На море в Гърция 2017

• 151 381
  • 780
  •   1
Отговори
# 135
Просто сега търся конкретен тип настаняване и локация, на които досега не съм обръщала внимание. Не че пак няма да обикаляме, но няма да е като преди Simple Smile
Хич не се знае, не се настройвай отсега.
Всъщност с дете на 11 месеца най-лесно се ходи на плаж с кола, понеже иначе трябва да го носиш или да буташ количка, което си е доста зор по пясък или път без тротоар. Само ако плажът е в собствения ти двор (като на Вурвуру къщите на първа линия в центъра), е по-лесно решение, но аз не бих си причинила блатото и скуката във Вурвуру в никоя възраст на детето Simple Smile Макар да си има пътници за всеки влак - много хора харесват това място.
Първите 2-3 години и ние се ограничихме до Северна Гърция, защото пътуваше много трудно с кола. Но честно казано половината от другите изисквания и през ум не са ми минали. И те така си отрасна.

Помня обаче, че като беше на 8 месеца, бяхме на едно море в Афитос и ходехме на плаж на Калогрия (Ситония) сигурно половината дни, защото плажовете на Касандра изобщо не ни удовлетворяват. Над 100 км май беше отиване и връщане Simple Smile

# 136
Мда, Калогрия е един от любимите ми плажове на Ситония. Най-вероятно ще се разтърся за нещо в Никити, чета тук-там, че градския плаж също е приличен. Наблизо е и едно много красиво селце нагоре в планината (май Партенон се казваше). Иначе и на мен не ми харесва Вурвуру-водата ми изглежда като язовирна там, с изключение на Кариди, където пък е гмеч Simple Smile

# 137
Двоумя се, къде е по-добре да се отседне на Пелион - Агиос Йоанис или Chorefto? И на двете места има интересни хотелчета на прилична цена. А за Микро някакви отзиви - не мен ми се вижда много диво...?

# 138
Naya,
Партенонас е над Н. Мармарас, не е много близо до Никити.

Salex N2,
Агиос Йоанис е доста по-голямо и оживено от двете, но пък с по-кофти плаж (има други хубави наоколо). Микро е не диво, ами баш диво. Стига се и по черен път.

# 139
Здравейте!

Обмислям пътуване до Кипър в началото на пролетта за 5 дни.
Тепърва започвам да се запознавам и чета за местата, които да посетим.
Ще си наемем кола, най-вероятно.

Питането ми е в коя част на Кипър ще ми препоръчате да отседнем, предвид това, че ще искаме да разгледаме повече места, така, че да е удобно и да не пътуваме много.
Може би някъде по средата между Агия Напа и Пафос? Но къде точно?
Или пък в Ларнака?
Така или иначе няма да става за плаж/или греша/ и ще наблегнем на разходките.

П.П. Дали пък да не резервирам нощувки на две места?

# 140
През септември бях в Лимасол. Хубаво е, но по-добре  нощувай в Пафос. По -евтино е и има повече забележителности наоколо.

# 141
  • Sofia
Здравейте, от няколко години с мъжа ми ходим в Гърция. Досега сме били на Касандра, Ситония, Тасос, Амулиани и Парга и навсякъде сме уцелвали това, което търсим - спокойствие, релакс, малки китни градчета и хубави плажове, до които не ни е представлявало проблем да пътуваме с кола и въобще да обикаляме околностите. Тази година обаче търсенето ни малко се променя, тъй като имаме бебе, което живот и здраве ще бъде на около 11 месеца - годинка за почивката. Търся хотел/студио/апартамент/бунгало в близките до България райони - Халкидики и районът между Халкидики и Кавала;
 - да се намира на хубав плаж с пясък без камъни /за да не се налага да лашкаме бебето с кола до плажа и да може единият от нас да го прибира бързо в стаята, без да се налага да събираме цялата сергия на плажа и да се прибираме всички вкупом/;
- да е на ground floor, т.е. да няма стълби до входа /ако се излиза директно на градинската трева още по-добре/
- по възможност да предлага закуска и в близост да има места за хранене, ресторантчета, гироси, да може да се разхождаме привечер из градчето
Сега проверявам в booking, засега съм набелязала няколко, но все нещо куца. Или плажът не става, или е много отдалечено от градчетата. Загледах и района на Неа Перамос, Врасна и Ставрос, но чета, че е плажовете са каменисти, а някои ги оприличават на Китен, Приморско, което хич не ми се нрави. Продължавам с търсенето, но ще ви бъда благодарна, ако ме насочите и вие.  Blush
Ние си изкарахме много добре в хотел kari в уранополи - има детска площадка, градина, частен плаж непосредствено пред хотела - т.е. може да прибереш детето да спи и да се върнеш на плажа. Стаите са големи. Има и закуска, но е едообразна, нямат топла кухня, но в хотела има бар за салати, напитки и такива. Можеш да седнеш да вечеряш пред терасата на стаята и през 15 мин да си наглеждаш детето. До него има къмпинг със заведения и магазин и хубав плаж. Плажа пред хотела е хубав,  но морето е каменисто. На малкия, който беше на годинка и половина не му пречеше - стоеше на литкото, на къмпинга бързо става дълбоко, но пък няма камъни. Няма къзе да се разхождате, до града е с кола. Ние бяхме септември и беше супер спокойно, но през сезона е лудница.Та не знам доколко мог да го препоръчам в сезона, на нас ни беше супер спокойно и релаксиращо, защото нямаше почти никакви хора и малкия си щъкаше без надзор навсякъде.

# 142
През септември бях в Лимасол. Хубаво е, но по-добре  нощувай в Пафос. По -евтино е и има повече забележителности наоколо.
Благодаря. Hug
Може ли препоръка за хотел в Пафос?

