Снегът топи се, слънце пече, априлското бебче подритва с краче - Тема 12

• 46 543
  • 759
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Прекрасно, най-големият ми страх Confused Бейби, и сега - какво? Ще я лекуват ли тази прееклампсия или какво? Аз мислех, че ако се констатира, веднага следва хоспитализация?

# 466
  • Варна

Bee моят син се роди с два пъти омотана пъпна връв. Освен, че малко по-трудно излезна нищо му нямаше. Имам епизиотомия, разкъсвания нямам. Не, че нямах дата за секцио и пет лекаря не ми казваха, че трябва да раждам секцио, но рогатото си е рогато и тръгна по-рано да си се роди теле 😉

На мен доктора ми не ми е казал нищо,че трябва да е секцио на 100%, обаче аз от четене в нета видях,че това се препоръчва в такива случаи.Първия път аз също бях с епизотомия,нищо,че не беше омотана в пъпна връв .

# 467
Ами аз не вдигам кръвно за сега,водят ме с повишен риск от прееклампсия.Единствено ми каза да продължа да си пия хапчетата.

# 468
  • София
Здравейте,аз в четвъртък си докарах беля.Уж ми позволиха да се размърдвам малко и сложиха край на домашния арест и преди тоновете се видях с приятелка,хапнахме и взех първата покупка за бебо,две бодита и доволно,нищо неподозираща отидох да ми мерят тоновете.Бяха си супер,ама диаграмата на контракциите за 20 минути показа три Евереста ooooh!  Е хоспитализитаха ме,в понеделник ме изписват ... дано Tired
 Връщам се към стария режим-лежане и сигурно и магнезия ще ми увеличат.

# 469
  • София
Ох, бе, Бейби, изкара ми акъла Simple Smile То "повишен риск" и реализиран риск не е баш едно и също, да ти кажа. И аз съм с повишен риск, ама дай Боже да ни подмине и двете, че не е хич шега работа прееклампсията Praynig

Бъбълче, лошо, душицо Sad Ама ще лежиш, какво ще правиш...Ти толкова излежа, та сега ли. Малко остана Hug

Изкарах кофти нощ. Не съм мигнала, без никаква причина! Леганах си след 12, уж ми се спеше. Мъжът ми беше нощна, та дребчо се присламчи да се гушкаме. Брей, като почнаха да ме ритат стерео, значиии - бебето отвътре, баткото отвън ooooh! Голямо въртене падна и дърпане на пухенката, по едно време чак щеше да се изсипе от леглото това диване. И не знам , заради него ли, що ли, обаче изобщо не успях да заспя като хората. Поунасях се на моменти, но слаба работа. И сутринта, като чух мъжа ми че отключва, направо станах. Сега съм като препикано мушкато Tired

# 470
Изкарах кофти нощ. Не съм мигнала, без никаква причина! Леганах си след 12, уж ми се спеше. Мъжът ми беше нощна, та дребчо се присламчи да се гушкаме. Брей, като почнаха да ме ритат стерео, значиии - бебето отвътре, баткото отвън ooooh! Голямо въртене падна и дърпане на пухенката, по едно време чак щеше да се изсипе от леглото това диване. И не знам , заради него ли, що ли, обаче изобщо не успях да заспя като хората. Поунасях се на моменти, но слаба работа. И сутринта, като чух мъжа ми че отключва, направо станах. Сега съм като препикано мушкато Tired

И аз като теб.......тая нощ беше ужасна. Уж заспах като пън на секундата в която легнах....около 23.30 и в 2.30 се ококорих и така до 6.30, а в 8.00 детето каза: "Мамо, стига си спала. Време е за ставане". Едвам гледам, а да не говорим, че това не е първа безсънна нощ, а поредната за последните няколко месеца..Имам чувство че физически няма да издържа на това темпо.

Бъбъл, лошо, че се е стигнало до болница, но гледай от положителната страна - там си в добри ръце и под постоянно наблюдение. Всичко ще е наред след изписването....ама голямо лежане ти се очертава (за което малко ти завиждам, благородно разбира се)

# 471
Здравейте, ранобудни недоспали мамчета Simple Smile Аз чакам много гости днес и най-важните - свеки. От сега се подготвям за яко мрънканеее. Днес го дават много яко време и нямам търпение за разходкааа!

# 472
  • Бургас
Аз заспах в 4 часа сутринта. Нещо кръста ме наболява от едната страна и болката слизаше леко надолу по крака. Тази сутрин пък такава остра болка получих много ниско долу между пубиса и сгъвката на крака.
Вече си имам столче за кола /мъжа ми сега го взе от куриера/.

