Сдружение „Фридрих Шилер“ прием 2017/2018

• 147 124
  • 1 139
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Здравейте,
Някой да има по актуален телефон от този в сайта на Сдружението,защото се опитвам да се свържа с тях,но никой не ми вдига.
Бяха ми казали,че тази седмица ще ме потърсят за отговор дали детето ми, като е набор 2012 януари, ще бъде допуснато да кандидатства с набор 2011, но нямам никакъв отговор все още.
Може би ще трябва да ида на място,защото в крайна сметка ще изпуснем срока за записване.

Аз съм в същото положение като теб, на мен дамата, която ми вдигна телефона от сдружението ми обясни, че приемът е за деца, родени през 2011г. и че това е изискване на училището ( да речем 131-во), не ми е казвала, че мога да отнеса въпроса до директор Мишева, напротив, беше категорична.
Ако нашите деца получат удостоверение за завършена ПГ от детската градина губят ли правото си да кандидатстват догодина с набора си за ПГ към Шилер? Пише ли го в правилника на сдружението? Или е логично? Ако е така да я спирам от градина и да си седи една година вкъщи?!?!  Twisted Evil

p.s.: звънях на номера от сайта на сдружението, друг нямам

Трява да си говориш с градината ,за да не ти издават такова удостоверение и може да се кандидатства догодина. Мен също ме разубеждават да я пускам тази година на изпит, защото няма да се справи, а кандидатства ли веднъж, няма да я допуснат за втори път да кандидатства в Шилер.

Аз по-скоро за тренинг исках да я пусна на изпита, за да не се плаши догодина, ноооо щом сдружението не разрешава да се кандидатства 2 пъти (което е логично), наистина няма смисъл тези 5 годишни деца да ги пускаме сега. Да не говорим, че при нас звуковият анализ е още мираж  Laughing
Вие до къде сте с подготовката?

А това с говоренето с градината при мен няма да е възможно, отсега ми е ясно. Директорката не е от услужливите, по-скоро след НГ си мисля да я спра от градина, за да не й дадат удостоверение, пък ще мисля варианти с някоя частна ДГ или жена да я гледа. Не ми се иска да я вадя от средата й, но защо ме принуждават с тези изисквания да правя магарии за едно дете, което е родено в началото на годината?! Да не говорим, че изобщо не е ясно дали ще се класира, а това ще го правя за едното кандидатстване.  hahaha

Остава и по някакъв нормален начин да обясня на мъжа ми цялата схема и всичко ще се нареди  Joy

# 91
  • София
Karina1212 не знам за този вариант с спирането от ДГ. При нас подготовката е на ниво в градината и мисля,че почти всичко е научила оттам. Със звуковия анализ също не сме на "6", ако се паднат броене на срички сме ок. Аз ще се опитам да говоря с директорката ни, ако се съгласи няма да я пусна на изпита тази година,ако не се, ще я пусна пък каквото стане. Имам варианти и за други училища,не ми е фикс идея. Да са живи и здрави,пък...

# 92
  • София
Как сте с подготовката? Не остана много време:)

# 93
Аз не съм наясно с изискванията за рисунките. Какво трябва да могат да рисуват на тази възраст? Знам за дърво, къща и човек.

# 94
  • Sofia
Това са нещата, които обикновено искат да рисуват.

# 95
Благодаря. Дано да няма по - сложни неща.

# 96
  • София
Рисуването съм го оставила в ръцете на госпожите в градината.Носил ми е такива русинки, та се надявам че ще се справи ако дадат. Повече броенето на звуци в думата и броенето на срички го затруднява,или да отбележи коя подред е буква А например и ако я има два или три пъти в думата.

# 97
Някой има ли информация колко дечица ще се явят на изпита?

Като тип задачи също, ако знаете нещо, може да споделите...
Ние работим по Азбука на Мисленето + Крокотак + каквото още намерих в книжарницата и е подходящо за тази възраст.

# 98
относно рисунките може да видите тази статия - http://bukvichki.com/gotovnost-risunkite/, има и статии за кандидатстването за предучилищна и първи клас.

# 99
Хубава статия. Благодаря.

А знаете ли кога се подават документи в 131 училище? Вероятно след излизането на резултатите от изпита на сдружението?

Дали някой от последните подали документи може да сподели входящия си номер? Интересно е колко са кандидатстващите.

# 100
Аз до колкото подочух,ще са 250-300 желаещи , но май това са само за външен прием Simple Smile Simple Smile
Мисля, че  подаването на документи за ПГ за училищата , ще е с това за 1-ви клас , което значи май след Великденската ваканция Simple Smile  , но може и по-рано да започнат ..знам ли  newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

# 101
Ако е така, шансовете са добри. Поне 2 паралелки вероятно ще приемат в 131 изцяло с външни деца.

# 102
  • София
Може ли някой да пусне линк от предишни теми,какво се е падало на изпита?

# 103
Може ли някой да пусне линк от предишни теми,какво се е падало на изпита?

То според мен няма как за се пусне такова нещо щото официално няма публикувано нищо

# 104
  • София
Миналата година имаше включвания с описание какво се е паднало на миналогодишния тест, но трябва да се порови назад по темите (може би в предишната тема или в тази преди нея).

Доколкото помня - имаше звуков анализ, лабиринт и други задачи за наблюдателност. Също помня, че беше споделена задача за дорисуване на липсващи части от слон и от чайник.

Общи условия

Активация на акаунт