# 143
  • Русе/ София
Здравейте, и ние направихме нашата резервация за Торони и платихме чрез WiseTransfr – за която информация благодаря на Vodica Hug
Спряхме се на Evristhenis House, за края на Юни. Мненията ви тук за положителни и рейтинга му е висок...остава да сме улучили;)
За Вурвуру ме отказа блатото и споделеното от Параход. Благодаря!  Hug
Все пак ако някой търси там, имам много добри ценови оферти за по 40- 50 Евро апартаменти и студия за 4-ма в Panagi Apartments и  Maria Village Studios. Има и предложения със закуска във Vergos Hotel…
Сега ме вълнуват дребни неща като : водата им става ли поне за готвене, да мъкна ли пюрета за дребния, колко излиза храната на 4 души за седмица, ако не дай Боже се наложи медицински преглед къде се ходи......ей такива неща. Thinking
Има 5 месеца обаче, а аз вече се успокоих и ще имам време да прочета всички теми назад, защото вероятно тези въпроси сте ги коментирали.
http://patepis.com/?p=10740
Ето тук открих много споделени истории на почивалите в Гърция, а може и вие да се включите с такива разкази, защото са полезни за търсещите място. Снощи трябваше да обяснявам на детето защо на Атон не пускали жени а само женски котки....измислях си по темата Wink)
Успех на всички с избора. bouquet

# 144
  • Бургас
Водата от чешмите в Торони е солена - за нищо не става. Но пък бутилираната е достатъчно евтина.
Когато малкия беше на 2 носих няколко пюрета за всеки случай. Не помня да е имал проблеми с храната по ресторантите.
Цени за храната зависи. На заведение ние за 4 души плащаме около 50 евро.
За прегледите - медицинска застраховка с асистънс. Компания не мога да препоръчам. Правим си винаги, но не сме ползвали.

# 145
  • Пловдив
Двоумя се, къде е по-добре да се отседне на Пелион - Агиос Йоанис или Chorefto? И на двете места има интересни хотелчета на прилична цена. А за Микро някакви отзиви - не мен ми се вижда много диво...?

Проучила ли си правилно Пелион и сигурна ли си, че искаш настаняване от източната страна? Не знам кога планирате да ходите, но, ако задуха, вятърът наистина е толкова ужасно силен и вълните са толкова ужасно големи, колкото пишат хората. Ние бяхме на западния бряг и определено мисля, че това е по-добрият избор и като възможност за обикаляне, ако имате такива намерения. На нас Микро много ни хареса, 2 пъти плажувахме целодневно с разходка до Платаниас, но не бих се настанила там, защото за всеки опит да достигнеш някой плаж имаш пътуване около час и повече за посока.

# 146
  • София
Имам един принципен въпрос относно резервациите. Винаги когато съм правила резервации в България, ми се казва в кой номер стая ще отседна. Т.е резервацията е за определена стая за даден период.
Сега правя резервация за Гърция чрез агенция и ми казват, че коя конкретно стая ще бъде, зависи от наличностите в момента на настаняването. Аз имам опасение, че типа стая, който искам, се предлага обикновено на приземен етаж, а това е нещо, кото категорично не искам. От агенцията не могат да ми гарантират нищо, можели само да го впишат като изискване. Нормално ли е това?

# 147
Имам един принципен въпрос относно резервациите. Винаги когато съм правила резервации в България, ми се казва в кой номер стая ще отседна. Т.е резервацията е за определена стая за даден период.

Не знам къде са ти казвали номера на стая при резервация, но аз имам доста богат опит и в България, и в чужбина и абсолютно никога не са ми казвали номера на стаята. Т.е. резервацията ми никога не е била за определена стая. Имала съм някои изисквания и съм си ги казвала при резервация. Но е в правото на хотела да се съобразят или не според натовареността им. Като говорим за еднакъв тип стая - например двойка с морски изглед.

# 148

Проучила ли си правилно Пелион и сигурна ли си, че искаш настаняване от източната страна? Не знам кога планирате да ходите, но, ако задуха, вятърът наистина е толкова ужасно силен и вълните са толкова ужасно големи, колкото пишат хората. Ние бяхме на западния бряг и определено мисля, че това е по-добрият избор и като възможност за обикаляне, ако имате такива намерения. На нас Микро много ни хареса, 2 пъти плажувахме целодневно с разходка до Платаниас, но не бих се настанила там, защото за всеки опит да достигнеш някой плаж имаш пътуване около час и повече за посока.
Благодаря за насоките. Възнамеряваме да бъдем началото на Септември и принципно обикаляме...обичаме всеки ден на различен плаж да ходим. Сега започвам да разглеждам и западната част на полуострова. Някакви съвети за настаняване - търсим тип студия, по възможност да има в близост що-годе читав плаж с пясък, таверни за хапване и някакъв маркет в близост?

# 149
  • София

Не знам къде са ти казвали номера на стая при резервация, но аз имам доста богат опит и в България, и в чужбина и абсолютно никога не са ми казвали номера на стаята. Т.е. резервацията ми никога не е била за определена стая. Имала съм някои изисквания и съм си ги казвала при резервация. Но е в правото на хотела да се съобразят или не според натовареността им. Като говорим за еднакъв тип стая - например двойка с морски изглед.

Всъщност винаги и затова се учудих. Последните години ходих само в малки семейни хотели и при резервацията ми се казва: "Ще те сложа на 3 етаж в средата". А големите хотели ми казваха номера на стаята, който трябваше да упомена в платежното. Но това беше преди 10 години.

Ще се надявам, че няма да е разочарование

Общи условия

Активация на акаунт