Дъщеря ми иска да си направи пиърсинг на устата...

• 29 197
  • 234
  •   1
Отговори
# 120
И така да е,пак не виждам смисъл от забрани.Ако реши момичето,ще си направи.

# 121
Зависи от възпитанието и семейството, според мен. Може и да бъркам, разбира се...

# 122
Имах колежка в университета с много дискретен пиърсинг на носа. Още с първата стажантска позиция й казаха обецата да се махне.

Пиърсинг на лицето крие риск от грозни белези, особено ако има инфекция. На пъпа е компромис, или още един на ухото.

# 123
Според мен даже пръска вода по време на пиене, което е добре за охлаждане през лятото  Mr. Green
Скрит текст:
Емилия, надявам се имаш чувство за хумор  Party

Разбира се, че имам  Joy

# 124
  • София - Рим и обратно
Дъщеря ми си беше наумила да си пробива езика, на 16 и половина е. Не съм консервативна, но й казах, че точно това е супер гнусно и докато отговарям за нея, не й разрешавам. Моли ми се, тръшка се - не й разреших. И тя какво направила - отишла директно да я дупчат на своя глава. По някакво щастливо стечение, попаднала на явно отговорна жена, която й прегледала езика и й казала, че няма как да й постави обица, защото е една от 10 000 души, на които вените минават точно през средата на езика и рискът от кръвоизлив е много голям. Щерка ми се тръшнала, че "мечтата" й е разбита и "компромисно" си боднала пиърсинг на пъпа. Сервира ми всичко наведнъж вечерта Crazy Sick.
Та, ако си навият на пръста нещо - край. А моята е от сравнително кротките. И в компанията й никой няма никакъв пиърсинг. Най-добрата й приятелка си сложи след нея.

# 125
Дъщеря ми си беше наумила да си пробива езика, на 16 и половина е. Не съм консервативна, но й казах, че точно това е супер гнусно и докато отговарям за нея, не й разрешавам. Моли ми се, тръшка се - не й разреших. И тя какво направила - отишла директно да я дупчат на своя глава. По някакво щастливо стечение, попаднала на явно отговорна жена, която й прегледала езика и й казала, че няма как да й постави обица, защото е една от 10 000 души, на които вените минават точно през средата на езика и рискът от кръвоизлив е много голям. Щерка ми се тръшнала, че "мечтата" й е разбита и "компромисно" си боднала пиърсинг на пъпа. Сервира ми всичко наведнъж вечерта Crazy Sick.
Та, ако си навият на пръста нещо - край. А моята е от сравнително кротките. И в компанията й никой няма никакъв пиърсинг. Най-добрата й приятелка си сложи след нея.
Тръпки ме побиват само от мисълта да не беше попаднала на отговорната жена, а на някой самозван специалист...Въпросът не е да се имаш за широкоскроен тийн, а да можеш да се вслушаш в силния аргумент и да вземеш информирано решение, тогава всичко може, стига обстоятелствата да го позволяват.

# 126
  • София - Рим и обратно

Тръпки ме побиват само от мисълта да не беше попаднала на отговорната жена, а на някой самозван специалист...Въпросът не е да се имаш за широкоскроен тийн, а да можеш да се вслушаш в силния аргумент и да вземеш информирано решение, тогава всичко може, стига обстоятелствата да го позволяват.
И мен ме побиха. Първо крещях, после обяснявах, пак крещях, а вътрешно благодарих на късмета, който е извадила. Пуберска му работа. Не мога да й се сърдя много, защото аз бях същата (че и по-зле) - правех си, каквото съм си наумила, намирах начин да си организирам всичко скрито-покрито. Сега осъзнавам колко е опасно и саморазрушително това поведение, но няма как да й го налея в главата с фуния. Сама трябва да достигне до тази зрялост.
Има и такива, които се вслушват в готови аргументи, ние не сме от тях.

# 127
Ау, аз явно съм била от смотаните пубери Mr. Green През ум не ми е минавало да си правя пиърсинг или пък пряко волята на нашите да направя нещо Rolling Eyes Но предполагам си е до характер....аз съм си такава, добричка  Flutter Mr. Green

# 128
Ох, не ми се размина снощи разговора.

Дъщеря ми подхвана темата. Оказа се, че приятелката й още не си била сложила, а двете планирали заедно да си сложат...  Rolling Eyes

Казах й, че не го смятам за добра идея. Изтъкнах, че по този начин може дори да се заразиш със СПИН - не е ли така? Освен това живеем в сравнително малък град и не мисля, че има място, къдено безопасно да се извърши тази процедура. Припомних й и за онова момче, което миналата година почина след като му се беше инфектирала татуировка на крака.

