Снегът топи се, слънце пече, априлското бебче подритва с краче - Тема 12

• 46 532
  • 759
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте!!! Имам няколко странни въпроса понеже първа бременност все пак.... годините също не са кои знае колко (22)   Laughing  няма от каде да знам такива елементарни работи понеже съм си самичка няма до кой да се допитам... та за 45 дневен болничен наистина ли трябва да имаш една година стаж като работник или в противен случай не ти го издават... аз нямам година почнах същия месец в които разбрах че ще ставам мама  Laughing ... и следващия въпрос ми е понеже на 27ми съм за първи път на тонове и тогава ще съм 32+6 а приятелки ме убеждават че трябва да съм точно 32г.с това проблем ли е.? Извинявам се за нелепите въпроси но такъв е живота  Whistling  леко бременеене до края ви желая Simple Smile

Не съм сигурна, но ако все още си на ТД, мисля че задължително ще ти издадат 45 дневен болничен, т.е. за работодателя ти ще си в болничен. Недостатък на липсата на стаж в случая ще е че НОИ няма да ти плаща обезщетение, каквото се полага на бременните със стаж. Ако не си на ТД, пак трябва да ти издадат 45 дневен болничен, но него трябва да занесеш в Социално подпомагане по постоянен адрес  newsm78 newsm78 newsm78 така мисля.
За тоновете-няма никакво значение кога ще отидеш. Така или иначе се прави запис на моментното състояние.

# 481
Purple,не заради тези артерии е проблема.Иначе няма грешка,знам и точната дата на зачеване. Mr. Green Правихме бебето по схема,смеешно е ,но успяхме от първия път.  Joy

# 482
  • София
Добра вечер, момичета  Hug
Манха, честита отпуска! Да й се насладиш пълноценно.  Flutter
И аз моята си я чакам вече с нетърпение. Остават ми 2 седмици по 4 работни дни. И после книжки, филмчета, разходки...Днес и аз се занимавах със запазените нещица от каката. Хубавото е, че доста дрешки точно за първата година съм запазила. Някои ползвани по 1-2 пъти. Много разнежващо ми подействаха. Heart Eyes Количката също е в приличен вид. Само трябва всичко да й изпера. Намира ми се един стерилизатор на Авент за микровълнова, който няма да ползвам. Ако на някого му трябва, да ми пише на лична.С удоволствие ще го подаря.
На всички почиващи по планината, мога само да ви завидя. И без мисли за преждевременни раждания, ей Naughty Мислехме и ние да правим ски почивка, на която аз да се разхождам само, но таткото каза, че не можел да кара сам с каката, защото кара сноуборд и ще му е трудно. Та каката си ходи на ски училище на Витоша, а на нас ни остава евентуално по 3-ти март да мръднем на някъде.
Purple, ves, утре ако решите за йогата, аз ще съм на линия. Не е необходимо предварително записване. А тортичките предлагам да ги оставим като се върне Белинда.

# 483
Бейби, ясно. Ти сега тогава си кротувай, говори си на бебо да папка повече и да си стои на топло докато е най-добре и за двама ви.
Nev78sk, щом така те съветват не го мисли за Холтера, то мисля се носи за един ден. Чувала съм, че доста пъти всичко в крайна сметка се оказва от стрес и притеснения, така че най-добре да се види.
На всички мами стискам палци всичко да бъде наред.
Аз снощи за първи път през бременността получих крамп на крака, явно магнезия досега ми е помагал. Намазах се днес с магнезий гел, отпусна ме. Ако имате такива болежки, пробвайте го.

# 484
Добро утро, момичета  Hug
ММ всяка сутрин като стане да си прави кафе и включи машината бебо се аъбужда и започва с шутовете  Joy
Аз да ви се оплача - май имам гъбички.. Tired имам по-засилено течение, напоследък започва и да ме сърби.. утре ще ида при АГ-то и ще и кажа да ми пуснв изследване. А вие знаете ли как да се махме проблема без лекарства? Някакви промивки например, които нв биха навредили?  Rolling Eyes

# 485
Дими измий се със содичка.Ще облекчи неразположенията докато отидеш на лекар.Промивки само външни,вътрешни не!За лекарствата не се тревожи,може кремчета и глобули да ти изпишат.Като е локално няма проблем.Или поне така казва моя АГ,че и аз се боря с гадовете  Tired

# 486
Здравейте, момичета Simple Smile
И моя бебок ме събужда и по нощите и сутрин рано (какво бутане и ръгане пада Simple Smile ) Само като се роди дано си смени режима  Crazy
От другата седмица излизам в 45 дневния отпуск.
Да се оплача: стопиха ми лагерите в работата  ooooh! Предложих да вземат външна фирма да свърши работата, не та не - аз да се пробвам, ако не смогна тогава. Та работих и по нощите и вчера бях на работа, само да смогна и всичко да е наред. Надявам се в понеделник всичко да се подреди и спокойно да  излезна в отпуск. Егати каръка дето съм - и проекти правих, с промени се борих и нов колега обучавам, с пенсионер се боря. Полудяяяяххх  Crazy В следващите 2-3 дена ще им предам нещата и кой както знае така да се оправят.
Та оплаках се и ми олекна Simple Smile
Иначе чак на 01.03. съм при Чавеева да огледаме кръвотока, да видим бебока и да прецени дали плацентата и т.н ще издържи до датата на секциото. После трябва да ходя на тонове и да ме види и Ташков. Трябва и при проф. Лисичков да ходя за клексана. Май тия 45 дена ще минат бързичко  Party

