Сдружение „Фридрих Шилер“ прием 2017/2018

• 146 846
  • 1 139
  •   1
Отговори
# 645
Няма нужда. Тук се изявяват пространно няколко представители на сдружението. Могат да отговорят публично и писмено. Така, че всички да го видят.  Wink
Защо те да могат да пишат тук хвалебствени постове, а да не искат да отговорят по същество на неудобните въпроси?  Mr. Green
Аз също съм представител- детето ми учи там. Влезе след изпит, без брат/сестра. По най- редовния начин.
Но защо мислите, че ние трябва да сме наясно с всяко взето решение около изпита? Затова Ви написах координатите- там да си зададете въпросите.
Но не- тук, та тук ще трябва да получите отговор.
Не знам в този форум, който и да е родител и в което и да е училище да е детето му, да е наясно 100% със структура, оценяване, изпити и каквото и да е друго, свързано с училището/ сдружението.

# 646
Сдружение "Фридрих Шилер"

Контакти

Телефон: +359 2 887 77 52
Факс: +359 2 974 04 09
Е-mail:
schiller@schillerbg.org

http://www.schillerbg.org

Седалище:
гр. София, ул. „Света София“ №8, ет.2, офис №212

Звънете, отидете, попитайте...

Няма нужда. Тук се изявяват пространно няколко представители на сдружението. Могат да отговорят публично и писмено. Така, че всички да го видят.  Wink
Защо те да могат да пишат тук хвалебствени постове, а да не искат да отговорят по същество на неудобните въпроси?  Mr. Green

Love_fairy, изобщо не целях да те обидя. Всъщност твърдя, че епитетите ми са много меки. Много премерени, с оглед ситуацията.  Wink Mr. Green А иначе, ти започна първа.  Wink Но аз не ти се обиждам. Само ти казвам, че очевидно истината не ти изнася.

Минахте мярката за глупостите в темата  Tired

Хайде приятен ден! Залъгвайте се колко сте прозрачни и честни.

Всяка година е едно и също! Родители решават, че децата им ще кандидатстват в Шилер.. знаят, че има изпит, записват ги .. децата се явяват .. излиза класирането и започва драмата.. И въпросите!  Защо така? Защо братя и сестри са с предимство? Защо няма точки.. ама вие нали бяхте наясно като по давахте документи? КакъВ ви е проблема? Защо не питате и не плюете в темата на ЛК?? Там няма списъци , резултати нищо! Всички които пишат тук са чели предните теми и са наясно с правилата за прием!!!
Относно постовете , че има хора които хвалят _Сдружението .. Еми да има ги.. моето дете учи там и съм доволна ама много доволна и нямаме брат или сестра и не сме ползвали предимство ! Има обаче хора, които се занимават само с това да плюят .. Еми правете го.. пишете жалби, циклите на едно място и вместо да изразходвате тази енергия другаде за нещо градивно вие си губите времето.. от злоба и комплекси! Да има какво да се направи още, обаче се работи по въпроса .. родители, учители всички са ангажирани и нещата вървят!

Последна редакция: ср, 14 юни 2017, 14:15 от elena665

# 647
Моето дете също учи там и влезе без предимство брат/ сестра. А братчетата и сестричетата по нищо не отстъпват от другите. Класът е изключително силен, няма изоставащи деца и си личи подбора. Което е доказателство, че децата си влизат по успех. Това личи и по класирането на училищата. А както и преди писах, недоволните и плюещите са тези с неприетите деца, нормално. С изключение на някои, които от години не могат да преглътнат това и създават напрежение в темата с едни и същи въпроси.

# 648
Моето дете също учи там и влезе без предимство брат/ сестра. А братчетата и сестричетата по нищо не отстъпват от другите. Класът е изключително силен, няма изоставащи деца и си личи подбора. Което е доказателство, че децата си влизат по успех. Това личи и по класирането на училищата. А както и преди писах, недоволните и плюещите са тези с неприетите деца, нормално. С изключение на някои, които от години не могат да преглътнат това и създават напрежение в темата с едни и същи въпроси.

При нас е същото .. братята и сестрите се справят и смея да твърдя, че се справят прекрасно! Всички деца успяха да се адаптират.. показват прекрасни резултати.. класния им ръководител и педагозите по немски създадоха невероятна атмосфера. .родителите дават всичко което зависи от тях.. резултата е, че има едни деца, които с удоволствие ходят на училище!

