На море в Гърция 2017

• 151 275
  • 780
  •   1
Отговори
# 30
Абе, Вурвуру са се самозабравили! В Сарти може и да се намери нещичко по-евтино. Виж плажът на Парадисос дали те устройва. Той е малък, полупясък, полукамъни, но водата е много прозрачна и е точно пред къщите. Там има някои нелоши места, а на плажа има и много вкусен ресторант.
Торони също могат да извадят някоя по-нормална цена.

# 31
  • София
Kölsches Mädel, благодаря! Ще проверя!

Параход, 2 възрастни с 2 деца на по 9г и рожденик, който ще става на 11 сме.
Нямам претенции за лукс, плажът да е хубав и да е близо само се надявам. Мислех, че ще намеря нещо за около 50 - 60Е на вечер, за седмица ще останем, но от Вергос, Вурвуру ми дадоха цена за края на юни 145Е нощувката със закуска и 125Е без закуска - няма да стане там просто. Другите не отговарят...
От тези, които обичат да обикалят сме, но е хубаво плажът да е наблизо за мързеливите дни.

Миналата година края на юни се излъгахме да ги водим децата по нашето черноморие, след години по гръцко ... няма да стане пак да отидем. Все се надявам да намеря нещо според бюждета.
Kky
Ние сме почивали в Ormus panagias, barbagiannis house. Хотелчето е чудесно, плажът е пясъчен на около 50 метра от там. За 2 възрастни + дете платихме 50 евро със закуска началото на септември. Хотелчето има ресторант. Стаята е с кухненско оборудване. Има и барбекю в градината, което може да се ползва. Никити е на десетина километра. Ние се хранехме основно там. Вурвуру също е много близо. Иначе в селото има две, три кръчми. От там тръгват и корабчетата за Атон. Може да се наеме и лодка за разходка. Ние сме много доволни. Може би най-хубавата ни почивка е била там.

# 32
Здравейте, в тази темичка.
От известно време се опитвам да прецизирам информация относно кратка почивка в Гърция през септември за моето семейство. Зарових се в тоновете информация и... обърках се тотално. Идеята ми първоначално беше за някаква по-луксозна къща за гости със собствен басейн и барбекю, но е трудно, тъй като сме 2-ма възрастни и 1 дете.
После започнах да гледам хотели, които по възможност са по-близо.
В крайна сметка в момента се оглежам в тези двата.
Ilio Mare - Тасос и Mediterranean Village Resort & SPA - Халкидики, като чисто интуитивно първият ме влече повече, но заради разстоянието съм по-склонна на втория.
От друга страна, офертите за тези хотели са с изхранване HB, което може би няма да ни даде възможност да усетим духа на Гръцката кухня и на прословутите таверни.
Затова гледам и това https://www.booking.com/hotel/gr/maria-elena-villas-4.bg.html?ai … f05cd030e54543ae5, което за да имаме самостоятелен басейн е 2хил лв, за 5 нощувки. Доста си е, предвид това, че същинската ни почивка ще е през юни в Турция и там цената е доста солена. Идеята ми беше просто през септември да закрием сезона с нещо кратко и непретенциозно.
В тази въпросна вила има и настаняване в стая, което е почти на половина по-евтино, но не мога да схвана концепцията.
Приемам съвети и предложения.

# 33
Барбаянис е супер, но стаите са малки и едва влиза семейство с едно дете вътре - а те са с две големи деца. Освен това построеният в градината басейн зае голяма част от хубавия двор.

Alvelina,
каква е идеята на самостоятелна вила с басейн? Това наистина си е доста луксозно и скъпо начинание. Има обаче къщи с по 5-6 стаи/апартамента, които споделят басейн.
Ето някои на Халкидики
www.heos.gr
http://theoxenia-apartments.gr/
и въпросните http://www.barbagiannis.com/

# 34
  • София
Барбаянис е супер, но стаите са много малки и едва влиза семейство с едно дете вътре - а те са с две големи деца. Освен това строяха в градината басейн (не знам дали е готов), който зае голяма част от хубавия двор.
Има басейн, но не е голям. Иначе си е тесничко да. Стаята ни беше спалня и детско легло и колкото да стигнем до тях. Мислех си дали нямат и по-големи или пък две съседни стаи. На мен там ми хареса гледката, спокойствието и плажа. На детето - пиратския кораб Simple Smile.
  Тази година сме се насочили за Тасос. Миналото лято бяхме там за ден и ни хареса. Това за повече.

# 35
Ставрос е най-лошото ми гръцко попадение досега. Същински Китен.
Параход, снимката ти е прекрасна, но създава погрешно романтично впечатление за мястото. Simple Smile Аз изобщо не го усетих така. Плажът е дълъг, широк и пясъчен, наистина, но когато ние бяхме там (края на лятото 2013 мисля) навътре във водата имаше няколко метра остри камъни - бяха поставили хлъзгави пътечки от чували с пясък, за да се ходи по тях. Снимките са правени на плажа пред небезизвестния сред българите хотел Рихиос:
http://www.panoramio.com/photo/107377131
http://www.panoramio.com/photo/107377108
http://www.panoramio.com/photo/107377085
Тъкмо като свършат камъните, става дълбоко за деца. Simple Smile
Може да се ползват аква обувки, разбира се - продаваха се навсякъде в града. Но ако аз знаех за камъните, нямаше да избера Ставрос.

Вие сте били в северната част от към Врасна. А снимката и хубавият плаж са на юг към Олимпиада. Там камъни няма и няма нужда от обувки. А и старата му част е красива - тя не е на брега.

# 36
Барбаянис е супер, но стаите са малки и едва влиза семейство с едно дете вътре - а те са с две големи деца. Освен това построеният в градината басейн зае голяма част от хубавия двор.

