Сдружение „Фридрих Шилер“ прием 2017/2018

• 146 836
  • 1 139
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Защо трябва да се напада потребителката, не виждам злонамереност в поста ѝ, напротив. А това е от представителя на Шилер в темата. И мир, моля, и аз не ви нападам, само уточнявам.

Размера на членския внос се определя с решение на Общото събрание на сдружението (т.е. от всички родители) и към днешна дата е 1440 лева годишно. Може да се плати еднократно или на до 9 вноски (по 160 лв.), като за улеснение е предвидено месечно плащане на вноски съвпадащо с месеците през учебната година.
Тук трябва задължително да отбележа, че членският внос най-вероятно ще бъде увеличен, защото столична община подготви наредба, съгласно която всяко лице извършващо извънкласна дейност ще заплаща наем за ползване на училищното пространство. Това ще засегне както "Шилер" така и абсолютно всички извънкласни дейности провеждани на територията на училищата в цялата столица. Какъв ще бъде този наем все още не е определено. Самата наредба може да видите тук: http://sofiacouncil.bg/content/docs/c_f39669.pdf

Последна редакция: чт, 09 фев 2017, 14:48 от sali

# 61
Добре, ще си позволя да допълня г-н Тодоров. Част от средствата отива за ремонти на стаи, за дарения към училища и за допълнително заплащане на българските преподаватели от самото училище, което и Aila беше казала. Това последното хич не е малко перо, не знам колко точно, но вероятно около 25-30% от бюджета. Това е нормално, учителските заплати не са високи и всяко училище си търси допълнителни приходи.

# 62
И не нападам никого, а внесох две уточнения. Едното беше отново свързано с вторите деца. За пореден път се връщаме към тази изтъркана тема. Разберете, в Шилер или не, вторите деца ставаха автоматично деца на училището, ако родителите им го поискваха. При това положение на сдружението му остава да прецени дали тези деца ще се обучават по програмата или не. За пореден път ще кажа, че всички деца без изключение при абсолютно еднакви условия се явяват на тест. Ако тестът не е удовлетворителен, детето не се приема. Тънката разлика с останалите деца е, че за съжаление дори едно дете от външния прием да има с 1/1000 по-лош резултат от последното класирано, т.е. практически еднакъв, то няма да влезе, защото няма свободни места. Но няма свободни не в Шилер, а в училището. Видяхте миналата година в 55-то. Сдружението имаше капацитет да обучава 2 паралелки, такава бе и уговорката, но на редовния прием се прие само една.

За мен си остава необясним фактът, че все се обвинява сдружението, а в същото време никой не се нагърбва да направи други подобни сдружения. В София има 200 училища. Вие да сте чули да има 200 сдружения ?

# 63
.

Последна редакция: чт, 09 фев 2017, 21:43 от bybardyny

# 64
Сдружението има еднакви правила и политики, работи по еднакъв начин с всички училища. Да се твърди, че нямало как само едната страна да е виновна са си приказки на пазара. Като не познавате ситуацията, спрете да правите заключения. Същото важи и за т.нар. наем. Нищо не знаете, но давате заключения, извинете"предполагате". Темата не е дали може да се помага с/без сдружения, темата е за приема на Шилер.

# 65
  • София
Ето че и аз записах сина ми за изпит. На 19.03 от 13 ч . На въпроса ми оринтировъчно колко кандидати има и се очаква да са тази година, бях изгледана строго:)

# 66
  • София
Здравейте,
Някой да има по актуален телефон от този в сайта на Сдружението,защото се опитвам да се свържа с тях,но никой не ми вдига.
Бяха ми казали,че тази седмица ще ме потърсят за отговор дали детето ми, като е набор 2012 януари, ще бъде допуснато да кандидатства с набор 2011, но нямам никакъв отговор все още.
Може би ще трябва да ида на място,защото в крайна сметка ще изпуснем срока за записване.

# 67
Здравейте от мен - и аз успях да запиша днес синчето за изпит Grinning
aleirbag_11 - и ние сме в 13ч Sad Искаше ми се да ни се падне по-ранен час , но такъв ни бил късмета. В 13 ч моето вече ще ми се е приспало , а пък и квесторите вече ще са се изнервили/огладнели /отегчили да повтарят едно и също М-найсет пъти  newsm78 newsm78 newsm78 Както и да е
На нас последните 4 цифри на вх. номер са 017X - ако са поредни , то до тук следва да има записани 170 деца. Ама дали това цифрата , дали са само за външната оценка или всички, за колко места ще се борят ...това само може да гадаем Simple Smile Thinking Thinking Thinking Joy Joy

# 68
  • София
Относно това за колко места ще има прием - преди няколко дни представител на сдружението отговори във форума - "минимум две паралелки", като това ще са места само за деца, които не са на родители, които вече членуват. Предполагам, че минимум две паралелки означава около 50 места.