# 649
Когато се твърди какво е било в Шилер други години, лесно може да се провери. На сайта все още стоят класациите  от 2010/2011 насам ! Някой може ли да каже, къде има показани резултатите като точки ? Не - и правилно. Както 1000 пъти съм писала - това е основен принцип на сдружението. Става дума за деца на около 5 и половина години. Коментарите чие дете колко точки е изкарало могат да задоволят само низките страсти на неколцина клюкарки в БГ-мама и на спирката на метрото.
Благодаря на love_, на viv, на elena и на останалите, които защитаваме сдружението !
Няма начин да се обясни на някого каквото и да било, ако той не иска да разбере.
Написа се 1000 пъти по темата - как се провежда изпита, колко души оценяват, как, комисии, отговорни органи на сдружението и т.н.
И.... Нищо. Било тъй, било инак. Ама някой кара ли ви да кандидатствате ???
И както в българския футбол - дъждът на терена все пречи на нас, а помага на другия отбор, съдията е виновен и т.н.
Имало корупция, имало връзкари. Дайте имената, викнете прокуратурата.
Кажете - детето Пенчо влезе с връзки, Г-жа Иванка продаде теста. Кажете ги тези случаи.
Ако нямате какво да кажете, спрете да клеветите.
Искахте отговор тук.
Принципно това е един обикновен дамски форум, няма причина никой да отговаря на някого конкретно тук. Татко Мецан веднъж обясни - няма ПР, няма коктейли, секретарки - нищо - това е едно обикновено сдружение на родители, чийто бюджет 90% е за заплати на учителите, 5% е за компютри и керокс и 5% е за ремонти в училищата.
Дойде човек от Контролния съвет и Ви отговори. Даде ви връзки с одитни доклади, цялата документация. Тя седи по министерства, комисии, столична община и на сайта на сдружението. Кое точно не Ви хареса ? Кое не стана ясно ? Длъжен ли е някой специално на Вас да Ви отговаря ?

Говорите за прегледа на теста - очевидно не сте гледали теста на детето си, защото ако бяхте, щяхте да знаете как протича консултацията с психолога.

Извинявам се, че така нахвърляно, но то да му омръзне на човек да пише всеки път едно и също на поредната неразбрала, която обаче има мнение как да се подреди чуждата къща.
За дежурната дружина хейтърки - насочете си отрицателната енергия в нещо съзидателно !

# 650
Ти питаш питаш, а накрая отговора е краставицата има 99% вода(много ни е хубаво и всичко е наред). Сега си представете, че някои пишещи по темата не мразят сдружението, даже и децата им са ги приели, и не са се записали, други са го напуснали, на трети им е писнало всичко да става, по втория начин.
Всички, които сте членове на сдружението би трябвало да имате пълната информация, все пак Вие сте него, ако нямате толкова по зле за Вас.
Изпита от край време е бил да кажем в повечето случаи проформа. По ред причини, да кажем имало е в някои години смисъл.
Братчетата и сестричетата Simple Smile, хубаво приели сте правилото, но поне не го усирайте по най-глупавия начин и не се е опитвайте да го обличате формално. Да може някое да е по-умно, но в същата степен важи че може да е пълно бедствие или да е най-глупавото на света, шанса е 50/50.
И последно, хайде да видим какво става тази година, до кое класиране ще го докарате, и ако свършат децата ходили на изпит, нов ли ще правите или по документи. Нещо да светва лампичка или краставицата има 99% вода.
Ако се самозабравите ще се сринете напълно, и ще последвате едни други, а аз поне не искам това, искам да станете пример за Това как се правят нещата, а до момента сте обратен. Поздрави и със здраве.

# 651
Ти питаш питаш, а накрая отговора е краставицата има 99% вода(много ни е хубаво и всичко е наред). Сега си представете, че някои пишещи по темата не мразят сдружението, даже и децата им са ги приели, и не са се записали, други са го напуснали, на трети им е писнало всичко да става, по втория начин.
Всички, които сте членове на сдружението би трябвало да имате пълната информация, все пак Вие сте него, ако нямате толкова по зле за Вас.
Изпита от край време е бил да кажем в повечето случаи проформа. По ред причини, да кажем имало е в някои години смисъл.
Братчетата и сестричетата Simple Smile, хубаво приели сте правилото, но поне не го усирайте по най-глупавия начин и не се е опитвайте да го обличате формално. Да може някое да е по-умно, но в същата степен важи че може да е пълно бедствие или да е най-глупавото на света, шанса е 50/50.
И последно, хайде да видим какво става тази година, до кое класиране ще го докарате, и ако свършат децата ходили на изпит, нов ли ще правите или по документи. Нещо да светва лампичка или краставицата има 99% вода.
Ако се самозабравите ще се сринете напълно, и ще последвате едни други, а аз поне не искам това, искам да станете пример за Това как се правят нещата, а до момента сте обратен. Поздрави и със здраве.