# 487
Ха, добър ден! Загубих се като старите пари, но и аз финализирах неща в работата и беше пълна лудница. Сега ми остава последна седмица, но като цяло вече съм приключила с нещата и ще се намесвам само при нужда. Странно е... Shocked Пък като си кажа, че остават и 7 седмици до термин съвсем се ошашквам.  #Crazy Не знам, човек ще каже, че ми е за първи път, но то реално обстоятелствата са толкова различни, че май вярно няма място за сравнение.
И при мен започват да се обаждат всякакви болежки. В петък щях да излизам с колегите, но след една сравнително подвижна седмица (не си представяйте Бог знае какво де), а явно и с наближаването на термина и вероятно нов тласък разширяване на таз, имах такива болки в сгъвките, че все едно съм правила 38 дубъла на една от доста разкрачените сцени в 50 нюанса.  Mr. Green Смея се, но ми се ревеше, едвам ходех. Казах на милото, че то поне от спорт или секс да беше да знам, че ще мине. А то... Още понаболява, но поне мога да се движа...бааавно. И като заговорих за сравнения с предния път, гледах си снощи снимки от горе-долу по това време. Ам не съм вейка да си призная. А мислех, че сега е в пъти по-страшно... Явно инстинктивно съм заправила какъв мамут съм била и тогава.  Laughing
За тоновете и аз да кажа, че вече два пъти ми правиха и като ходя за 45-дневния в края на месеца пак, та като цяло съм на 2 седмици. Сигурно ще падна на една след 36-та седмица и аз. Само да добутам до тогава, че вече всички само повтарят как няма да дочакам и април даже. А пък аз толкова искам да си е априлско овне... Смяхме се, че ако спазва всички заръки, трябва да се появи между 27-ми март и 5-ти април, а най-добре между 1-ви и 5-ти.  Laughing Голямо целене и залагане пада.
Ох, уморих се от писане. Ще взема да му полегна малко да ми мине.  hahaha Мързелив ден от мен, че с тоя дъжд надали ще е много подвижен!

# 488
Много работливи мамчета сте  Laughing Laughing Laughing Явно има предимства при мен като шеф ми е ММ.
Аз съм много доволна, свеки си тръгна и този път не и позволих да ме ядоса ама ММ накрая едва я изтърпя. Този път изцепката й беше, че си беше взема от тях кърпа за ръце, сигурно не и харесват моите  Joy Joy Joy Говорихме си за бебета и аз и казах как моето бебе ще се гледа според времето, в което съм го родила и такива със сол, свинска маз и т.н няма да ги има, а тя и баща му почнаха да ме опровергават, че те така си гледали децата и нищо им няма. Не им се подразних, но определено ще им покажа, че не бих се съобразявала с тях. ММ ми обеща, че след като родя и се приберем в нас с бебо ще сме си само 3мата.

А някой знае ли това бащинство като болнични ли се изплаща?

# 489
  • Пловдив
Някой ми казваше, че бащинството било заплащано като платен отпуск... дано Simple Smile

# 490
Някой ми казваше, че бащинството било заплащано като платен отпуск... дано Simple Smile
Дано Simple Smile

# 491
Здравейте и от мен Simple Smile всички чакаме 45 дневния .. и аз другата седмица ще ходя да го взимам. И чанатата ще стягам, че това непривично за мен спокойствие да не стане после да бързам.
Днес не съм излизала изобщо от вкъщи  много мрачно времето.. но така си почивам. Да похваля
ММ чисти,(доста взе да ми тежи тумбачето хаха) пазарува и сега си се гушкаме на дивана пред тв, идеалната неделя 🤗, много ми е добре 😘. Пожелавам ви много хубава неделна вечер мами 😇

# 492
Бащинството се изплаща като болничен.
http://balancebg.com/otpuski-i-parichni-obezshtetenia-po-bashtinstvo/

# 493
Здравейте и от мен,
ние вчера се върнахме от почивка, бяхме в Банско, после Гърция, доста път минах и слава богу всичко е наред засега. Доста се изморих и корема ми май почна да се втвърдява. Този път доста смело тръгнах в 8 ми месец на почивка, но беше супер.По цял ден разходка, масажи и глезотии.
Аз съм болнични от 2 седмици и се чувствам супер, като се замисля трябваше май от по-рано да си взема Sunglasses
В петък съм на ЖК и ще видим плацентата дали се е вдигнала достатъчно за нормално раждане.
В градината на малката имало случай на варицела и се чудя дали да я пускам newsm78 Аз май съм я карала, но майка ми не е сигурна.

# 494
Аз имам още една седмица работа също, просто не знам как ще я издържа. Може са си взема някакъв почивен ден до тогава. Ако някой ми беше казал, че ще работя до началото на 9-ти месец, нямаше да повярвам, честно. На шефката и казах, че се притеснявам и как ще ми поддържат нещата, как ще се справят, да не ми забатачат системата, ама тя каза да не го мисля и че ще се оправят.
То някак си сега изведнъж ми натежа. Тъкмо и разправям на майка ми, че не знам дали се глезя и очаквам нищо да не ме боли или просто наистина си ми тежи и само болежки - кръст, таз, срамна кост. Вчера и днес предимно лежа, ама какво - това ли ще правя цял един месец /не че не ми харесва  Mr. Green/ Имам да си оправям какво ли не из къщата, хваща ме "гнезденето", иска ми се да хвърлям, чистя, пренареждам. Чай ще чакам майка ми като дойде и да помага.
В Мартенската тема почнаха да се раждат бебчета, направо ми се разтуптява сърцето като знам, че с всеки изминал ден срещата наближава  Heart Eyes
Отивам да си направя едно слабо кафенце с малко бисквитки, че имах здравословен обяд и не може така да съм в калориен дефицит  Joy

Общи условия

Активация на акаунт