Bubble, почивай си и всичко ще е наред. На мен уж ми разрешиха леки разходки след 34 г.с, но въобще не мисля да рискувам да се разхождам. Чак след 36-та може да се отпусна да вървя.......не, че мога да вървя повече от 5 минути без да изплезя език.

Baby, горе главата, ще се овладеят нещата  Hug

# 473
Здравейте,и аз бях миналата седмица на последна ФМ-бебка се развива според възрастта и си отговаря точно.Станала е 1,900 кг и кръвотока е добър,това последното най-много ме притесняваше,т.к. от две седмици отново имам леко повишение на кръвното налягане.Не всеки ден и не съм преминавала 140/90,но се притеснявам и кардиолога ме посъветва да ми сложат Холтер за 24 часа, за да проследи точно какво е случва и при необходимост да изпише лечение.Така че другата седмица стартирам с поставяне на Холтер...

# 474
  • Варна
Здравейте,и аз бях миналата седмица на последна ФМ-бебка се развива според възрастта и си отговаря точно.Станала е 1,900 кг и кръвотока е добър,това последното най-много ме притесняваше,т.к. от две седмици отново имам леко повишение на кръвното налягане.Не всеки ден и не съм преминавала 140/90,но се притеснявам и кардиолога ме посъветва да ми сложат Холтер за 24 часа, за да проследи точно какво е случва и при необходимост да изпише лечение.Така че другата седмица стартирам с поставяне на Холтер...
И аз така като теб вдигам кръвно,но още от 26 г.с.Най-високото беше 145/90.Ходих на кардиолог и ми изписа допегит.Нормализира се с него,обаче в последно време пък е ниско,хем пия по две половинки на ден.Като го спра съвсем,пак скача на 130/90. Няма угодия....

# 475
Бъбъл не остана.  Hug Още малко и ще си гушкаме бебешоците.

# 476
Lily, ако имаш доверие на лекаря си послушай го. Имам приятелка, която след първото секцио държеше 100% на естествено раждане, въпреки че доктора я разубеждаваше. После съжаляваше доста. Не винаги знаем по-добре Simple Smile
Белинда, никакво раждане! Да си починеш хубаво и да се наспиш:)
И аз напоследък не спя добре, че бебето ме рита, а бъдещия батко се буди по 100 пъти, че е леко болен
И да ви се похваля, че вчера мо беше последния работен ден. Вторник взимам 45 дневния болничен и се отдавам на кафета и мързел Simple Smile Само от вкъщи ще поработвам ако много се налага.

# 477
Здравейте!!! Имам няколко странни въпроса понеже първа бременност все пак.... годините също не са кои знае колко (22)   Laughing  няма от каде да знам такива елементарни работи понеже съм си самичка няма до кой да се допитам... та за 45 дневен болничен наистина ли трябва да имаш една година стаж като работник или в противен случай не ти го издават... аз нямам година почнах същия месец в които разбрах че ще ставам мама  Laughing ... и следващия въпрос ми е понеже на 27ми съм за първи път на тонове и тогава ще съм 32+6 а приятелки ме убеждават че трябва да съм точно 32г.с това проблем ли е.? Извинявам се за нелепите въпроси но такъв е живота  Whistling  леко бременеене до края ви желая Simple Smile

Последна редакция: сб, 18 фев 2017, 18:27 от MagiCs8281

# 478
И аз нещо вечер или не спя добре и се будя, или сънувам тъпотии и сутрин съм в лошо настроение.
Момичета, трябва да стискаме още малко. Знам колко е трудно като имаме някакви притеснения, но трябва да мислим позитивно, ние правим всичко, което зависи от нас, слушаме лекарите, така че всичко ще бъде наред.
Бейби, а изоставането в седмиците не може ли да се дължи на късна овулация или са категорични?
Каквото и да е в крайна сметка, те по принцип затова ни наблюдават и следят по много показатели, за да може ако недай Боже нещо има да се реагира навреме и да вадят бебета.
На мен тонове започнаха да ми записват от 29+5, не е имало проблем, просто тогава бях на преглед и ме сложиха и за тонове. Сега ходя през 2 седмици на преглед и тонове, а от 36 г.с. ще съм всяка седмица, доколкото знам обикновено повечето започват от 36 г.с.
Манха, сега официални можеш да се отдадеш на подготовки за новия човек.Simple Smile

# 479
Ох да, сега трябва да ходя да домъкна всички чували от баткото и да сортирам и подреждам... Много малко неща ми трябват допълнително.
За тоновете няма значение колко дни са минали от започването на гестационната седмица. Аз ще ходя от 36 седмица. За болничния мисля, че ти трябва стаж, да. За обезщетението след раждане също. Иначе социално докато станат необходимите месеци.

Общи условия

Активация на акаунт