За "услугите" на Топлофикация!

• 16 004
  • 136
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Работя в Мусагеница и пращам много поздрави на Топлофикация. Сутринта парното беше съвсем слабо, а сега вече го няма.

# 46
  • София/Севлиево
А за нашия квартал (Изток)даже не казаха, че има авария,нито по ТВ,нито в сайта на Топлофикация пишеше.Но това не им попречи да седим повече от 24 часа без парно и топла вода.Не ми е за парното, защото си пуснах печката, ама без вода е просто ужасно...И сега парното е слабо,но поне водата е добре.

# 47
  • София
http://www.segabg.com/article.php?id=841549

Ваканция в засегнатите квартали.

# 48
  • София
Вече и части от Надежда останаха без парно.

Ето една по-различна гледна точка на журналиста Григор Лилов извън официалната за "авариите". Най-общо казано става въпрос за това, че енергийната мафия в БГ е предпочела да изнесе горива, предвид, че в страната ни не достигат съвсем, в подходящ за това момент - затопляне на температурите, ваканции и т.н. Това е кратката версия, но нещо не откривам къде четох по-пълната.

https://www.facebook.com/grigor.lilov/posts/1211628015619802

Намерих и предишния материал:
https://www.facebook.com/grigor.lilov/posts/1210204809095456

Последна редакция: ср, 08 фев 2017, 18:56 от Maidenly

# 49
  • София
И аз потвърждавам - днес преди обяд спря топлото в Мусагеница. В понеделник го пуснаха, а днес пак йок.

# 50
Вече и части от Надежда останаха без парно.

Ето една по-различна гледна точка на журналиста Григор Лилов извън официалната за "авариите". Най-общо казано става въпрос за това, че енергийната мафия в БГ е предпочела да изнесе горива, предвид, че в страната ни не достигат съвсем, в подходящ за това момент - затопляне на температурите, ваканции и т.н. Това е кратката версия, но нещо не откривам къде четох по-пълната.

https://www.facebook.com/grigor.lilov/posts/1211628015619802

Намерих и предишния материал:
https://www.facebook.com/grigor.lilov/posts/1210204809095456

Ама въобще не се учудвам. Най-вероятно това е истината.

# 51
  • София
В Младост е трагедия - студ и мръсотия!!!

# 52
За желаещите да се борят за правата си тук има малко препоръки: http://www.ombudsman.bg/news/4302.
Аз ще напиша жалба, защото се гаврят с нас с некадърното управление на това дружество, липсата на адекватна информация и безочливото си отношение към клиентите си.

# 53
  • София
За желаещите да се борят за правата си тук има малко препоръки: http://www.ombudsman.bg/news/4302.
Аз ще напиша жалба, защото се гаврят с нас с некадърното управление на това дружество, липсата на адекватна информация и безочливото си отношение към клиентите си.
И не само - лъжат като за световно. Днес ЧЕЗ отрекоха да е имало токов удар, както Топлофикация твърдят. Тая кифла - говорителката на парното - тези дни за първи път си заработи заплатата, никога не бях чувала, че има такава, и тя преповтаряше лъжите на шефовете си неубедително и нескопосно. #2gunfire

Истински съчувствам на пострадалите.  Thinking

# 54
Ето една по-различна гледна точка на журналиста Григор Лилов извън официалната за "авариите"...
Ох, почна се с конспирациите...
Ако беше това просто щяха да пускат по-слабо, но навсякъде.

Истината е ясна и не е само в тази сфера - никой не поддържа съоръженията. Докато не се счупи нещо, тогава се прави, явно им излиза по-евтино да отлагат и да поправят счупеното, молейки се да е при следващото управление.

# 55
В момента се наблюдава нещо като "ефект на доминото" - системата е избушила отвсякъде, и докато оправят едно, се създава свръхнапрежение другаде, и съответно избива и там, след това на трето място, и на четвърто... Разговарях с двама инженери - не са "топлинници", а по друг вид затворени системи, но и двамата бяха категорични - ако системата не е поддържана като хората, авариите дълго ще следват една след друга.
Надявам се все пак в Топлофикация да са останали свестни служители, а не само връзкари заради огромните им заплати, и да могат да се справят чисто технологично с проблемите  Peace

# 56
  • Куциндрел
НЧС, не ви ли пляснаха и на вас парното? То почти цяла София е без парно.

Снощи у дома нямаше никакво парно, тази сутрин пак го бяха пуснали, колкото да не си личи, че тръбите са ледени. Дано си оправят аварията, па и да се сетят, че е добре да реновират таз мрежа.

# 57
Не бяхме вкъщи за 3 дни, така че не мога да кажа със 100% сигурност, но преди малко се прибрахме и си работи нормално. В нета четох, че някои части са спирани, но нашата не фигурираше, така че явно тук наистина не е имало проблем.

# 58
  • Куциндрел
Не бяхме вкъщи за 3 дни, така че не мога да кажа със 100% сигурност, но преди малко се прибрахме и си работи нормално. В нета четох, че някои части са спирани, но нашата не фигурираше, така че явно тук наистина не е имало проблем.
Ей, връзкари. Joy Joy Joy Joy

# 59

Топлофикация София гори газ, а газ България не изнася. Това не е бензин да го сипеш в няколко цистерни и да го изнесеш зад граница. Като давате ухо на клюки все пак мислете и най-добре приложете бръснача на Окам. Аз днес прочетох и едно обяснение, което според този бръснач ми изглежда най-реално. Косвено потвърждение на версията получих и от факта, че Фандъкова е дала на прокурор не само Топлофикация, ами и ЧЕЗ.

Та каква е версията - помпени станции изпомпват хиляди тонове вода към високите части на София. Поради токов удар обаче помпите спират и вече няма какво да бута нагоре водата. И какво прави тя? Тръгва обратно надолу и се среща с насрещния поток. Какво става от това? Ами вдига се налягането по цялата дължина на тръбите, в следствие на което те се пукат на много места. Вижте колко просто и ясно звучи, а?  Вече защо по трасето няма обратни клапани за защита от такива неща е друг въпрос. 

Не е и вярно, че Топлофикация нищо не била сменяла от 20 години. Всяка година внасят от най-добрите предварително изолирани тръби и сменят по някой и друг километър. Ако е имало повече пари са щели да сменят и повече сигурно, ама едва ли някой би сложил тръби за двойно по-високо налягане понеже евентуално можело да стане такава авария. Ми то всяка зима се случва тук или там поради обледняване да се скъса някой електропровод, но не съм чула да се вземат мерки срещу това като се поръчат проводници с преоразмерена здравина (и много скъпи).

Общи условия

Активация на акаунт