# 69
Относно това за колко места ще има прием - преди няколко дни представител на сдружението отговори във форума - "минимум две паралелки", като това ще са места само за деца, които не са на родители, които вече членуват. Предполагам, че минимум две паралелки означава около 50 места.
И на мен ми обясниха, че ще са минимум 50 деца - 2 паралалеки по 25 деца, но ако има много кандидати, могат да открият и още паралелки.
Като чета коментара на paulieM и техния вх. номер, значи наистина кандидатите вече гонят 200  Crazy Crazy Crazy Нашият вх.номер е под 100 ...

# 70
  • София
Някой знае ли имало ли е задачата, която трябва да се нарисува огледалният образ,като се минава през съответни точки?

# 71
  • София
Здравейте,
Някой да има по актуален телефон от този в сайта на Сдружението,защото се опитвам да се свържа с тях,но никой не ми вдига.
Бяха ми казали,че тази седмица ще ме потърсят за отговор дали детето ми, като е набор 2012 януари, ще бъде допуснато да кандидатства с набор 2011, но нямам никакъв отговор все още.
Може би ще трябва да ида на място,защото в крайна сметка ще изпуснем срока за записване.

Аз съм в същото положение като теб, на мен дамата, която ми вдигна телефона от сдружението ми обясни, че приемът е за деца, родени през 2011г. и че това е изискване на училището ( да речем 131-во), не ми е казвала, че мога да отнеса въпроса до директор Мишева, напротив, беше категорична.
Ако нашите деца получат удостоверение за завършена ПГ от детската градина губят ли правото си да кандидатстват догодина с набора си за ПГ към Шилер? Пише ли го в правилника на сдружението? Или е логично? Ако е така да я спирам от градина и да си седи една година вкъщи?!?!  Twisted Evil

p.s.: звънях на номера от сайта на сдружението, друг нямам

# 72
  • София
Здравейте,

Аз съм в същото положение като теб, на мен дамата, която ми вдигна телефона от сдружението ми обясни, че приемът е за деца, родени през 2011г. и че това е изискване на училището ( да речем 131-во), не ми е казвала, че мога да отнеса въпроса до директор Мишева, напротив, беше категорична.
Ако нашите деца получат удостоверение за завършена ПГ от детската градина губят ли правото си да кандидатстват догодина с набора си за ПГ към Шилер? Пише ли го в правилника на сдружението? Или е логично? Ако е така да я спирам от градина и да си седи една година вкъщи?!?!  Twisted Evil

p.s.: звънях на номера от сайта на сдружението, друг нямам

Трява да си говориш с градината ,за да не ти издават такова удостоверение и може да се кандидатства догодина. Мен също ме разубеждават да я пускам тази година на изпит, защото няма да се справи, а кандидатства ли веднъж, няма да я допуснат за втори път да кандидатства в Шилер.

# 73
  • София
Цитат
Като чета коментара на paulieM и техния вх. номер, значи наистина кандидатите вече гонят 200  Crazy Crazy Crazy Нашият вх.номер е под 100 .
Мен Шилер не ме интересува, но се поразрових.   В отчета им за 2015 г. пише, че са кандидатствали 621 деца като са приети 150 (стр.3 от отчета, нещо не мога да го копирам, затова давам линк)
https://drive.google.com/file/d/0B6CX_S1m5R1zS2N2cjQwZGxPdW8/view

# 74
Цитат
Като чета коментара на paulieM и техния вх. номер, значи наистина кандидатите вече гонят 200  Crazy Crazy Crazy Нашият вх.номер е под 100 .
Мен Шилер не ме интересува, но се поразрових.   В отчета им за 2015 г. пише, че са кандидатствали 621 деца като са приети 150 (стр.3 от отчета, нещо не мога да го копирам, затова давам линк)
https://drive.google.com/file/d/0B6CX_S1m5R1zS2N2cjQwZGxPdW8/view
Тази бройка е за 55-то + 145-то, нали?
Май в предишната тема се изказа мнение, че 50% от приетите дечица са по критерий брат/сестра, което прави 75 деца (+/-), което са 3 паралелки.

Някой има ли информация каква бройка деца по вътрешен прием ще приемат тази година в 55-то и 145-то  newsm78
Аз няма да търся конспирации. Чисто статистически ми се иска да придобия представа какво ще се случи тази година с 55-то и 145-то и дали някъде ще има списък с приетите дечица там.

Общи условия

Активация на акаунт