-та седмица болницата няма право да те записва. Аз и не искам, де. Рових се из записки разни, със синът ми секциото е било точно една седмица преди термин. Ама не си спомням да съм имала към края много контракции, въпреки че пиех магнезий от 5-ти месец. Той седеше и много нависоко.

Много е хубаво, да, че няма много подранили бебчета.

# 497
Не знам кога, предполагам в началото на 9 месец на следващия преглед ще се разберем. Беше ми казал 20-23 март. Бъдещия батко се роди 11 дни преди термин.

# 498
Здравейте,
Не намерих в темата, но сигурно се е обсъждало, просто аз малко късно се включвам - кой към коя болница в София се е насочил и защо? Аз се колебая между Окръжна - при доктор Жекова, и Св. Лазар - с акушерка Емилия К..(забравих й фамилията).

# 499
Оххх днес бях на пазар с мама и накупих един куп неща за бебето.  Heart Eyes Нямам търпение вече никакво. Heart Eyes

# 500
Оххх днес бях на пазар с мама и накупих един куп неща за бебето.  Heart Eyes Нямам търпение вече никакво. Heart Eyes
И аз уж нямаше да купувам почти нищо, че си имам от баткото, ама то не се стърпях и съм си поръчала няколко неща и чакам колет от UK. Кошарката си поръчах, две шишенца (силно се надявам да не ми трябват преди април 2018) , количка няма да купувам, че са ми обещали да ми дадат една много подходяща и остана само бебо да си стои кротко, че ни предстои преместване, а ММ е в Германия до края на март. Трябва да се справим без него.  bouquet bouquet

# 501
Здравейте,
Не намерих в темата, но сигурно се е обсъждало, просто аз малко късно се включвам - кой към коя болница в София се е насочил и защо? Аз се колебая между Окръжна - при доктор Жекова, и Св. Лазар - с акушерка Емилия К..(забравих й фамилията).
Аз съм се спряла на Токуда, първото си детенце родих там. По принцип бях много доволна от екипа... само малко от неонатологията ме дразнеха Simple Smile

# 502
Здравейте! Отдавна не съм писала, но ми беше супер нервно. Паля от раз. Какво е това нещо , не знам! Добре че грейна слънце, та малко се поусмихнах.
Аз вчера почти приключих с покупките. Останаха само дреболии.
Бащинството се изплаща , като болничен. Бащите имат право на две седмици болничен за раждане на дете.
От няколко дни имам силни бодежи ниско в корема. На вас случвало ли ви се е? И още нещо...от къде да си купя чаршафи за количката?

# 503
  • Пловдив
Аз пък не знаех, че и за количката ми трябват чаршафи... пеленка не е ли достатъчно?

# 504
Аз пък не знаех, че и за количката ми трябват чаршафи... пеленка не е ли достатъчно?
Аз също не знаех.. мислех да сложа протекторче отдолу, а отгоре някакво одеалце или пеленка и бебо  Thinking

# 505
Аз предпочитам чаршафчета. Имам от дъщеря ми , но са с розово и не мога да ги ползвам. Мисля си, че чаршафа ще държи по-хладно лятото от пилетата.

# 506
Здравейте момичета, за мен работата вече приключи, а от другия понеделник започва и 45 дневния болничен  Grinning даже се чудя сега какво ще правя удома...
Събота купихме доста неща т.е свекърите ми ги купиха - уж мислех да не харчим много пари, а на края взехме най-скъпите неща, но и най-красивите. Имаме вече комплект за креватчето, комплет за изписване с бебе порт, хавлийка, ваничка със стойка, протектор... Охарчиха се, но нали е първо внуче и е радост за всички ни.

Бебка е добре, в края на 32-ра беше 2150гр и вече е дръпнала 2 седмици напред. Казаха ми, че или ще родя по-рано или по-голямо бебе (от второто повече ме е страх)...

Аз имам въпрос относно естественото раждане. Вчера говорих с браточведка ми, която роди преди 10м и я питах за неудобните неща, които никой не ти ги казва по време на раждане, та тя е раждала в Бургас и не са и правили клизма, а тук на една лекция (в Надежда) ни казаха, че на всички правят... Та извинявам се, ако развалям атмосферата на по-розовите теми, но вече раздалите мами ще споделят ли как беше... за това, че те обезкосмяват те разбрах вече...

# 507
Аз също не знаех.. мислех да сложа протекторче отдолу, а отгоре някакво одеалце или пеленка и бебо  Thinking
А сега де и аз не знаех, сега трябва да купя така ли?
Някой може ли да пусне линк за неуките Simple Smile да ги видим тези чаршафчета за количка  Blush

# 508
Здравейте, момичета. Тези дни не съм писала, но мъжът ми нали го няма и кумата ми беше на гости да ми прави компания няколко дни. Сега ще постоя няколко дни сама, колкото и да не ми се иска, но в сряда майка ми и баща ми ще ми дойдат на гости да ми правят малко компания  Wink
Тази сутрин за първи път бях на тонове, после и на преглед бях - все така с главата надолу си е бебка и много се зарадвах  Heart Eyes Според моя АГ си вървя към нормално раждане след 36 г.с. - да съм спряла да се притеснявам от преждевременно раждане, плацентата според него щяла да издържи, нищо че е 3-та степен. Много ми олекна, че се бях и паникьосала да не взема да родя сега, докато го няма мъжът ми  Joy И ПКК ми пусна, сега гледам резултатите - то половината показатели са ми извън норма, ама няма да се шашкам сега...
Чаршафчета за количка взех ето такива, с ластик са, 3 броя в комплект и цената доста добра ми се видя: https://moebebe.com/komplekt-3br-charshafi-za-bebeshka-kolichka

# 509
  • София
Наминавам да ви нагледам как сте, добре сте, гледам Hug Изядохте ли всички торти в квартала, йогите, а Mr. Green

Тази седмица имам супер много неща за вършене и каквато съм блейка, направила съм си календар на телефона с бележки, да се подсещам, че накрая ooooh!

Нереида, аз не разбрах точно какво питаш, ама да си кажа, че и двата пъти ми правиха клизма и е отвратително. Другите сякаш нямат такива оплаквания, но аз ходих има-няма десет пъти до тоалетната, разката ми се фамилията. Ако раждаш напълно естествено от-до, знам, че нужда от клизма няма, защото организмът сам се очиства в един момент. Ако обаче си по обичайната процедура с пукане на мехур, окситоцин и пр., когато нещата стават доста по-бързо, не бива да се пропуска, защото при празно черво бебето минава, иначе не може и поради тази причина тялото ти ще намери начин да го изпразни в най-неподходящия момент, ако ме разбираш Blush Та, за да не се случи това, понеже не е гот нито за раждащата, нито за акушера, клизмите не ги пропускат. После и да има нещо, е малко и ще те почистят, няма страшно, това са нормални неща Peace Бръсненето аз лично предпочетох да си го свърша сама, но можех. Сега примерно, коремът ми е така, че не мога. Ще видим как ще е в девети месец, като се смъкне малко, може да мога да се сгъна.

Общи условия

Активация на акаунт