Нейният довод беше, че искала нещо да промени в живота си.  Shocked Rolling Eyes

Казах и на мъжа ми - да знае какви планове има дъщерята. Той, разбира се, веднага отсече, че не можело.  Rolling Eyes

Силно се надявам нашето неодобрение да я спре!  Praynig

# 129
  • София - Рим и обратно
Ау, аз явно съм била от смотаните пубери Mr. Green През ум не ми е минавало да си правя пиърсинг или пък пряко волята на нашите да направя нещо Rolling Eyes Но предполагам си е до характер....аз съм си такава, добричка  Flutter Mr. Green
На мен пиърсинг, татуировки и наркотици не са ми минавали изобщо, но всичко останало.... Crazy. А изглеждах кротка и добричка, никой не подозираше какви ми се мътят в миловидната главица.

# 130
Е те и в моята се мътеха, ама само се мътеха....там си останаха hahaha

Утро, предложи й алтернатива за промяна - смяна на прическа, цвят на косата..Не мисля, че пряко волята ви ще го направи това с пиърсинга, изглежда ми добро дете, по това, което описа в началото Peace

А разговаря ли с майката на приятелката? Познаваш ли се с нея?

ПС...снощи в черешката на тортата загледах светлана-и тя мй имаше дупчица над устната....пиърсинг ли е имала?

# 131
Аз бях зубрач и приятелите ми бяха 'гъзарчета', носехме дрешки от чужбина и се придържахме към модата от списания като Браво, Бурда моден и Bild der Frau.  Flutter Имах съседка шивачка, която бе в състояние да ушие всичко от всяко списание и имах много фашън парцалки. Обаче стана модерно да имаш пийрсинг - не харесвах на носа или веждата, но си пробих саморъчно пъпа на 16г. ( Shocked Stop) след обилно количество водка и дебела игла и си закачих халкичка. Дадоха ми 'акъл' как да го направя - използвах спирт и т.н. 3 дни се крих майка ми да не разбере и на 3-ия тя ме видя и ми се развика  hahaha Много ме хвана срам и махнах халката. След което така мечтаната халкичка с цирконий не се закрепи, кожата зарасна за няколко дни (дупката беше повърхностна) и аз после реших, че не искам вече обеца там. Не ме е боляло нито докато си пробивах пъпа, нито се е инфектирало, нито тече много кръв ( baby_neutral) Направих го за спорта, колкото да си докажа че и аз мога да направя нещо зад гърба на нашите. Баща ми тогава падна от смях.
След това реших че искам тату отстрани на глезена с японско хайку  Joy hahaha но по-голяма приятелка ме разубеди, че после ако ми омръзне няма как да я махна.

Сега ми е смешно като се сетя, но допускам, че всяко от децата ми може да поиска нещо бунтарско. Разговаряме като приятели за момента за всичко и съм им казала каквито и въпроси или проблеми имат да говорят с нас защото винаги ще сме на тяхна страна и ще им помогнем. Което и правят за момента (незнайно до кога). Истината е че, ако тийнейджър си науми нещо, ако му забраниш това ще е провокация да го направи.

Понякога имам млади хора (най-младите на около 20), които кандидатстват за работа при нас. Обяснявам че имаме стриктен дрес код и че ако започнат при нас трябва да покрият татутата и пийрсингите да не се носят на работа. Някои нямат проблем и се интегрират много лесно; други бунтарстват, което рефлектира на пърформанс ревютата им и след като ги сложат на изпитателен срок отново заминават. част от задълженията е добра корпоративна презентация. Имаме и ученици, които карат стаж и също трябва да се съобразяват с тези правила, които са за всички.

# 132
Сега поне има интернет, пълно е с гнусни картинки и клипчета на провалени пиърсинги, кофти татуировки, които се разтичат с времето, ръбцова тъкан по ушите. Може да се покажат нагледно проблемите.

# 133
Идеята двете майки на приятелките да разговарят е супер - може би двете може да стигнете до компромис относно 'промяната' на нещо.

# 134
Сега поне има интернет, пълно е с гнусни картинки и клипчета на провалени пиърсинги, кофти татуировки, които се разтичат с времето, ръбцова тъкан по ушите. Може да се покажат нагледно проблемите.

Аз съм "за" да ги разгледа и тогава сама да реши.
Много подкрепям идеята, след като иска промяна в живота си, да си смени прическата, да започне да спортува, да се запише на език, танци, да отиде на места, на които не е ходила...нещо, което би й било от полза.

Общи условия

Активация на акаунт