Изпита не  е проформа! Информация имаме! И не ни мислете Grinning .. нов изпит няма да има .. Ще има достатъчно деца които ще учат в ПГ! Досега Сдружението е успявило за оцелее и със сигурност ще оцелее пак..интереса към него не спада .. напротив .. доказателство за това са вашите постове...Поздрави и със здраве! Sunglasses

# 652
И аз питах на предната страница, но никой от нападащите Сдружението не ми отговори. Та ще се самоцитирам:

Родител съм на дете от Сдружението, влезнало без брат/ сестра, с малко подготовка. Обаче- ей на- справило се милото сам само...
Относно тестовете- и това е описано в предните теми- изготвят се от външни съставители, оценяват се по отделно от 2 или 3 независими проверители (и затова не се пише по самите тестове), по време на изпита ги "пазят" и психолози (доколкото имам спомен преди години).

И имена да има, и да няма- все ще има недоволни.

Не можете ли да приемете, че и вторите деца могат да се справят добре (че и по- добре дори)?!
Ако имате две или повече деца- първото ли е най- умно?!
С какво точно "Шилер" Ви пречи, че няколко дами все сте напреко тук?
Не може ли да проумеете, че след като няма общ регламент за прием в ПГ, то училището има свой? И в тази връзка- можете да се оплачете в Столичен инспекторат, Община, Министерство на образованието... Където ще могат да Ви решат проблема.
Ще сте доволни ли, ако сдружение като "Шилер" се затрие и 145-то се върне към предишната си участ?

# 653
Мисля, че злорадствате. Доколкото разбирам, сте се отказали от кандидатстване в Сдружението тази година и Ви се иска целият прием да е провал. Много жалко.
А намаленият брой кандидати се дължи на недоверието на хората в новото училище, а не в Сдружението.

# 654
Мисля, че злорадствате. Доколкото разбирам, сте се отказали от кандидатстване в Сдружението тази година и Ви се иска целият прием да е провал. Много жалко.
А намаленият брой кандидати се дължи на недоверието на хората в новото училище, а не в Сдружението.

О ни най-малко. Даже напротив. Човекът написа: "Ако се самозабравите ще се сринете напълно, и ще последвате едни други, а аз поне не искам това, искам да станете пример за Това как се правят нещата,"
Той просто е съвсем приятелски загрижен за нас Simple Smile

Т.е. ние вече сме се сринали, но не напълно и той е загрижен за нас. Да не стигнем до там. Трябва да сме пример ! А Вие - злорадствал Simple Smile

# 655
# 656
Никога не бих си позволил да злорадствам, дори над най-големия си враг, не че имам такъв. Болно ми е. Но всеки е свободен да го разбира както иска.
Странно какъв ми е интереса ако се затрие дори цялото сдружение? Вижте имам такъв да стане пак първи избор на хората, даже и да се родят още десет. Конкуренцията ражда само добри неща, в случая вдига нивото, ако изчезнете нивото в София ще падне още, да се чудиш има ли на къде... За това искрено Ви желая всичко най-хубаво, но не се самозабравяйте.
Няма нищо по-хубаво от това родител да има качествен избор, къде да учи детето му, в момента той е силно ограничен.

# 657

Вярно ли е че практика на Шилер е да обявяват само класираните деца по точки без оценките/точките на другите деца? ..

Вярно е!

# 658

Вярно ли е че практика на Шилер е да обявяват само класираните деца по точки без оценките/точките на другите деца? ..

Вярно е!

https://www.youtube.com/watch?v=-C7W0y_bDXk

Това е за Дикенс, но сега на ход е Шилер и Антоанета Михайлова Simple Smile

# 659
Вярно ли е че практика на Шилер е да обявяват само класираните деца по точки без оценките/точките на другите деца? И че родителите нямат право да проверят работата на децата си?

Не е вярно. Родителят може да провери работата на детето си. Без поправени грешки по нея и без точкуване на отделните задачи. Всеки може сам да си направи нужните изводи.

Това е абсурд. Без точки и без грешките, как излиза оценката тогава???!?! Как се прави оценяването?
Прави се наум оценяването!

Общи условия

Активация на акаунт