На море в Гърция 2017

• 151 293
  • 780
  •   1
Отговори
# 720
  • София
ТОва с времето и температурите наистина е БОжа работа.Всички с енадяваме времето да е обичайно за сезона.А през юни месец обичайно е хубаво за плажуване.НИе предпочитаме да ходим именно тогава.ОПита ми до момента в този район все по това време е- чудесно изкарана почивка с дете, без  забележки за температурите.Аз съм  зиморничава, но  също о си плажувам чудесно

# 721
Сред средата на юни е хубава водата и плажа и всичко в Ситония!  Юли започва да се пълни и да прелива от хора!Може ли да споделиш кое е любимото ви студио?
Ето го: http://www.castristudios.com/
Пиша им директно и ми дават цена, в букинга не съм ги виждала. Намерих ги през туристически сайт на Халкидики преди време. Мястото е много красиво и тихо, далеч е от навалицата на Никити - идеално за хора, които търсят уединение и спокойствие. Но на плаж се ходи с кола, близкият плаж не ни въодушеви и обикаляме. Ние сме двама, дъщеря ни е голяма и не идва с нас и за нас това е перфектно място. Голям двор, кътчета за сядане, барбекю кът с маси, маслинови дръвчета. Приятели с деца бяха също там и го намериха за подходящо.

Офф, да изокам - на мъжа ми не му дадоха отпуск за желания период и може да излезе първата половина на юни. И сега съм в чуденка дали да не търсим нещо надолу след Лариса. Там дали ще е по-топло? Ще чета темата, но ако някой ми препоръча нещо, ще съм много благодарна. Heart Eyes
Каква цена ви предложиха за това студио?

# 722
Здравейте!
Ще бъда много благодарна, ако някой може с точност да ми каже или даде линк за цените на ферибота до Елафонисос - пътници ( деца и възрастни ) и автомобили.
Хубав празник на всички цветенца!
Честит да е и на всички нас!

# 723
Някакви дребни стотинки са - така по спомени 10-12 евро за колата и по 2-2.5 евро на пътник. То ферибот е силно казано - пътува около 10 мин. и лятото са на всеки час. За извън сезона си проверете разписанието.

# 724
Здравейте, планираме 3-ри дневна почивка, (силно казано, ще сме с деца) в Созополи - вили Калипсо в края на Май. Въпроса ми е какви такси за пътищата да подготвим, при условие, че ще сме с кола? Някакви други документи, освен ЛК за мен и приятеля ми, паспорт за детето, у-е за раждане, копие( нямаме брак)? За колата, която е лизингова, какво трябва да се подготви? На всичкото отгоре е и фирмена, дали ще е проблем да я карам с пълномощно? Общо взето всякакво инфо, ще ми е от помощ. За първи път, ще излизаме в чужбина? Благодаря предварително.

Последна редакция: нд, 09 апр 2017, 12:10 от Boqna Nikolova

# 725
  • София
След границата на Кулата има тол такса 2-3 евро за лек автомобил. Други документи освен изброените не сме носили. Даже акт за раждане никога не съм взимала със себе си

# 726
  • София
И ние сме с фирмена кола лизингова,  имаме пълномощно на английски език за всеки случай ,  но досега никой не ни го е искал.

# 727
Благодаря Ви за бързите отговори.

# 728
  • Пловдив
Привет, момичета!
Как стои въпроса със затъмнените стъкла в Гърция? Досега не съм пътувала с такъв автомобил там, но тази година ще го сторя. Фабрично затъмнени са само задните прозорци, ама знам ли ги  newsm78 bouquet

# 729
Нашата кола е с такива - за последно бяхме преди 2 г. и нямахме проблеми. Тази година пак ще пътуваме за там. Като са фабрично затъмнени, какво мога да направя - да ги сменям заради Гърция ли?

# 730
Няма проблем със задни, странични затъмнени.
Ами, ако нарушавате закон, ще си понесете глобата, вие решавате. Тегличи например не са разрешени, ако не са упоменати в талона. Фабрични, нефабрични, пишат акт и това е.

# 731
Това за тегличите е ясно, при нас само задните странични стъкла са фабрично затъмнени. На границата нищо не ни казаха, а по път май не срещнахме полицаи, защото пътувахме само до Солун и Халкидики. Може пък да разпознават фабрично затъмнените от тези, направени с фолио Sunglasses

# 732
Това за тегличите е ясно, при нас само задните странични стъкла са фабрично затъмнени. На границата нищо не ни казаха, а по път май не срещнахме полицаи, защото пътувахме само до Солун и Халкидики. Може пък да разпознават фабрично затъмнените от тези, направени с фолио Sunglasses

Ако са фабрично затъмнени стъклата никой нищо не може да ви каже. Дори да са с фолио, задните странични, също не са проблем. Да не говорим, че ако не нарушавате правилата, въобще няма кой да ви спре по пътищата.

# 733
Да не говорим, че ако не нарушавате правилата, въобще няма кой да ви спре по пътищата.

И аз така си мислех, но при последното ходене в Гърция се оказа, че не е точно така. Октомври месец ни спряха без да сме нарушавали правилата. Теглехме лодка, провериха всички документи и си пожелахме приятен ден. Решихме, че е заради лодката, но малко след това отбиха още 1 кола без лодка и без видима причина.

# 734
  • София
Нас са ни проверявали само веднъж в Гърция, отново нямаше нарушение. Поговорихме си и си тръгнахме.
Бяхме с кемпера, с натоварени колела, с такъв знак
,
върху който бяхме поставили и трета табела с регистрационните номера, защото колелата криеха основната табела.

Общи условия

Активация на акаунт