Alvelina,
каква е идеята на самостоятелна вила с басейн? Това наистина си е доста луксозно и скъпо начинание. Има обаче къщи с по 5-6 стаи/апартамента, които споделят басейн.
Ето някои на Халкидики
www.heos.gr
http://theoxenia-apartments.gr/
и въпросните http://www.barbagiannis.com/
Честно казано, не знам, някак така го усещах. Стори ми се романтично начинание  Laughing
А за хотелите какво ще кажете?
И един въпрос на който съм сигурна, че много ще се "зарадвате"  Mr. Green В началото на септември, обиновенно какво е времето?

# 37
  • София
Винаги ходим около 6 септември и времето е чудесно. Може би само веднъж валеше и не ставаше много, много за плаж. Миналата година бяхме края на септември и също ставаше. Детето даже се къпа.

# 38
  • София
Почивали сме в Барбаянис в годината преди да направят басейна. Тогава нямаше и ресторант (сега  разбирам за него). Гледката е ненадмината! Тогава имаше една стая, която беше по-голяма - за 2+2 като едното легло беше двуетажно. Но не знам как е сега, явно много са се променили нещата.

Във Вергос да не дават риба за закуска с тези цени  Laughing

# 39
  • София
Винаги ходим около 6 септември и времето е чудесно. Може би само веднъж валеше и не ставаше много, много за плаж. Миналата година бяхме края на септември и също ставаше. Детето даже се къпа.

Миналата година последно съм се къпала в морето около 15-20 август на Азапико.

Kölsches Mädel, благодаря! Ще проверя!

Параход, 2 възрастни с 2 деца на по 9г и рожденик, който ще става на 11 сме.
Нямам претенции за лукс, плажът да е хубав и да е близо само се надявам. Мислех, че ще намеря нещо за около 50 - 60Е на вечер, за седмица ще останем, но от Вергос, Вурвуру ми дадоха цена за края на юни 145Е нощувката със закуска и 125Е без закуска - няма да стане там просто. Другите не отговарят...
От тези, които обичат да обикалят сме, но е хубаво плажът да е наблизо за мързеливите дни.

Миналата година края на юни се излъгахме да ги водим децата по нашето черноморие, след години по гръцко ... няма да стане пак да отидем. Все се надявам да намеря нещо според бюждета.

Разгледайте къмпингите, ако можете да наемете бунгало или каравана, вероятно ще ви хареса. А децата ще си намерят веднага голяма компания. Морето винаги е наблизо.

# 40
  • София
Не зная какво дават за закуска във Вергос, но такива цени предложиха - двойно по-високи от тези, които бяха, когато ние бяхме там преди няколко години. Не е лошо никак, ние бяхме там преди да се разширят толкова, плажчето беше приятно и буквално пред самия хотел.

Благодаря ви много за предложенията - Парадисос е село с организиран плаж, близо да Неа Мармара май...

Когато ходихме в Ставрос, направихме разходка до остров Амулани, много ни хареса, но си спомням, че на пътя имаше една огромна змия, която се гърчеше на слънцето. Изпитвам погнуса от тези животни и все си мисля, че ако отидем там може да има и други змии, огромен страх имам от тях... Иначе плажът беше много хубав, децата много се радваха, но не зная как са нещата с ... гадините там, някой дали е попадал на такова чудо на острова?

# 41
Аз май резервирах...чакам си потвърждението на мейла.  Букнахме в Торони, не сме били досега и искам да пообиколим торонейските плажове, Каламици.. Нещо по-близо, докато не порастне малката. Догодина ми се иска островче някое, но ще видим. Явно отсега ще трябва да търся мястото.

След като не си харесах хубав хотел със закуска, котйо да ме устройва и като плаж (искахме повече глезене този път) или подобни апартаменти ( с 2 стаи задължително), отправих запитвания до: Allea Hotel Apartments, Sunset Studios, Toroni Dream,  Badis Haus и Evristhenis 1.  В Бадис имат ресторант и това ми беше фокусът, но единственият свободен апартамент е на етаж 1, което по снимките никак не ми допадаше.

Другото свободно букнах - House Evristhenis 1. Всички останали ми отговориха, че са заети и нямат свободни места. Търсех от края на август до 5-6 септември, 9 нощувки. Та ще си дообиколим Ситония, прощално уж и догодина живот и здраве, сменяме дестинацията.

# 42
  • София
Чудесна тема за настройка за идващото лято.
Не видях нищо за Олимпийската Ривиера, а аз се насочих последно натам, по-специално Паралия. Някой да е ходил там. Чух, че било като Слънчев бряг, което не е много добре, но по-зле щеше да бъде ако е като Китен.

# 43
И като Китен е.  Grinning

# 44
Не зная какво дават за закуска във Вергос, но такива цени предложиха - двойно по-високи от тези, които бяха, когато ние бяхме там преди няколко години. Не е лошо никак, ние бяхме там преди да се разширят толкова, плажчето беше приятно и буквално пред самия хотел.

Благодаря ви много за предложенията - Парадисос е село с организиран плаж, близо да Неа Мармара май...

Когато ходихме в Ставрос, направихме разходка до остров Амулани, много ни хареса, но си спомням, че на пътя имаше една огромна змия, която се гърчеше на слънцето. Изпитвам погнуса от тези животни и все си мисля, че ако отидем там може да има и други змии, огромен страх имам от тях... Иначе плажът беше много хубав, децата много се радваха, но не зная как са нещата с ... гадините там, някой дали е попадал на такова чудо на острова?

Провери в Никити. Препоръчвам Дафни студиос или Филипос студиос - едно до друго са.

Общи условия

Активация на акаунт