Сдружение „Фридрих Шилер“ прием 2017/2018

• 147 083
  • 1 139
  •   1
Отговори
# 855
Колеги, ще помоля по всякакви въпроси, свързани с предстоящия прием да се въздържаме от предположения и спекулации. Да не говорим, че се напълни с подозрителни типажи, чиято цел очевидно е доста различна от целите, за които е създадена темата. Когато му дойде времето, сдружението ще обяви правилата си за прием, ще имаме възможност да ги обсъдим.

Дано Шилер се съобрази с правилата на СО за прием по райони. Ако не се съобрази, мисля, че ще последва ответна реакция по всички възможни институции.
Ехх , не се уморихте да пишете глупости.  Моля , да ми дадете линк към правилата на СО за прием по райони , защото ми е много интересно какво точно са приели , кога са го приели  и в коя категория попадам Simple Smile  Не искам да се заяждам, но не мога да открия актуална информация за правилата за прием в 1-ви клас  , още повече и за такива за прием в подготвителна група Sad

Наредбата в момента се преработва. За съжалание наредба за прием в предучилищни групи няма и на това разчита Шилер. Но в предния ми пост написах достатъчно.

# 856
Кога е било това първи деца да не са допускани до изпита?
Дикенс няма изпит, защото няма и толкова желаещи. Близко до акъла.

# 857
  • Sofia
Ще следя с интерес еуфорията по приема за следващата учебна година и промяната в критериите. При нас не е дневен ред сега, но предстои и Шилер е един от вариантите , на които сме се спрели.

# 858
Кога е било това първи деца да не са допускани до изпита?
Дикенс няма изпит, защото няма и толкова желаещи. Близко до акъла.

Тази учебна година първи деца в семейството не бяха допускани до теста на Шилер! Дали ще представлява това интерес за КЗД?

# 859
Е как да не са били допускани след като сформираха паралелки от първи деца в 131во?

# 860
Е как да не са били допускани след като сформираха паралелки от първи деца в 131во?

Не говоря за 131, а за 145-то. Външен прием нямаше. С какво едно първо дете е по-различно от второ или трето и защо се дискриминира техния прием?

# 861
  • Sofia

Не говоря за 131, а за 145-то. Външен прием нямаше. С какво едно първо дете е по-различно от второ или трето и защо се дискриминира техния прием?

Защото са им такива правилата за приема. Всяка една организация, институция, училище и т.н. си има собствени правила. Ако на някой не му харесват, просто няма да кандидатства там.
В училищата един от критериите е именно брат/сестра в същото у-ще и никой не роптае срещу него.

# 862

Вероятно има предвид другите училища.

Смятам, че подценявате интелигентността на повечето потребители, които участват в точно тази тема.
Дори и да греша, Вие достастъчно ясно информирахте всички за потенциалните рискове и опасности при кандидатстване в Шилер. Продължаването на тази линия измества темата от прием 2017/2018 и не позволява дискутиране на други теми, от които вероятно останалите родители се интересуват.
Повтарянето на едни и същи факти многократно преминава границата между информиране в пропаганда.

Всъщност никой не подценявам, но е видно от поведението на представителя на настоятелството тук, че темата му е крайно неприятна и щекотлива. Позволява си нападки, квалификации и език недопустими по правилата на този форум. И най-важното - не отговори ИЗОБЩО на поставените въпроси по тази тема.
И миналата и по-миналата година всъщност СЛЕД изпита родителите на кандидатстващите деца бяха поставени в доста неудобни обстоятелства. Ако не сте информирана за тези случки си е ваш проблем. Във форума има изписано доста и двете години. И в контекста на миналото е коректно тази година настоятелството да си направи труда по - отрано да си каже плановете, а не след изпита да ви сюрпризира със смяна на училището например.

Сега децата ви без проблем ще бъдат приети в ПУК поради липса на нормативна уредба. Но в 1 клас има наредба за прием, заради която тази година бяха големите драми на Шилер. Докато Шилер не започнат да мислят по-глобално, ще е все така.
Ако тези въпроси не са ви важни за прием 2017/2018, то не знам какво друго би могло да ви е по-важно.

Защото са им такива правилата за приема. Всяка една организация, институция, училище и т.н. си има собствени правила. Ако на някой не му харесват, просто няма да кандидатства там.
В училищата един от критериите е именно брат/сестра в същото у-ще и никой не роптае срещу него.

Голяма заблуда. Не е лошо да задълбочите проучванията си защо в 145 -то решиха само братя и сестри да приемат.  Wink

# 863

Въобще не сте наясно, а коментирате. На кой са такива правилата за прием? На Шилер ли? Шилер не е общинско училище, за да определя правила за прием. Децата се записват в общинското училище първо и след това в Шилер, не обратното. Ако иска Шилер да има собствени правила да си вземе лиценз да си направи частно училище!!!

Няма как едно сдружение да определя правила за прием в едно общинско училище и да дискриминира изцяло първите деца в едно семейство спрямо следващите.

# 864
  • Sofia
Говоря за правила за прием в Сдружението, а не в училището. Мисля че се подразбираше, имайки предвид, че малко по-горе писах, че Шилер не е училище.
Прием в даденото училище слабо ме  вълнува - интересувам се от Сдружението.

# 865
Bliss,

Проблема на Шилер освен липсата на глобално мислене е и тоталното незачитане на правилата за прием. Всичко е обвито в мъгла, неяснота и неясни, силно дискриминационни критерии. Да не говорим как Шилер определят де факто кой да влезе при тях спазвайки уж правилата на СО, силно модифицирани чрез решение на педагогическия съвет на училищата, които дават предимство на втори, трети деца и дискриминират равното начало и шанс за всяко дете.

# 866
Говоря за правила за прием в Сдружението, а не в училището. Мисля че се подразбираше, имайки предвид, че малко по-горе писах, че Шилер не е училище.
Прием в даденото училище слабо ме  вълнува - интересувам се от Сдружението.

Ами тогава защо Шилер изобщо работи в Общински училища? Точно там е проблема. Шилер няма право да учи дете, което не е прието в съответното училище по правилата на СО. И ако това е вашето дете, силно ще ви заинтересува.
Именно това се случи по-миналата година.  Wink

# 867
  • Sofia
Ако не е прието в съответното училище работещо със Шилер, едва ли ще го приема за драма. Най-вероятно вече ще съм кандидатсвала и другаде и все някъде ще бъде приет. Няма неприети първокласници.
Тук темата е за прием в ПГ в Сдружение, а не за прием в първи клас в училище.

# 868
Ако не е прието в съответното училище работещо със Шилер, едва ли ще го приема за драма. Най-вероятно вече ще съм кандидатсвала и другаде и все някъде ще бъде приет. Няма неприети първокласници.
Тук темата е за прием в ПГ в Сдружение, а не за прием в първи клас в училище.

T.e. вие търсите само подготвителна група в Шилер. Пък ако не ви приемат в 1 клас ще го мислите. Оооооо извинете, но все пак темата не е само за прием в ПУК на Шилер.  Wink Затова и се казва една идея по общо "Сдружение „Фридрих Шилер“ прием 2017/2018". Явно вие не сте разбрала.

# 869
  • Sofia
Ако бъде приет в Шилер и
Ако бъде приет в съответното училище, толкова по-добре - ще ми спести разкарване по езикови курсове.
Но след миналогодишната кампания стана ясно, че прием в ПГ не гарантира прием в първи клас. Приела съм фактите и не си правя илюзии, нито имам за цел да се боря с вятърни мелници, ами вместо това ще си предвидя няколко варианта. Не виждам нищо лошо в това.

Общи условия

Активация на акаунт